Sidor

23 juli 2022

EFIT - en julilördag i butiken

7.00
God morgon!
Det är lite svalare idag,
det går faktiskt att andas igen.
Skönt.

8.00
Kastruller som inte fungerar på induktion.
Vi bytte spis på Gotland
och tog med de gamla kastrullerna hem.
Sedan har de stått i hallen,
nu bär jag upp dem på vinden.

9.00
Jag gör många dagar på Castor nu,
men igår var en ledig dag
då jag kunde plocka bär.
Nu etiketterar jag mina burkar.
(Björnbären fanns i frysen,
vi får vansinniga mängder nya bär i år ...)

10.00
Biblioteket gav bort utgallrade böcker,
den här fick såklart följa med hem.
Nu väljer jag vad som ska med till Castor
och rusar sedan till bussen.

11.00
Bussen överfylldes med folk
och jag blev försenad till Gamla stan.
Hinner i alla fall öppna butiken i tid.
Nästan.


12.00
Mumsar lite vattenmelon
när det inte finns kunder i butiken.

13.00
Tappar en stor del av min lunch på golvet.
Suck.

14.00
Prismärker några pryttlar
till vår vintage- och loppishörna.
All vinst går direkt till vår butikshyra.
Så vi kan vara kvar.

15.00
Fotar de nya renskinnet
och gör ett facebookinlägg.

16.00
Spanar in folklivet på gatan.
Många skottar och tyskar idag.

17.00
Här blir det lite reklam för Razzys tenntrådsarmband.
Just dessa i färgerna för två stockholms- och ett solnalag.

18.00
Stänger butiken.
Skulle stängt för en timme sedan,
men det är folk både på gatan och i butiken.
Jag är hungrig.

19.00
Hämtmat och bubbel.
Maken har lagt upp snyggt på sin tallrik,
jag mumsar direkt ur kartongen.
Allt för att matcha mitt exklusiva champagneglas.

20.00
Ser en brittisk film med väldigt svart humor
och en del splatter.

21.00
Kommer på att en ny säsong av Blown Away
kom på Netflix i går.
Nu njuter vi jag glasblåsning!

22.00
Ser att tvättmaskinen gått klart ett program.
Lillhunken har tvättat, så jag lägger över hans kalsingar i torktumlaren.

Sedan får det vara slut för idag.
Jag ska tillbaka till Gamla stan imorgon och på måndag.

14 kommentarer:

  1. Picklade bär - det är något nytt för mig! Vad använder du dem till?

    SvaraRadera
  2. Vad fint med alla inläggningar. Det har ju blivit modernt igen att pyssla med det.

    SvaraRadera
  3. Använder du mogna eller omogna krusbär när du picklar? Våra krusbär är inte mogna än på ett tag. Vi bor ju i lilla Norrland även om jag bor långt söderut från dig räknat. =D

    SvaraRadera
  4. Picklade bär har jag aldrig hört talas om, än mindre ätit. Du får gärna berätta "hur" du äter dom.

    Sedan undrar jag förstås varför man ställer upp gamla kastruller på vinden. Jag menar du lär ju inte använda dom eller...

    SvaraRadera
  5. Förstår att du var hungrig när halva lunchen hamnade på golvet.
    Tycker matkartongen matchar super med glaset, vitt går ju med allt :-)

    SvaraRadera
  6. Hämtmat och bubbel är inte det sämsta :)

    SvaraRadera
  7. Några svar på frågor i kommentarerna:

    Jag har aldrig picklat bär förut, men varför inte? Kan säkert piffa upp en sallad eller så.
    Bären var mogna, men jag har en buske som inte mognat än.Min trädgård ligger i zon 2.
    Kul att modet äntligen kommer ikapp!

    Vi har inte induktionsspis (har haft, men bytte tillbaka när vi köpte ny spis),
    så några kastruller kan vi eller sönerna använda. Jag bara inte orkar bry mig om dem just nu. Har för mycket att bry mig om.

    SvaraRadera
  8. Hej Anni!
    Jag gjorde björnbärsmarmelad av bär från frysen. Hade sparat stora fina bär för dekoration. Då dekorationerna uteblivit fick det bli marmelad istället.
    Så gott. Hoppas att få några bär från den nya busken, men det blir inte många. Du får berätta hur krusbären blev.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  9. Picklade krusbär låter spännande. Kollade in recept på nätet och funderar på att prova. Får väl se vad som hinns med denna sommar som inte helt "går på räls".

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  10. Härlig matchning med glas och hämtmat. =D
    Trist när lunchen hamnade på golvet...

    SvaraRadera
  11. Intensiv dag. Klart att det inte går att stänga butiken då det ff är gott om folk utanför på gatan. Trevlig skylt som talar om vem som jobbar. Hämtmat behöver man vissa dagar. Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. Vad härligt med alla dina burkar.
    Jag har plockat mycket blåbär, men fryst in dem och snart är det dags för grannens svartvinbär att skördas.
    Vad tråkigt med din lunch.
    Bra idé med loppishörna för att få in mer pengar till hyra.
    Hämtmat och bubbel, inte inte illa det. Jag har lite svårt för att äta ur kartong, så skulle nog också vilja ha riktig tallrik och bestick. Fint glas.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  13. Full fart hela dagen där! Tokigt med lunchen när det dessutom blev en längre dag. Nu har jag börjat komma till "sans" här efter en hejdundrande bröllopsfest 😄 Känner på hänga med ungdomen på 20 år på dansgolvet.. Nä, det blev lugnt där, några "styrdanser" bara med brudens mamma. Men hörselskadan gör ju sitt och 70 pers på bröllop där vigseln var klockan 14 och sen var det full fart tills midnatt.

    SvaraRadera
  14. Kul att ni har många kunder igen i affären. Det var ju annat under pandemin och nedstängningen. Synd på lunchen så middagens hämtmat satt säkert bra.
    Ha det gott! Hoppas du får glädje av din rikliga bärskörd.

    SvaraRadera