Pizza med chèvre i Brianscon.
Om jag viker den dubbel ser ni hur tunn degen är och hur tjock ostfyllningen är...
Lååångt från Pan Pizza!
Lååångt från Pan Pizza!
Sallad med chèvre i Puilaurens.
Några ostar på balkongen, ja det är chèvre igen!
En fransk specialitet; tarte tatin - uppånervänd äppelkaka.
Avnjuten på en udda restaurang med väldigt långsam service
i Espéraza.
Avnjuten på en udda restaurang med väldigt långsam service
i Espéraza.
Lokal pralintillverkning - det var här i trakterna som boken "Chocolat" utspelade sig!
Vi valde fyra praliner var. Lilleman fick fem hemgjorda jordgubbskolor.
Mellangrabbens maffiga grillspett i Figueres, Spanien.
Picnic vid floden.
Färdiga pannkakor, taboullet och paté.
Jordgubbar och bröd.
När vi besökt grottmålningarna åt vi trerätters lunch i Niaux,
men huvudrätten min (en kalvgryta) var inte så snygg på bild...
Färdiga pannkakor, taboullet och paté.
Jordgubbar och bröd.
När vi besökt grottmålningarna åt vi trerätters lunch i Niaux,
men huvudrätten min (en kalvgryta) var inte så snygg på bild...
Sallad med getost (tjatig? jag? äsch då).
Lilleman fick till servitrisens stora förvåning crèpes till huvudrätt,
följd av äppelkaka.
följd av äppelkaka.
Pannacotta med bär.
Fantastiska crèpes med nutella och grädde i Carcassonne.
Marsipanfigurer.
Hemlagade marmeladstänger (ruskigt söta!).
Pasta med blåmusslor på hotellrestaurangens terrass i San Remo.
Grillad tonfisk med friterade grönsaker.
tapenade, mortadella, skinka, fylld squashblomma, soltorkad tomat,
oliver, pizzabitar och en läskig liten fisk.
oliver, pizzabitar och en läskig liten fisk.
Pasta med hemgjord pesto till huvudrätt.
Cantucci med vin Santo.
I Dolceacqua valde jag faktiskt en pizza med tomat.
Dessutom bresaola, ruccola och parmesan.
Dessutom bresaola, ruccola och parmesan.
Sista middagen på resan. Vi väljer en restaurang i San Remos centrum där de blir alldeles till sig över Lillemans lockar. Och det är nog tur, för han gillar inte sin lasagne. Jag tyckte inte heller att den smakade bra, så jag sa till honom att inte äta upp den. Inga problem, det dök snabbt upp en tallrik pasta med köttfärssås istället, serverad med en mängd pussar på hans lockiga huvud...
Vi andra åt pasta vongole
respektive friterade havsdjur.
Avslutar med sista italienska glassen, i Bergamo. En tiramisu. Mums.
Oh maj gadd!
SvaraRaderaAllt ser fullkomligt underbart ut!
All pasta - ost - skaldjur... mmmmmm!
Tur att jag inte var med - då hade jag nog vägt mer än 100 kg i dag :)
...fast - jo, jag kan tänka mig att klämma ner mig i väskan nästa gång. Tar ju så liten plats.. ;)
Vilka fantastiska måltider ni har ätit. Och mycket Chèvre, men det är ju så gott.
SvaraRaderaGrillspettet såg verklígen häftigt ut.
Skaldjuren på en av de sista bilderna kan jag dock lätt hoppa över - inte riktigt i min smak med fiskar där man ser huvud och ögon och allt.
Men hallå sicken gourmetresa! Lite mycket ost men det kanske var GI?
SvaraRaderaGillar spöket bakom spagetti gaffeln!
Wowww. Jag bara "dreglar" det skulle vara förbjudet att visa sånt.
SvaraRaderaTack iaf för en hälig matresa!!
Kram Ninne
Vad hungrig jag blev! Den där smälta osten fick mig att börja dregla... Ser ut att ha varit en riktigt smakrik resa!
SvaraRaderaOj vilka läckra bilder och trevligt att läsa om er matresa.
SvaraRaderaSynd att jag inte går längre ner och läser vid tematillfällena, då går jag bara in och kommenterar temabilden.
Att jag gick in igen berodde på att du skrev om att inte mejlet gick fram, men jag har fått mejl om båda dina kommentarer.
Och hädanefter skall jag kolla lite neråt, då kan jag liksom lära känna personen bakom bloggen =)
Må så gott önskar Irene
http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/
Vad hemsk du är - fniss...
SvaraRaderaSitter här och blir bara hungrigare och hungrigare.
Allt ser ju så himla gott ut.
sitter på ett bibliotek och har äntligen så pass snabb uppkoppling att jag klarar av att se din blogg (med min systers dongel hänger sig allt, dina sidor är ganska tunga ;-))
SvaraRaderaMen äckligt gott ser det ut, jag älskar också chevre!