Sidor

12 juni 2014

EFIT - skolavslutningsdagen


07.00
Tassar ner för trappan och in i köket där Mellangrabbens nybakta rabarbermuffins står. Kl halv elva i går kväll fick han för sig att han skulle baka. Jag kan ju avslöja att det var svårt att somna till doften av nybakat ...



08.00
Sitter som vanligt på glasverandan med tebaljan. Ser finklädda barn och föräldrar på väg till skolavslutning på den närliggande skolan. Tänk att på den skolgården har jag stått i 18 år och hört sommarsånger. I år ska jag inte dit!



9.00
Lilleman är iväg på sin skolavslutning. Jag tar ner mellisdisk från hans rum. Tre brickor med disk har han samlat på sig.



10.30
Lilleman är hemma igen. Har fått sitt andra betyg någonsin. Skrällhöjt i engelska och sänkt i några ämnen jämfört med höstens betyg. Och så har han fått diplom i moderna språk!



11.30
Mellangrabben har redan vant sig vid sommarlov, han tog ju studenten i förra veckan. Nu äter han frukost och läser bok i solskenet.



12.30
Räfsar ihop all ogräsrensning.
Resten får vara. Tror jag.



13.30
Lilleman och jag startar sommarlovet med TBE-vaccin i Vällingby. Nu dröjer det fem år tills nästa dos ska tas. Och det är fem år sedan min bror insjuknade.
Har ni inte vaccinerat er så gör det! Nu!



14.30
Ett par badbyxor, två par shorts, en matta och två matkassar senare cyklar vi hem igen. Tur att jag har låda fram och barnstol bak på cykeln, annars hade det aldrig gått att få hem allt!



15.30
Det har mulnat på men vi fikar ute. Yttepyttesmå regnstänk stör inte.



Bonusbild: jordgubbstårta!



16.30
Försöker fotografera björktrasthonan som matar sina ungar. Det går väl så där.



17.30
Hemma på min gata i stan!



18.30
Vi försöker se TV4Play via nätet på teven, men det laggar alltid efter första reklampausen. Se, där sitter jag och fotograferar en svart ruta!



19.30
Äntligen middag!



Resten av kvällen tillbringade Lilleman och jag framför teven. Fjortisvecka på Halv åtta hos mig, Trinny och Susannah och så en Indiana Jonesrulle. Och inte orkade jag lägga in min EFIT, utan det blev sängen direkt. Men nu är den här!

4 kommentarer:

Micke sa...

Jag somnade ifrån EFIT själv..
Fina buskar/träd.

BP sa...

Vad jag gillar mest med dina EFITs är att det mesta går i blått och att det alltid ser så himla vackert ut hos dig. Å att du är super aktiv hela tiden har jag ju förstått.

Matchen var riktigt bra. Tycker Kroatien hade varit värd en poäng, deras taktik var kanooon. Å den där japanska domaren lär nog inte få döma fler matcher.

Ikväll ska det bli spännande att följa Spanien-Holland. Hoppas dock verkligen att holländarna inte spelar lika fotbollsdödande som senast lagen möttes.

Violen sa...

Hi,hi, jag var tvungen att googla på EFIT så nu har jag höjt min bildningsnivå! Efter en så innehållsrik dag förtjänar du en god natts vila så att du kan börja om nästa dag igen men kanske i lugnare tempo!

Kul att du kände igen dig i min Rigabild. Vi var också på den serveringen, tyckte det var mysigt där!

Eva B M sa...

Fina bilder! Rabarbermuffins - åh så gott. Bakade såna häromdagen. Raberber med vit choklad i. Mums!