22 augusti 2014

Det allra heligaste


Min bror har älskat flygplan och tåg sedan barnsben. Så snart han fyllde 15 år tog han segelflygcert och senare även för privatflygplan. Märklinbanan var byggd på en särskild skiva som kunde fällas ner över sängen i hans pojkrum.

För drygt fem år sedan drabbades han svårt av TBE och det stod snart klart att han inte skulle kunna flyga mer. Så småningom kunde han koncentrera sig tillräckligt på sina tåg igen och byggde då upp en verksamhet där han skräddarsyr och målar Märklinvagnar enligt kundens önskemål. Kunden är ofta en medelålders man med hyfsad plånbok, så brorsans hobby har blivit riktigt lönande.

Eftersom jag inte vill chocka mina bloggbesökare visar jag bara ett av brorsans uppbyggda tåglandskap på mitt bidrag till spårigt fönster. Även om ni försökte skulle ni inte kunna ana hur resten av rummet - jag menar huset - ser ut ...

Och så vaccinerar ni er!

12 kommentarer:

Eva Trillian sa...

En väldigt viktig slutkläm på inlägget!

Violen sa...

Här är det gott om både spår och fönster! Modelljärnvägar har visst en särskild plats i hjärtat hos många stora och små pojkar!
Säger som Eva, en väldigt viktig slutkläm på inlägget! Vaccinera er!

Janicke sa...

Fantastiskt! Så härligt att det har gått så bra, trots allt.
Och jag instämmer i slutklämmen, förstås.

Klimakteriehäxan sa...

Fascinerande! Fast jag är glad att jag inte har en bostad full av små tåg, spår, hus och annat - har tillräckligt många dammsamlare ändå!

Cari sa...

Men kan du inte visa fler tåg och spår?

larans sa...

Man kan ju ana hur resten av huset är fullt med "spåriga" motiv för en fönsterfotograf.
Det här inlägget gick verkligen inte spårlöst förbi.

BP sa...

Säg som så: om min pappa inte hade sålt sitt H0 Märklintåg utan lämnat det till mig hade jag varit en av få kvinnor som hängt på låset hos din bror.
Vilken underbar och dessutom lukrativ hobby. Grattis säger jag bara - tänk att kunna leva på sin hobby, men det göt du ju också. Toppen!

Susanne Hultman sa...

Kan tänka mig att det kryllar av spår i det huset. Har själv aldrig fallit för små tåg, men gillar däremot flyg väldigt mycket så den saknaden förstår jag.

Undrar om TBE finns så mycket i Skåne. Har inte vaccinerat mig men borde kanske.

Anita A sa...

En helt underbar hobby som vuxit, både i hemmet och som företag. TBE kan ställa till det rejält så jag instämmer i uppmaningen om vaccination!

Livets små øyeblikk sa...

Så fint å kunne leve av en hobby, noe som bringer en så mye glede:)
TBE kan gjøre så utrolig mye skade, vaksinering er viktig ja!

Anni sa...

Nja BP, varken min bror eller jag lever på någon hobby. Han har en heltidstjänst som han kunnat behålla tack vare sina lyhörda chefer och jag driver ett företag där glaset (som jag anar att du anser är min hobby) är ett av benen.

Mias Mix sa...

Glad att din bror mår bättre nu! Jag är egentligen emot vaccinationer då min syster fick kvicksilerförgiftning av just en vaccination för ca 30 år sen. Nästan alla vaccinationer innehåller kvicksilver. Men just TBE vaccinerar jag mig emot då jag har häst och vistas ute i skog och mark varje dag. Brukar få 3-4 fästingar om året...