Varje höst tar vi våra äpplen och åker till Äppelfabriken på Färingsö för att musta. Under de 45 minuter som mustningen och pastöriseringen tar går vi till caféet och mumsar de godaste luncher och kakor. Sedan hämtar vi ut vår varma must och kör hem i novemberregnet.
Härligt!
SvaraRaderaJag blir riktigt avundsjuk. Det finns inget godare än Svenska äpplen, tycker jag.
Det låter helt underbart! :) Antar att musten bli god också!
SvaraRaderaÅh - tänk om jag kunde göra detsamma med mina äpplen! Musterier finns nog bara i söder tyvärr.
SvaraRaderaHärligt inbjudande bild från caféet!
Väl använd dag! Äppelmust, så gott! Och fikat ser också mumsigt ut! Det gäller att njuta när man kan!
SvaraRaderaDet låter perfekt. Betydligt smidigare än att göra musten själv som min kollega gör.
SvaraRaderaÅh så underbart! Både med musten och fikat :) Och sån där ljusstake har jag två stycken efter min mans mormor :)
SvaraRaderaJust att du beskriver att den är varm när ni lämnar Äppelfabriken gör att det vattnas ännu mer i munnen på mig. Vilken lyxdryck.
SvaraRadera/Kiki
Vilken trevlig tradition att göra sin egen äppelmust!
SvaraRaderaLåter som ett trevligt sätt att göra must på. Fiket såg ju inbjudande ut på din fina bild.
SvaraRadera