Sidor

25 juli 2024

Visst såg jag Bruce! Och Rod.

Måste bara lägga in några kassa bildbevis på att jag SJÄLVKLART var på båda Springsteenkonserterna på Jordgubbsvallen! På måndagen drog han igång konserten 4 minuter efter utsatt tid.

Jag stod längst fram vid räcket på högra sidan för bakre ståplats, där jag väntat i nära tre timmar. Bruce och bandet körde på i ytterligare tre. Sedan var mina knän inte glada - men det var det värt! Nästa dag var det bara att ta sig in till Gamla stan för att jobba igen.

Det var faktiskt lite extra kul att jobba dessa dagar, när de manliga turisterna som kom in hade Bruce-t-shirts på sig och var helt oförberedda på att de skulle få en så trevlig pratstund med mig samtidigt som frugan kikade på butikens saker. En holländare skulle se sin 44:de konsert, så där låg jag i lä eftersom detta blev min 19:de. Han hade dessutom varit på Broadway-föreställningen och sa att det var bland det mest fantastiska han upplevt.

På torsdagen stod jag på motsvarande plats men på vänstra sidan och Bruce dröjde hela 14 minuter ;-) innan han drog igång konserten, min tjugonde, och den blev ännu bättre än måndagens. Både Racing in the Street och I'm on Fire på samma konsert - mycket bättre blir det inte! (Jo, Jungleland är en raritet jag gärna också vill höra igen).

Den här kvällen stod jag med tårna upp på räckets stöd vilket faktiskt fick mina knän att må bättre och onekligen gjorde det lättare att komma upp och iväg till Gotlandsfärjan nästa morgon!

Tidigare i somras fick jag dessutom avnjuta en annan gammal idol när Rod Stewart kom till Tele2. Han började prick på utsatt tid vilket jag uppskattar - så trött på artister som ska ha förband och dröja två timmar till de själva kommer upp på scen!

Att Rod dessutom tydligt tog ställning i Ukrainakriget uppskattades av publiken. Klart lättare för en britt att ta ställning än för Bruce som amerikan, även om måndagens konsert började med ett lämpligt låtval med tanke på skottet mot Tr*mps öra.

Bra musiksommar för den här tanten :-)

5 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Anni!
Har följt med på FB från konserter i Helsingfors och Stockholm. Avundas dig men skulle aldrig klara av att stå så länge. Förstår att det var helt underbart, bättre än en bal på slottet.
Kram Marika

Anna i Portugal sa...

Underbart att du var på båda konserterna! Har inte varit på några konserter sedan 2016/2017, minns inte riktigt vilket år. Men då var han på Ullevi. Gillar inte heller när artister ska komma upp på scen så sent! Trevlig helg, kram

Susjos sa...

Imponerad av dina 20 konserter med Bruce!
Och ja, ståplats imponerar också, känner ju igen mej från finalerna i ESC,ståplats och i flera timmar!

Avis är jag på att du fick se Rod, det hade jag velat se också! Fint att de kom upp på scen i tid, minns att vi fick vänta länge på Madonna på Tele2 Arena för ett antal år sedan.
Ha det gott på Gotland!
Kram!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Visst förstod jag att du sett Bruce ... båda gångerna! Men att du även sett Rod. Wow! En gammal favorit även för mig. Håller med om att man blir trött på artister som har förband och det kan ta flera timmar innan de väl dyker upp. Minns för många år sedan när vi var på konsert med Gyllene Tider och det kom förband efter förband. Pust! Dagen efter var vi och såg Simon & Garfunkel. Konserten skulle starta 19:30 och exakt då stod dom på scenen.

Kram

Lena i Wales sa...

Edinburgh är lite av min stad. Har jobbar här mycket . Under hela augusti + några veckor då och då under resten av året under många år.
I UK finns många sunkiga ställen, så är inte förvånad.
Däremot har jag inte haft mycket regn i Edinburgh, tro det eller ej.
Ser fram emot fortsättningen.