och det gjorde vi så gärna då vårt bageri hade de största croissanter jag någonsin sett!
Sedan körde vi västerut där geologin ändras till röda bergarter.
Vi stannade till vid utsiktsplatser
och såg vackra vyer även om vädret inte var det bästa.
Målet var en strand där landstigningen vid befriandet av Provence inleddes 14 augusti 1944 och här fanns några minnesmärken. Tänk att sitta inklämd i en farkost som denna för att skickas upp på en strand och strida. Hur mycket kraft och energi har man då?
Vi gick ned på stranden Plaqe du Débarquement
och såg ön utanför. Vi som kan vår Tintin känner igen Den svarta ön!
Som ju inte var så svart, utan mer röd. Såklart.
I den lilla hamnen Port du Possaï tog vi en liten paus.
Sedan körde vi tillbaka längs kusten, spanade in utsikterna
och tog trapporna för att försöka se ett speciellt ställe.
Jag tog mig ned för en liten brant och sträckte kameran över staketet utan att se något. Knäppte ett antal bilder på måfå
och lyckades faktiskt få en del foton på detta udda bygge!
Detta är Pierre Cardins Le Palais Bulles, från början byggt åt företagsledaren Pierre Bernard, men köpt av Cardin när Bernard gick bort 1991.
Till vänster anas något blått
det är läktaren till en scen som jag anar användes vid bl a modevisningar. Ni får googla på bilder, för det här är verkligen en udda ställe (som ingen vanlig dödlig kan besöka).
Vi vanliga skulle däremot till en restaurang som erbjuder god mat till bra pris, den låg i Thèoule-sur-Mer, inte så långt från Cannes.
Onekligen sympatisk meny! Jag valde att avstå från förrätt och fick alltså huvudrätt och dessert för bara 14.80 Euro!
Karlarna tog förrätt, den var samma för alla - en tonfisksallad.
Sedan valde vi alla köttbiten, jag fick potatismos istället för pommes till min. Två såser att välja mellan, grönpeppar eller ädelost.
Till sist valde jag snöägg (ìle flottante) eftersom det är en så udda grej. Först när vi gick därifrån såg jag att de hade chokladmousse ...
Men innan vi gick fick vi ett glas av husets limoncello!
Behöver jag säga att vi inte åt någon större middag den kvällen?
Glad midsommar på er!
Wow vilken fräck byggnad! Googlade och gillar när någon går all-in så där. Tack för tipset! Limoncello är något av mina stora favoriter att njuta av, har även hittat creme limoncello som inte är fel det heller :) KRam
SvaraRaderaHej Anni!
SvaraRaderaVilket udda bygge, hade varit spännande att se det på nära håll och kanske från insidan. Förstår inte riktigt varför men tankarna går till en bläckfisk med sugkoppar.
Ha det bra /Marika
Fin utsikt från den terassen. Och vackra vyer och röda berg. Den svarta ön är verkligen röd. Var naturligtvis tvungen att googla på det udda bygget för att se mer bilder och nog var det udda alltid. Gav mig känslan av någon form av farkost, vet inte varför. Och limoncello är aldrig fel. Jag brukar marinera jordgubbar i limoncello och mynta.
SvaraRaderaKram
Vilken fin dag. Vackra vyer och god mat. Och vinglaset var verkligen fyllt till bredden. /Cari
SvaraRaderaHej paparazzi, vilket hus! Googlade förstås, oj vilka interiörer. Skulle verkligen vilja gå omkring där och försöka förstå tanken. Gärna med ett glas limoncello i handen. Tack för alla dina resor!
SvaraRadera