Sagogryn känns som en väldigt bortglömd produkt. Själv har jag faktiskt aldrig smakat, men de som gjort det brukar få något lyriskt i ögonen när de minns. Läser på wikipedia att grynen består av stärkelse från (palmmärg,) potatis eller maniok, betyder det att de passar glutenintoleranta?
Har du ätit sagogryn någon gång?
Fönstret fanns i Wadköping.
Mysigt fönster med en vacker burk för sagogryn! Jo visst, jag har ätit sagogrynssoppa men har inget positivt minne av den. Absolut ingen höjdare, så var inte ledsen för att du inte har smakat!
SvaraRaderaHa en skön lördag!
Jag har nog glömt bort om jag ätit sagogryn någon gång. Men visst hade Hasse & Tage en kokbok där de gav receptet på "Dansk karprom" med huvudingrediensen sagogryn! :-)
SvaraRaderaFönstret är som tagen från Skansen!
SvaraRaderaSagogryn har jag aldrig hört talas om, men bra att du har tagit reda på fakta. Rent allmänt är gryn inget för mig faktiskt.
Jo, då sagogryn har jag hört talas om men vet inte om jag ätit. Jag hatar gröt, särskilt risgrynsgröt som jag blev nästan intvingad att äta på julafton o så. Ingen visste ju då att jag är lactosintolerant.
SvaraRaderaSchysst bild från Wadköping, jobbade där 3 dagar/vecka för Runagården med utbildning för 60 pers indelad i 3 grupper.
Skrattade gott, så klart det är "Vildvin" inte Vildsvin eller murgröna, är lite gaggig just nu pga stress!
Ha en underbar helg bara!
Vilket fint fönster =)
SvaraRaderaJodå, sagogryn åt jag nog som liten, fast minnet har bleknat och är nästan bortglömt.
SvaraRaderaJag minns någon sagogrynssoppa som gjordes på typ syntetisk saftsås och sagogryn, grynen blev som så geleklumpar i soppan. Ingen höjdare, jag glömmer gärna bort dem ;-)
SvaraRaderaJag har inte vad jag vet smakat sagogryn i någon form och kan väl därför heller inte glömma bort själva smaken av dem. Men de gör sig ju bra i veckans tema.
SvaraRadera