Sidor

16 februari 2014

EFIT - en kladdig februarilördag


00
Har nyss kommit hem från tjejmiddag. 
Klämmer det sista ur tandkrämstuben.

 

08
Fixar croissanter till herrarna.
Gillar de poffande burkarna med deg.

 

09
Två curlanden njuter Lilleman av.
Färdig frukost och serverat lördagsgodis.
Sedan tar jag bussen och tåget till stan.

 

10
Keramikförrådet.
Var står mina saker?



11
Finslipar de alster jag gjorde förra veckan.
Har inget som ska glaseras denna gång.



12
Äntligen igång med ny lera och nytt skapande!



13
En ugn har tömts och min tebalja dyker upp!
Det vackra huvudet är däremot inte mitt.



14
Formar ett kavlat fat.
När det är lädertorrt kan jag fortsätta.

 

15
I väntan på att det stora fatet torkar lite
fixar jag bl a 38 knappar.

 

16
Handlar på Picard.
Skaldjur och macaroner.



17
Hemma.
Blötsnöregnskräp.
 


18
Pasta med skaldjur och hockey på tv.

 

19
En favorit!

 20
Missade fotot då jag hade fullt upp
att få till mina inspelningar av diverse program (bl a hockeyslutet)
för att familjen ska få se Melodifestivalen tillsammans.



21
Inser att jordgubbarna jag skulle mumsat
när grabbarna åt snacks inte kom fram till bordet.
De får bli tårtdekoration imorgon istället.



22
Trött fågel vill inte bli skarp på fotot.
Dags att natta!

 

23
Brorsonen har önskat sig fasters chokladtårta.
Brorsonen ska få fasters chokladtårta.
Jag fixar fyllningen.
Sedan lägger jag in en Fototriss
och sedan EFIT
och sedan vill jag sooova.

8 kommentarer:

  1. Det händer alltid en massa saker hos dig. Gott ha lite tårta se fram mot.

    SvaraRadera
  2. Underbart, med en dag i en keramikverkstad! Måste här snart bli av...

    SvaraRadera
  3. Vilken tebalja!! Inte precis enhandsfattning, antar jag. Och jisses så sugen jag blev på pasta med skaldjur, evigheter sen jag åt.
    Som vanligt en fin och innehållsrik dag.
    Och ja - glömde posta i går kväll = hjärnsläpp. Men nu är det gjort o jag ska surfa runt lite.
    God söndag!

    SvaraRadera
  4. Den där pastan där jag skymtar en baby octopus tar jag direkt. Mums!!!
    Å vad du hinner med mycket på 24 timmar - helt otroligt.
    Å snu ska jag googla var Picard ligger...

    SvaraRadera
  5. Oj, här har det varit full fart och många kort tagna. Kul att se din dag.

    SvaraRadera
  6. En händelserik dag! =)

    Sv: Tack så jättemycket för din kommentar =) haha nä jag årsmodell 87 ;)

    SvaraRadera
  7. Receptet på pastan och på chokladtårtan finns de att hitta på matbloggen?
    Är du nöjd med Picard?

    SvaraRadera
  8. Cari;
    Pastan finns här (men jag tar skaldjursblandning istället för räkor):
    http://www.tasteline.com/Recept/jamie_olivers_spaghetti_med_rakor_och_rucola

    Chokladtårtan bestod av en kaka som jag vet att jag lagt in som foto någonstans här i blåbloggen, ett foto av ett recept jag skrev för 40 år sedan, typ. Glasyren som räckte både mellan bottnarna och runt om är den tryffel som finns på den undre tårtan här:
    http://dubbelhakorna.blogspot.se/2010/04/tva-goda-chokladtartor.html

    På Picard har jag bara provat macaronerna och skaldjursblandningen (som innehåller minipilgrimsmusslor!), de är bra.

    SvaraRadera