Sidor

06 oktober 2016

Choklad i överflöd (känsliga läsare varnas)


Bara några äckliga mobilfoton från Chokladfestivalen :-)


Det var halva priset på entrén idag.
 

Vacker marsipan. 


Kvaliteten varierar väldigt.
 

Vissa anstränger sig med spännande smaker.


Många har färdiga presentaskar. 


Självklart finns flera chokladfontäner.
 

Och makarons - tröttnar folk aldrig på dem?
 

Tårtbagare och sådant som behövs till tårtbak.
 

En del praliner känns väldigt hemgjorda.
 

Andra har frossat i mönstrade dekorark. 


Som sagt.
 

Närsynta besökare stoppar kakaobönor i munnen. De får skylla sig själva.


Men här finns också ätbara nötter och mandlar.
 

Och Augusta Janssons berg av bollar och bräck.
 

Roligast att se på är vad eleverna från Yrkeshögskolan i Kristianstad har åstadkommit. 


Snigeln såg verklighetstroget slemmig ut. 


Lilla My och Snorkfröken såldes direkt.
 

Liksom många andra kända figurer. 


Marsipanskolan är populär och rolig.


Både godis och sushi finns i smyckesväg.


Och snart är det jul - eller?
 

Det var faktiskt bakfestival också.


Dessertmästarnas Markus var lika glad och trevlig som han verkat på teve.


Men vadå, gräddbullar? Det heter det inte i Stockholm!


Pärlans kolor är gudomliga, liksom såserna ...
 

Jag köpte ett surdegsbröd med choklad i.
 

Här skapas prinsesstacos.
 

Jisses, så gott! 


Avslutar med de vackraste pralinerna och en mätt mage.

14 kommentarer:

  1. Va' bra att du varnade i början för ett "äckligt inlägg". Dina bilder var så himla bra att jag nästan mådde illa med undantag för konstverken gjorda av eleverna från Yrkeshögskolan i Kristianstad och den sista bilden. Där kunde jag äntligen glömma att det var choklad det handlade om;-)

    SvaraRadera
  2. Läckert.
    Är det mycket provsmakning eller måste man köpa?
    Hittade du mycket att köpa med hem?

    SvaraRadera
  3. @Cari; Det är tillräckligt med provsmakning för att man ska inse att söt mjölkchoklad får en att må illa. Efter några timmar är man ganska klar över vad det är man egentligen tycker om.

    Vårt (mitt och äldste sonens) primära mål var att köpa pralinskal, vilket vi gjorde även förra året. Sedan köper jag alltid praliner av ungdomarna från Kristianstad. Denna gång handlade jag också praliner av Cowboy-Markus. Johan Bülows lakritskalender är fantastisk, den fick en väninna i fjol och nu tänker jag ge den till mamma. Den finns bara i begränsat antal ex och brukar ta slut ganska snabbt.

    I övrigt är det alltid intressant att diskutera choklad med leverantörer (snarare än återförsäljare).

    SvaraRadera
  4. Vad är väl en chokladfestival ... Den kan vara dötrist och långtråkig och ...
    ;)

    SvaraRadera
  5. Wow, ett sant paradis för godismagar!

    SvaraRadera
  6. Åh så gott!!! Bara älskar choklad, gärna mörk men alla former går egentligen bra :) Och marsipan, mums! När jag var liten gick jag alltid och "snodde" marsipan i pappas bageri. Jag fick äta men jag var tvungen att be om lov för jag klarade inte att få på locket ordentligt själv. En dag när mamma skulle lägga mig (jag var 3 år) så hittade hon en jättestor boll av marsipan i mina trosor! Hon undrade varför jag hade marsipan i trosorna. Och då hade jag varit och snott och precis då kom pappa så jag var tvungen att gömma marsipanen så han inte skulle se den. Och det var tydligen det bästa stället jag hittade att gömma den på :)
    Fantastiska konstverk av eleverna. Men surdegsbröd med choklad, det låter lite skumt... De sista konstverken ser ut som såna där porslinskulor man lekte med. Kul idé med prinsesstårtetacos. Kanske nåt för alla som säljer semlor :)
    Sv: Självklart fanns ett hotell i anslutningen till gallerian!

    SvaraRadera
  7. Men oj så mycket gott ,här får vi vara nöjda med lite frostade kanter ute ,trevlig helg ,nette

    SvaraRadera
  8. Åh - vilka bilder... Jag dreglar över alla godsaker. Älskar choklad.
    Men inte skulle jag vilja äta upp lilla My och Snorkfröken. Så tjusiga!

    SvaraRadera
  9. Jag tillhör de som älskar choklad men visst kan det bli för mycket. Särskilt av de söta sorterna.

    Ibland unnar jag mig praliner, som Chokladhuset i Nynäshamn gör (bara 1 mil från där jag bor). Det är sorten Nobel Night Cap - pralinerna. De är fyllda med massor av smaker. Man tar en pralin, blundar, biter försiktigt sönder den, låter smakerna och dofterna komma till en, man bara njuter ...

    SvaraRadera
  10. Finns sådant i verkligheten? Otroligt!
    Här är jag stolt över att inte ha köpt ngt godis alls på tre veckor. Skulle nog inte klara av att gå på en sådan där mässa!
    Ha en fin söndag! kram

    SvaraRadera
  11. Åååååååå
    Har tack och lov en chokladleverantör (Dark Passion) men en tackar ju inte nej till en chokladfestival för det.

    SvaraRadera
  12. Vilka konstverk! Ormen i choklad var ju så läcker! Choklad, kaffe och glass är mina stora laster, undrar hur jag skulle klara mig på en sådan mässa utan att föräta mig. Jag är dessutom allergisk mot choklad, men det brukar jag strunta i ;)

    SvaraRadera
  13. Puh och puh och puh igen efter bara en snabb genombläddring. Inte min tekopp, som du vet. Men en jättebra dokumentation, förstås.

    SvaraRadera
  14. Oj oj oj... SÅ mycket choklad och härliga konstverk. Jag som många andra gillar choklad men det får enbart vara i små mängder. Annars tar det liksom stopp... Men den mässan skulle jag gärna vilja vara på. Bara att se alla konstverk måste ju vara en tjusning i sig. Ha det gott!

    SvaraRadera