Sidor

18 augusti 2023

EFIT - en hemmafredag i augusti

6.30
God morgon världen, köket och tomaterna!
Nu är de igång, alla mina olika tomatsorter
och det känns så lyxigt.

7.30
Står i köket och skrapar färg från glas.
Färgen är sådan som härdas i vanlig köksugn,
men det här gamla projektet tog en annan riktning
och nu ska själva glaset återbrukas.

8.30
Börjar på en ny bok,
men den är så drabbande i sin text
att jag måste gå ifrån lite då och då.
Läsa i omgångar.

9.30
I en av dessa pauser bär jag ned smutstvätt och
torkapparaten i källaren.
Har testat att torka plommon
och en hel del örter.

10.30
Det blir mer brunch än frukost
när jag mikrar gårdagens saffransrisotto.
Äter direkt ur burken.
Drar sedan igång diskmaskinen.

11.30
Båda väggklockorna stannade visst igår kväll.
Den här på 11 och den i köket på tjugo i.
Nu drar jag upp dem.

12.30
Har läst bloggar och känner
att min överansträngda axel inte är så glad.
Problemet åtgärdas.
I alla fall för tillfället.

13.30
Bästa arbetsplatsen!
Jag har inte skapat något sedan pappa gick bort,
bara producerat sådant som behövts till Castor.
Nu blir det i alla fall lite nytt.

14.30
Bästa arbetskamraten!

15.30
Tar det sista av krusbärskakan som jag bakade
för några dagar sedan.
Den får ju inte förfaras!

16.30
Picklar en rödlök
och förvånar mig själv när jag skär så tunna skivor.

17.30
Maken kommer hem med beställningen
från Systemet.
Ser ni den övre ölen?
Den jag drack i belgiska restaurangen!
Den nedre är en favorit från Yorkshire
som jag inte druckit på flera år.
Blev så glad när den fanns att beställa!
(Tänk om de var kalla också ...)

18.30
Smördegspizza med zucchini, tomater,
kronärtskockshjärtan och picklad rödlök.
Crème fraîche blandad med riven parmesan på botten.
Gott!

19.30
Vi satt kvar ute efter att vi ätit upp.
Nu är det dags att gå in.

20.30
De självhäftande skinnlapparna
jag köpt för att lappa den gamla fåtöljen
sitter inte kvar.
Surt.

21.30
Vi är en prisbelönt spansk film om persikoodlare
som får se sin odling hotas av annan verksamhet.
En annorlunda och stark film, i det lilla.
Bygger på regissörens egna familjehistoria.
Sedan får det vara slut för denna gång!

7 kommentarer:

  1. Kikar in på din dag. Inte kul alls med smärta i axeln. Vilken ljuvlig skörd du fått av tomater!

    SvaraRadera
  2. Härligt med massa egna tomater. Här inte en endaste i år. Får ta nya tag!

    Tog mig ett par "piller" härom dagen också efter legat "upp ner" med huvudet vid gaspedalen en timme eller två.. Se sidan min och backa ett par dagar nånting till byte värmepaket. Annars har jag mått mycket bra i sommar "smärtmässigt" med tanke på whiplashskadan.

    SvaraRadera
  3. Fastnar såklart på Kurre:-) Han och hans familj verkar ha stadgat sig hos dig och trivas förträffligt, vilket jag förstår. Restaurang Anni är ju faktiskt en 2Michelin-krog" med minst tre stjärnor;-)
    La Trappe känner jag igen från din blogg. Har även druckit ölen i Tel Aviv av alla ställen. Ölen från Yorkshire däremot har jag inte testat.

    SvaraRadera
  4. Det har varit en märklig sommar på odlingsfronten i år. Men lite godsaker har kommit upp i alla fall. Hur har det gått för dig att torka kryddor i apparaten? Blåser de inte iväg?

    Det är spårvagnen som brukar bråka men nu har den gått förbi hos mig sedan i måndag eftermiddag förra veckan. En får hoppas att det håller i sig.

    SvaraRadera
  5. Det är så himla gott med egna tomater! Vad bra de hinner mogna, inte självklart den här sommaren i Sverige har jag förstått.

    SvaraRadera
  6. Krya på axeln

    Känner igen det där med skapandet <3
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Hej hej!
    Lika skoj varje gång att se dina EFIT dagar.
    // Anan

    SvaraRadera