Från Berlin körde vi till Dresden där jag bokat rum på detta fantastiskt vackra hotell.
I väntan på att vår packning bars upp på rummet serverades vi en fördrink på gården.
En liten boll av getost höjde förväntningarna på middagen. Jag hade bokat bord innan vi åkte.
Så fick vi vårt rum och vi hade blivit uppgraderade. Bara att tacka och ta emot!
Inget fel på den miljön!
Huset bredvid var minst lika vackert. Här åt vi middag på terrassen.
Först ett glas sekt med små goda tillbehör.
Menyn hade lacksigill att sprätta. Det serverades en 7-rätters meny med tillhörande viner och man kunde välja hur många rätter man ville ha. Dock minst 4. Maken tyckte att vi skulle slå till med rubbet.
Först fick vi en liten potatis- och purjolökssoppa som inte ingick i menyn. Så snyggt serverad och mycket god!
Anklever på olika sätt, serverad med rabarberchutney mm.
Fransk fisksoppa.
Jag ska inte visa alla rätter, en var inget vidare god och sedan blev det för mörkt för att fota med mobilen.
Hälleflundran var mycket god, liksom köttet, ostarna och efterrätten!
Efter en mätt och varm natt åt vi frukost inne i det fina restauranghuset.
Bröd, pålägg, yoghurt med müsli, lax ...
Äggröran med svamp serverades i form av ett litet torn.
Ja jisses, vilken upplevelse. Hit återkommer jag gärna!
Vilken underbar miljö och vilken god mat!!!
SvaraRaderaOch Dresden är en så intressant stad. Har varit där mycket på jobb.
Ha en trevlig midsommar!
Skulle onekligen vilja bo där jag också!
SvaraRaderaJamen, vad mycket god mat. Och miljön var ju inte helt fel heller! :)
SvaraRaderaÖnskar dej en trevlig midsommar!
Fantastiskt! Betydligt vackrare och godare än den svenska traditionen att äta sill till Midsommar. Gud vad jag dreglar nu. Vilket fantastiskt ställe! Forna Östtyskland är verkligen på G.
SvaraRaderaWow vilket ställe ni hamnat på!! Vad glad man blir när man hittar såna där guldställen. Mycket gott att äta också. Annars är ju inte tyskarna kända just för den goda maten.
SvaraRaderaÄr ni hemma igen eller fortfarande ute på resa?