Sidor

20 augusti 2012

Blue Monday


A very Swedish August tradition is to eat crayfish.


If you are lucky you can fish your own,
but most of us have to go to the supermarket.


They are cooked with loads and loads of dill flowers
and they taste nothing like cajun crayfish at all.



Some kids prefer something else to eat.


The table is decorated outdoors, we want a warm evening.



Guests are singing, eating and drinking as the darkness falls.

13 kommentarer:

  1. Fina bilder. Så härligt att de blir bra även i mörker.

    SvaraRadera
  2. What a fun party! I love your blues.

    Happy Blue Monday, Anni!

    SvaraRadera
  3. Love the blue table. The crayfish looks delicious. My blues are here and here.

    SvaraRadera
  4. Så vackert du beskrev en underbar kväll:)

    SvaraRadera
  5. Åh så mysigt, jag hade dock ätit det som barnen fick,,hehe
    Mia

    SvaraRadera
  6. So beautiful! Visiting from Blue Monday.


    My BLUE, have a great week ahead.

    SvaraRadera
  7. That would be a nice tradition anywhere.

    SvaraRadera
  8. So nice to see family and friends gathered together to share the meal and talk and laugh. And a beautiful tradition to keep!


    Kim,USA

    SvaraRadera
  9. Härligt!!!
    Vilken tur ned vädret!
    (typisk svensk kommentar :-))

    SvaraRadera
  10. Would love to have some of that cray fish!

    Visiting from Blue Monday. Please come and see my BLUE post when you get a chance, thank you!

    SvaraRadera
  11. Vilken härlig kräftskiva! Det är nästan så att jag skulle vilja vara med även om jag inte gillar kräftor så mycket. Men dricker och sjunger gör jag ju gärna ...

    Ang vårt växthus så har jag inte lagt ut något om det på bloggen så länge. Det har inte varit något att visa - först grävde vi nästen en meter ner, sedan murade vi en mur där som var knappt en halv meter över jordytan, sedan fyllde vi igen vid muren och så hade vi en liten mur som är putsad, nästan på alla sidor ... då var vi nästan där vi började. Regnet i sommar har ju också gjort att det har tagit tid att mura, att resa upp regnskydd och ta bort dem har tagit nästan lika lång tid som själva bygget. Sedan har det kommit till stomme och takstolar och nu ska taket inkl de öppningsbara fönstren fixas. Så jag tänkte från början: Tralaa! - här är vårt växthus, färdigt och fint! Men inser nu att det kommer att ta tid. Vår ambition nu är att det ska gå att odla där till våren. Men det kommer på bloggen, var så säker!

    SvaraRadera
  12. Glömde ju kommentera björnbären - eller inte. Var nog lite av en förträngning. Jag har sett mogna björnbär på andra blogg men inser att jag får nöja mig med våra några få som inte ens är mogna än. De finns på två korta grenar som hamnade bakom nya, långa som skjuter upp framför och skymmer solen så jag kanske får vara glad att de över huvud taget mognar? Nästa år hoppas jag på en JÄTTEskörd!

    SvaraRadera
  13. Hej !

    Jag lyxade med att köpa färska turkiska 20 st.99:- åt å st. igår, kanske lite för söta i min smak annars väldigt goda.
    Varken dricker eller röker längre, så då har man råd kosta på sig lite lyx i vardagsmaten.

    Kram Mi

    SvaraRadera