Sidor

06 augusti 2013

EFIT - en bra men trött augustitisdag


00.00
Börjar min nya EFIT som jag slutade den förra.
Årets plommonskörd är gigantisk och jag börjar kärna ur dagens plock.



01.00
Chutneyn puttrar på spisen.
Plommon, mullbär, tranbär, berberisbär, röd lök, vitlök,
lagerblad, kanelstänger, kryddnejlikor, socker,
vinäger, ättika och vatten kryddat med chili/lime!
"Man tager om man så hafva kan" som Cajsa Warg sa.



02.00
Burkat och klart.
kan väl erkänna att det blev visst sting i chutneyn ...
Bara att sanera köket innan sängdags.


08.30
Väcktes av att Lilleman fick ett sms, men orkade inte gå upp då.
När jag kommer ner i köket håller maken på att tömma diskmaskinen
 och har fixat mitt te.
Jag tar baljan, stapplar ut i trädgården och sätter mig i solen.



09.30
Hungrig.
Har sneglat på Lidls blandning av kvarg och yoghurt
men inte köpt eftersom jag brukar blanda själv.
Nu till extrapris och riktigt riktigt god.
Jag tar lite mald ingefära på.



10.30
Sanerar i matkällaren där mina burkar med rårörda lingon jäst.
Måste ju få plats med alla nya burkar.
Slår ner en tom burk i klinkergolvet och får dammsuga av källaren också.
Det ena ger det andra.
Som så ofta.


11.30
Ja, det är sant, jag plockar ännu mer plommon.
Ska åka till Janicke och hon ska få några kilo.



12.30
Känner att jag är både hungrig och törstig.
Premiärköper en chai latte i tågkiosken och den är riktigt god!


13.30
Hos Janicke och hennes dagvovvar.
Nu ska fixas och trixas med hennes blogg och besvärliga EFIT-sida.



14.30
Njuter av utsikten från balkongen
under en bensträckare.
Den brokbladiga krassen är så fin,
fast den har löss enligt Janicke.


15.30
Hundarna har fått mat och vi har spottat olivkärnor.
Likheten är inte slående, men ...


16.30
Alla EFIT-inlägg är inlagda i grundbloggen,
daterade som de skrevs och med kommentarerna överflyttade.
Nu ska Janicke våga sudda sin EFIT-sida.


17.30
Vi firar den lyckade överföringen med Pimm's.
Passande nog är det just en karaff med Pimm's
som är Janickes profilbild i min mobil.



18.30
Agneta har slutit upp,
hon och Janicke ska gå ut och äta.
Vi pratar sommarnjutning och vinterhat en stund.


19.30
Jag är på väg hem.
Kan inte låta bli att njuta av rubriken.


20.30
Hemma sitter familjen och äter pasta med köttfärssås.
Jag är hungrig och sveper min portion.
Lotta kommer för att plocka av morellerna,
jag har syltat, saftat och gjort likör på 26 liter bär,
så jag vill inte ha mer.



21.30
Kan stänga av glasugnen som ska svalna helt till imorgon.
Röda änglar är slut i butiken och jag har fått beställning på stora blå romber.
Allt ser bra ut vid första anblicken.



22.30
Gör etiketter till alla burkar och flaskor.
Fram med skärapparaten!

23.30
Sitter jag här och lägger in min EFIT,
det tar jag inget foto på.
Godnatt!

10 kommentarer:

  1. Käraste vännen, tack för idag!
    Njuter av din dag, och av min dag med dig.
    Sitter med min EFIT nu och kan snart trycka på knappen.
    Tack för all hjälp ♥

    SvaraRadera
  2. Vad duktig du är som tar reda på så mycket av det som trädgården ger! Jag delar frikostigt med mig till fåglarna...

    SvaraRadera
  3. Tur att det finns hjälp, när sidor krånglar och man inte får till det själv!

    Verkar ha varit en trevlig dag!

    // Anna

    SvaraRadera
  4. Men oj vad du har mycket för dig! Hur orkar du i sommarvärmen!?
    Själv orkade jag knappt ut i trädgården igår även fast jag var tvungen att börja göra lite nytta. Istället för att jobba hela dagen så åkte vi ner till kusten och tog ett dopp i det blå havet. Underbart skönt (21,5 grad)!

    SvaraRadera
  5. Plommonchutney brukade jag också göra när jag hade trädgård med plommonträd. Det är väldigt gott.

    SvaraRadera
  6. Härlig dag du har haft men goa vänner :) Jag tänkte när du skrev om dina plommon första gången att det ska bli kul att göra något med våra plommon, men inser att jag allt får hoppa det iår.. 3 plommon hittar jag sammanlagt på trädet :( den ville visst inte vara med iår, hoppas det blir bättre nästa år istället..

    Kram

    SvaraRadera
  7. Va duktig du är som tar hand om plommonen. Jag önskar jag haft ett träd älskar plommon.
    Finns Pimms på bolaget eller gör ni själva, skulle vilja smaka.
    Tar väl ett glas vitt istället.
    Mia

    SvaraRadera
  8. Hade en tanke att jag bara skulle dra för draperiet, men det var ju hög tid att skrubba en stund.
    Synd att du inte kunde följa med till af Chapman, men det kan bli en annan gång!
    Än en gång tack för hjälpen!

    SvaraRadera
  9. Kikar in, lite sent, på din efit-dag! Som alltid otroligt fina bilder här, och jag blir - som alltid - så inspirerad! Jag vill också göra plommonchutney & vackra etiketter!!! Gjorde du de i datorn? Jättefina!!!

    SvaraRadera