En av mina kollegor fick en påse underbara hembakta biscotti, italienska mandelskorpor, av en manlig bekant. Både jag och min mamma, som just då var på besök, fick smaka.
Mmmm...
Min mamma tillhör inte den blyga rasen, så hon började genast prata med mannen som bakat. Jag gav henne papper och penna och snart hade vi ett handskrivet recept i vår ägo. Väl hemma drog jag kopior på receptet, gav mamma originalet, och provbakade.
Mmmm...
Till den blå festen bakade jag fyra satser. Som jag glömde att ta fram. Alltihop kom hem orört. Med tanke på att det blir studentmottagning alldeles strax, så gör det inte så mycket.
Men så tänkte jag skriva in receptet i datorn, för det vet man ju hur det är med papper. De försvinner. I alla fall just när man vill ha dem.
När jag skrev in receptet funderade jag över namnet som mannen skrivit längst ner. Som jag trodde var på skoj. Varför hittar man på ett sådant namn? Jag googlade.
Och det visar sig att vi fått receptet av en prisbelönt författare som skrivit både kokböcker och husrenoveringsböcker. Håll till godo!
Biscotti à
175 graders ugn
3 ägg vispas ihop
Tillsätt
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk vaniljsocker
Rivet apelsin-/citron-/limeskal
Mojsa ihop till en deg
Dela i 8 delar, forma till runda längder, lägg ut på två plåtar
Grädda i 20 minuter
Skär i skivor på snedden, lägg på sida på plåtarna och eftertorka i ugnen i 15 minuter
(Kurre äter hembakt ciabatta på bilden!)
Jisses, det receptet måste jag ju spara, elskar biscotti. Och från en kändis!
SvaraRaderaVi åt biscotti i trädgården i förrgår. Och doppade i Vin Santo! Vi har en flaska kvar i källaren...
SvaraRaderaFår väl lov att spara ner detta för det låter mumsigt värre - som så mycket annat du fixar till;-))
SvaraRaderaSå vacker blogg du har och vilka fina blå ting du visar. Ska titta mer i denna blogg senare.
SvaraRaderaOj. JA då måste jag väl skriva av receptet om inte annat för att det är från Otto von Friesen. Jag har faktiskt inte hört talas om honom (men det är jag kanske rätt ensam om :o))
SvaraRadera(du har en tuff mamma, du)
Studentmottagning? Kul! Det blir med stor säkerhet lyckat. Du är en utmärkt värdinna!
Måste genast skriva ner och baka, detta för det låter som något gott !
SvaraRaderaKram och god natt...
Men du.tack för receptet. Låter ljuvligt gott:)
SvaraRaderaKram Lallios
sockersöta Anni, jag hade också ätit både ciabatta och Biscotti med förtjusning....om Du hade bjudit! ;o)
SvaraRaderaKRAM
Önskar jag vore ekorre...i DIN trädgård;-)
SvaraRaderaFörresten... Du tar underbara bilder. Varför har jag aldrig kommenterat det? Jag bara njuter helt förstummad och så missar jag att berömma. Men nu var det gjort.
SvaraRaderaSov gott.
Nu ska jag somna bredvid Douglas.
:o)
Idag var jag så fin så fiiin må Du tro!...jag var mest fin runt min hals förstås...där var jag turkosblå. :o)
SvaraRadera