Sidor

17 april 2016

Det finns alltid anledning att fira!

Hallonoffiepie

Jag fyllde väldigt udda år igår, men jag gillar kalas så släkten fick komma på tårtfrossa. Det fick bli sparsmakad dekor, för jag hann inte riktigt med att fixa det lilla extra.


Fruktsallad

Chokladtårta

Pannkakstårta

Prinsesstårta


Sedan hade jag två timmar på mig att fixa fram middagen till mina gamla KTH-vänner.


Pastasallad Caprese till en rostbiffrätt som ej är i bild

Ostar, praliner, likörer och viner


Lite trött i håret bakade jag idag ytterligare en tårta och laddade om för att hålla glaskurs. Den blev i matsalen eftersom vädret var lite lurigt.


Marängbotten med grädde och björnbär

Nu tänker jag sitta med fötterna högt. Det finns både tårta och praliner kvar. Bloggar att läsa finns också kvar, men det får faktiskt vänta ...

22 kommentarer:

  1. Stort GRATTIS i efterskott!
    Vilka kalas :) Det ena minst lika lyckat som det andra kan tänkas!

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott och vilken fest du bjöd på! De där tårtorna skulle jag gärna sätta tänderna i!

    SvaraRadera
  3. Grattis grattis! Oj så mycket tårta! Väljer gärna en bit chokladtårta :) Du gör helt rätt i att sitta och ta igen dig efter den helgen. Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  4. Grattis!
    Så mtcke gott, rena himlariket där hos dig nät det är födelsedag.
    /kiki

    SvaraRadera
  5. "Lite sparsmakad dekor"?? Skojare där, hur snygga och eleganta som helst dina fina tårtor! Jag hade valt den första med hallon...mums!
    Du har energi för två vad gäller att kalasa!! Är så imponerad!
    Å visst är vi jämngamla va?! Eller "jämnunga"! Var på ett hejdundrande 70+70 års kalas igår, och insåg då glatt att om man får vara frisk och kry så kan man fortsätta ha kul länge till!!!

    SvaraRadera
  6. Stort, stort GRATTIS till den udda födelsedag:-)
    Sparsmakad dekor - du måste skämta. Själv had jag köpt tårtorna på närmaste konditori och definitivt hoppat över princesstårtan.

    Hur f*n hinner du????????

    SvaraRadera
  7. Tack för trevlig och god middag.
    Dina tårtor - ja all mat du gör - är fantastiska.
    Finns recepten på Dubbelhakorna?

    SvaraRadera
  8. Grattis! Vilken frestande tårtfest! Jag skulle gärna ha smakat på chokladtårtan och lite fruktsallad. Förstår att du behöver inta viloställning efter en så välmatad helg, du har kanske redan piggnat till!

    SvaraRadera
  9. Grattis! Litet sparsmakat!!!! Sådana tårtor har jag aldrig gjort och knappt ätit.
    Synd man inte var bjuden. Det ser så gott och festligt ut alltihop. Nu får du ta igen dig. / Britt

    SvaraRadera
  10. Ja Cari, både på rostbiffen och nu på pastasalladen (med länk till rostbiffen).

    SvaraRadera
  11. Mums kan jag bara säga till dina bilder ,bara förbjudet allting för mig .Grattis till den nya årsringen ,kramen Nette

    SvaraRadera
  12. Grattis i efterskott!
    Ehh.., "sparsmakad dekor"..?? Där kan jag verkligen inte hålla med dig, de är ju jättefina allihop! Dina släktingar och vänner är verkligen bortskämda som har dig som bjuder så gott och fint jämt :) Jag förstår dig, jag gillar också att baka, laga mat och duka fint så att gästerna skall bli nöjda. Det är dels ett sätt att få utlopp för kreativitet, dels ett sätt att visa omtanke om sina gäster. Alltid lika kul att titta in hos dig och se vad du hittat på, för här händer alltid något :)

    SvaraRadera
  13. Helt klart fel kalas jag varit på i två dagar ;) Haha!

    (Dina 2 kommentarer är bort/väck efter en återställning på servern jag har sidan. Tappade 2 dagars grejor).

    SvaraRadera
  14. Åh milde tid hur orkar du med allt detta. Superwoman den awarden får du av mig. Himmel och pannkaka ja det sista hade du gjort tårta av. Ett sådant här kalas skulle jag allt vilja komma på och då skulle jag äta för tårta är det bästa jag vet förutom marsipanen då, men den går att skrapa bort. Den där första du visade hallon ...nånting vad är det för botten där? Blev nyfiken och skulle blir lyrisk om jag fick receptet av dig.

    SvaraRadera
  15. Käre värld. Vad bjuder du på när du har tid att fixa det lilla extra ;-)

    SvaraRadera
  16. Och grattis i efterskott!

    SvaraRadera
  17. Grattis i efterskott! Sitter här och funderar på hur dina bakverk brukar se ut när du har tid för det lilla extra? De måste vara helt fantastiska!

    SvaraRadera
  18. Till exempel som förra året:
    http://vardagsnjutning.blogspot.se/2015/04/my-birthday-cake.html

    SvaraRadera
  19. Tack och klart jag köper den karamelliserade för lite sätt vill jag ju ha ibland. Det gäller att festa till det med jämna mellanrum. Färdigkokt låter ju dessutom toppen.

    SvaraRadera
  20. Sparsmakad dekoration?? Tårtorna är ju jättefina :) stort grattis till dig!

    SvaraRadera
  21. Mon dieu, om detta är sparsmakat ...!

    SvaraRadera