Passar bra när jag såg att veckans Tisdagstema är just gott.
Jag deltar för första gången och lägger in en bild på Stockmanns bakverk i Riga -
en tartelett med chokladfyllning, dekorerad med färska bär
och en liten kvist rosmarin.
Utanför tisdagstemat har jag själv idag bakat:
Jag deltar för första gången och lägger in en bild på Stockmanns bakverk i Riga -
en tartelett med chokladfyllning, dekorerad med färska bär
och en liten kvist rosmarin.
Utanför tisdagstemat har jag själv idag bakat:
* Bröd på vetesurdeg, dinkelmjöl, tranbär, äppelrasp och kummin (vilken kombo!). Jag har äntligen blivit vän med mina surdegar. Bryr mig inte längre så mycket om några exakta recept utan blandar och ger. Häller upp allt i formar, så slipper jag de där platta amöborna.
När jag gjorde min första vetesurdeg jäste den över alla breddar på köksbänken - det var som att ha en Alien i en bunke! Kladd och klet. Så skulle jag baka och tyckte att jag skulle krydda brödet med kummin. Tänkte mortla kumminfröna lite i min fina Jamie Oliver Flavour Shaker som jag fått från någon tidning. Vad händer? Morteln går sönder i min hand och vassa plastflisor skär blodiga sår! Dessutom följde jag recept och försökte forma min Aliendeg till bröd - det var stört omöjligt. Just då var jag inte speciellt glad i surdeg. Men brödet blev gott och jag fortsatte!
* Otto von Friesens biscotti med hasselnötter, mandel och apelsinskal. Just idag blev nötterna finhackade eftersom jag fick för mig att köra degen i mixern. Det gör jag inte igen. Det är godare att få stora nötbitar i munnen.
* En läcker äppelkaka. Denna smördrypande läckerhet bjöds jag på i söndags. Nu går barnen och svansar runt mig för att de undrar när den ska ätas...
Sedan tog jag fram min fina äppelsvarv och torkade äppelringar. Maken har gjort en fin ställning i trä där ringarna hänger i en vecka. Varje omgång tar ca 30 äpplen. Mina Cox Pomona blir utmärkta! Jag har en elektrisk tork, men jag tycker inte att ringarna blir lika goda i den, inte lika bra i konsistensen.
I helgen är det dags för Chokladfestivalen på Nordiska museet. Förra året åt jag för mycket. Även jag har en botten. Tydligen. Eftersom jag är gräsänka med bara två barn hemma, funderar jag på att locka med dem...
Guuuuud va mycket gott♥ Sa du chokladmässa! O jag som är i huvudstaden i helgen HURRA!
SvaraRaderaMycket gottigotti hos dig - min tolkning har helt klart mindre kalorier;-))
SvaraRaderaAlltså jag blir så sugen. Jag bara läste och tänkte att nu kommer ett recept.:)
SvaraRaderaChokladfestival den får jag nog avstå för när jag börjat smaka på allt godis så kan jag nog inte sluta.
Ha det gott
Gunilla
Klicka på länkarna så hittar ni recept till äppelkaka och biscotti!
SvaraRaderaÅh, så vackert, mysigt, inspirerande och underbart du målar för oss!!
SvaraRaderaEn fröjd för ögat (och läckergommen)
*kramar hårt*
Yum, yum, yum
SvaraRaderaSV: Jepp det er grädde.
Du får alltid till det!!
SvaraRaderaKram från en vän som har magen full med ckokela o godis!!
Såå gott det ser ut!!
SvaraRaderaJag mååste prova surdeg nu när jag sett Dina alster.
Tack för kommentaren och inspirationen!
Ha det så gott, gottigottgott!
Ska precis sova. Hittade din blogg. Men jag antar att du också är en blådåre? ;) ska kolla in här mer imorgon.
SvaraRaderaOi, her var det masse godsaker!! :) En genial oppfinnelse av din mann! Har jeg aldri sett før. Her må jeg visst komme tilbake og titte nærmere på noen oppskrifter.. Så synd du ødela morter'n din! Din tartelett ser himmelsk god ut, og hvilken flott dekorasjon!! :)
SvaraRaderaHur ska ett kakmonster som jag klara att se alla dessa godbitar?;o)
SvaraRaderaJag vill bara rusa ut i köket och börja baka.
Äpplekaka måste jag bara göra, mums.
Kram
Vilka delikatesser! Det är kvalité det. Bort med halvfabrikat och konstlat. Fram med naturvaror och skönhet. Det tillför endast god energi.... hur jäkla fett det än är....:-)
SvaraRaderaHär var det en massa gott både för ögat och munnen.
SvaraRaderaTack för kommentaren hos mig.
Den tårta jag visade hade just ananas mellan bottnarna.
Ha en bra dag!
