Sidor

21 januari 2016

Ett läckert avtryck


Monthly Makers januaritema är avtryck.
Jag väljer att göra mitt i choklad
med bubbelplast.



Smält choklad och bred ut den på bubbelplast.
Ren sådan.



Forma plasten i en bunke
om du vill göra en chokladskål.



Låt chokladen stelna och drag försiktigt av plasten.



Resultatet är en chokladskål
som äldste sonen kan få använda
som dekoration på den tårta han tänkt baka.

17 kommentarer:

  1. Men shit (om jag får säga så ;) ) SÅ himla coolt. Vad använde du för choklad? Tack för ett supertips!

    SvaraRadera
  2. Så coolt! Har svårt att tänka mig bättre avtryck när jag ser dina bilder!

    SvaraRadera
  3. Häftigt ! Måste prövas.
    Ha det gott !
    Kramis ! (kramens dag idag :)

    SvaraRadera
  4. Alltså, det här är fullkomligt briljant!! Vilken underbart annorlunda och fantastisk idé! Jag blir glad i hela kroppen av din chokladskål!

    SvaraRadera
  5. Kul, det där ska testas. Kram på kramens dag.��.

    SvaraRadera
  6. Men så kul idé .Du skrev i en kommentar om våra små träd som dekorerats med ljusslingor ,vi har inte dekorerat dom ,utan dom är köpta hela träd med ledljus i finns tex på Jysk .kramen till dig ,Nette

    SvaraRadera
  7. @ Nattsyrran; Jag använde Lidls couvertyrchoklad (baking chocolate, tror jag den kallas) eftersom den inte behöver tempereras, men du kan ta en choklad du gillar. Tänk bara på att vit choklad är svårare att smälta då den har annan smälttemperatur är mörk.

    SvaraRadera
  8. Så fiffigt och pyssligt, du är kreativ"!

    SvaraRadera
  9. Så fantastisk og kreaivt.
    Tusen takk for tipset.

    SvaraRadera
  10. Alltså vilken otrolig kreativitet! Nästan i klass med mina ishäckar;-)
    Slutresultatet är fantastiskt! Men jag gillar ju inte choklad, så jag får nästan kväljningar, speciellt av första bilden...

    SvaraRadera
  11. Vilket fint mönster i ett gudomligt material! Choklad gör mig glad!

    SvaraRadera
  12. Vilket snyggt mönster det blev :)
    Det är verkligen bara fantasin som sätter stopp!

    SvaraRadera
  13. Åh, vilken extra tvist på de där vanliga chokladskålarna som man får genom att doppa ballonger i choklad.

    SvaraRadera
  14. Den tårtan skulle man ju vilja bli bjuden på! Jättekul idé!

    SvaraRadera
  15. Så otroligt häftigt! Detta måste provas!! Tack för tipset!

    SvaraRadera