1. bilden är nog så gott !!!! Och det går att äta alla dom där :)
SvaraRaderaAv nån outgrundlig anledning känner jag mig lite delaktig i din blogg i dag :))
SvaraRaderaVäntar på min svarv. Kan du inte visa bild på ställningen?
Och tyvärr ?? hade jag tydligen fel om datum för chokladfestivalen. ♥
Hej! tack för kommentaren :-)
SvaraRaderaJag gillar också att baka,surdeg harv jag aldrig vågat mig på,verkar så krångligt..ska prova någon gång.
Brödet ser i väldigt gott ut.
En sån där äppelskalare,är de bra ?
Ha en bra dag // Anna-Carin
*sv* Ja lite cocos skulle nog vara gott, ska testa de nästa gång.
SvaraRaderaOj oj oj!...jag dreglar...På riktigt!...Så underbart härligt! Skall absolut ge mig på surdegsbak! har försökt o lyckats, men inte riktigt fastnat. Tack vare dig blir jag taggad att försöka igen :) Tack.
SvaraRadera.
...du...FUSKAPA! jag är verkligen avis på ditt jobb! Dumma du ;)
Oj, oj, oj vad mycket gott! Och jag som är så sötsugen :) Kram Kikan
SvaraRaderaOj va massa gott! Tur att kalorierna inte lägger sig på rumpan av att titta och drömma! =)
SvaraRaderaMin kollega Camilla deltar i Kladdkake SM under chokladmässan! Lova att gå dit och heja på hennes kladdkaka med kanel och kardemumma fudge! Den är "to-die-for"!
hej!
SvaraRaderaVilka massa godsaker det bjöds på för ögat här idag :)
Så fort jag blir klar med mina ramar och gardiner så kommer det upp bilder på min vanliga blogg tänkte jag. Bilddagboken använder jag till lite mer priva saker som bilder på mig själv o sånt som jag inte vill visa hela världen. (inte för att hela världen läser min blogg men man vet ju aldrig!)
Kram Maria
thisismaria.blogg.se
Jösses så mycket gosaker!! Jag är inte den som bakar så värst mycket men här bjöds det på mycket mums:)
SvaraRaderaMmmm mumsigt, det är nästan så att t o m jag får inspiration att baka nåt gott till helgen som kommer. Gillar äpeltorken, känns "mormormysigt" på nåt vis!
SvaraRaderaHej å hå...23 kommentarer,då försvinner min i mängden :-)
SvaraRaderaFin ställning,är det äpplen som hänger där?
Vad gäller mitt Depp bord,så har jag klippt å klistrat.
Skrev ut en himla massa bilder som jag klistrade på ett äldre IKEA bord,som jag först målade svart.
Sedan lackade jag med golvlack på bilderna för att ge bordet en hård yta.
Önskar dig en bra dag // Anna-Carin
Det var mycket gott på en gång!
SvaraRaderaVisst är bloggandet är bra sätt att få nya kontakter och vänner! Kul att du kikade in hos mig!
Ha en fin dag! Kram
Mums va fina bilder :)
SvaraRaderaInte minst på din torkställning!!!
Var det inte du som klagade över spända byxor eller nåt häromdagen? Och så ska du gå på chokladmässa? Men äppelringarna är vackra! Och ett tips när det gäller surdegar: jäs bröden i degkorgar, så får du fin form och vackra mönster på köpet! Fungerar jättebra, lovar. Så har jag gjort i snart två år nu.
SvaraRaderaIbland när jag läser om och tittar på dina bilder på börd eller maträtter du skapat (elller inspirirats av föralldel), så önskar jag för en liten stund att jag var barn i din familj.
SvaraRaderaVad blir det för mat?
Ikväll ska jag försöka mig på köttfärsbiffar med fetaostfyllning. Det är lite kalas hemma. Och något lite roligare mat ville jag försöka mig på.
(Kanske ska försöka baka bröd också, i morron)
:o)
Oj vad mycket gott det "bjuds" på här. Torkställningen är jätte fin.
SvaraRaderakram mona
Har du inte öppet hus snart? Jag är bra sugen på biscottierna.
SvaraRaderaDet ser otroligt mumsigt ut alltihop! Jag kan tipsa om chokladpavlovan som vi gjorde i helgen med krossade mörk choklad i! Helt sjukt gott, vi blev beroende direkt. Blir en omgång till i helgen!
SvaraRaderaDet är ju en hel mängd godsaker i ditt inlägg!! Blev nästan mest sugen på brödet faktiskt. :)
SvaraRaderaVad gäller mitt nick, AKO, så är du den första som har påpekat det fastän jag har haft en bloggen i kanske ett och ett halvt år. Grattis! :D
Men kära vän! Gör du inte annat än äter...
SvaraRaderaEn annan sitter här och bara väntar på nästa pralin:-)
Kram på dig och akta dig så du inte bränns vid som går på i sån takt som du gör!
Nu ska jag torka mig om munnen och inhandla en sån där gammaldags spottkopp till saliven innan jag kikar in här igen...