Sidor

02 oktober 2016

Ingen rast och ingen ro


Nöjesveckan fortsatte på torsdagen då jag dukade bordet för tjejmiddag. Jag har krossad sammet i flera färger och använder den gärna som duk, både hemma och på marknader/utställningar. Så lättskött och samtidigt glammigt. Härom veckan köpte jag en panelgardin på Erikshjälpen för 20:-, utmärkt som löpare mitt på bordet!



Tio minuter innan tjejerna skulle komma fullkomligt vräkte regnet ner. Hängrännan klarade inte av mängden utan allt svämmade över och det blev en mäktig regnridå framför ytterdörren. Som tur var upphörde regnet snart, men då hade det bildats en tre meter bred sjö av vatten som inte hunnit undan utanför min grind. Jag fick gå ut med sopkvasten och forsla bort barr och hjälpa vattnet att rinna bort så att gästerna kunde komma in!



Jag hade gjort tilltugget till fördrinken efter min dubbelhaka Anne-Lies recept och jisses, så gott det var! Att byta ut pinjenötterna mot hackade valnötter gick utmärkt. Temat för middagen var X, så L hade gjort förrätten, en avokado med skagen (och pinnar i ett X ovanpå!), jag gjorde laX enligt min pappa och U:s lakriXpannacotta i fiX-form. Ja, vi är synnerligen generösa i våra tolkningar. (Nästa gång blir temat Kom ihåg, eftersom vi uppnått en ålder då vi är väldigt dåliga på att komma ihåg.)



Lite trött i håret på fredagen virkade jag klart kanten på min senaste mormorsrutefilt.



Sedan bytte jag ut den vita sammetsduken mot en blå, för till kvällen kom nästa tjejgäng!



Väninnan A fixade drinktilltugget och jag gjorde tre helt oprövade rätter. Förrätten blev en hit! Som en caprese men med krispigt knäckebröd. Sedan serverades en pasta med kyckling, kantareller och grönkål överöst med riven Wästerbottenost.



Desserten var en "snickers för vuxna" med jordnötter, bourbon, kolasås, chokladkräm, hackad choklad och flingsalt ... (Nästa gång ska jag inte ta lika mycket jordnötter, för de tog över - jag är ju främst chocoholic!)

På lördagen var jag i Farsta på möte med butikens fasta medlemmar, vi bestämde vinterhalvårets arbetsdagar och en del annat. Det bjöds på Boeuf Bourguignon, blåbärspannacotta och blåbärspaj!



Idag har jag flyttat in mina hibiskusträd på glasverandan, de har stortrivts ute i sommar och har nog växt ytterligare en halvmeter! Men jag fick in alla sex och har fortfarande plats för två sittplatser. Sedan åkte jag till Janicke och grävde upp massor av hasselört som jag ska plantera här i min trädgård imorgon. Och så avslutades helgen med Teaterbarens fisk- och skaldjursgryta och Maratondansen på Stadsteatern.



Jag blev besviken på föreställningen eftersom jag minns filmen som baserades på samma bok som mycket stark och gripande. Dessutom var jag på Benke Rydmans Nötknäpparen förra helgen och det var ju en dansföreställning på riktigt!

Nåja. Som jag sagt förut. Tur att det är måndag imorgon!

16 kommentarer:

Susjos sa...

Som sagt...full fart hemma hos dig! Snacka om att du har energi! Gott ,läckert och vackert!
Maratondansen hade jag tänkt gå och se, men en bekant som såg den innan premiären hade gått i pausen. Min schlagerkompis blev också besviken på den, så jag tror jag hoppar över den.
Men något jag vill se är Donna Juanita!
Kram och sov gott!

BP sa...

Har ju många gånger önskat mig bara 10% av din energi. Å efter det här inlägget kvarstår önskan kan jag säga. Maträtterna ser otroligt goda ut och även dom som du inte visade på bild dreglade jag över:-)

KajsaLisa sa...

Efterätten såg spännande ut, serverat i blått glas givetvis.

Susannesblogg sa...

En riktig mathelg! Så gott det såg ut :) Kul att läsa att det är fler som gör som mig använder panelgardinen som löpare. Mycket praktiskt.

Stare Ström sa...

Hoppas du kan använda måndagen till att koppla av!!!

Beppan sa...

Phu - håll i hatten...
Kreativiteten flödar både när det gäller mat och annat.
Önskar jag hade delar av den.
Tack för tips inför kommande helg :-)

Violen sa...

Oj så mycket god mat under en enda helg! Spännande läsning, någon av rätterna kommer nog att omvandlas till oigenkännlighet i vårt kök!
Hoppas du har kunnat vila idag! Min helg har varit mer av hängmattetyp så jag har varit riktigt aktiv idag!

Nette Cecilia sa...

Nä men oj så mycket du hinner med och mycket mat,fina dukningar ,kramen Nette

Janicke sa...

Jisses så mycket gott, saliven stiger här på kvällskvisten! Och så snyggt dukat. Å en häftig bild på regnet!

Janicke sa...

@ Mosaiken, ja det är mosaik. Hon satt å bankade så det ekade på torget, så det är ju egentligen inte "måla" ...
Om jag inte vore så ämlig skulle jag gärna hänga o dingla i den där "ballongen"!
Ja, visst är den fin, min ros! Fick tre sådana som tack för en tjänst jag gjorde en granne. En av dem blev senare tema "Torkad".
Det FÅR bara inte brinna i Nice o liknande städer!
Å så roligt att få veta att det är blåeld! Finns många längs vägen ner till lotten.
Tallen klättrar på berget vid Alviks T-baneperrong. Blir intressant att följa hur stor den får bli.
Har du den där lilla höstanemonen, White Swan? Du kan annars få småplantor av mig, säg till.
Narcisserna har stått sen i våras, men bortglömda har de inte varit. Har glatt mig åt dem varje dag, har så vårt att slänga vissnade blommor - har några vissna, torra tulpaner med mig från Gärdet! En dag ska jag fota dem.
Tror duvan hade käkat för mycket strömming där vid Slussen ;)
Fan vad du är observant! Markattaburk, stekspade och, mycket riktigt, ljus i en spegel.
Jadu, den där Heinz ketchup-mannen ... Det framgår inte riktigt vilken jättemage han hade.
Tack för alla övriga värmande kommentarer, förlåt att jag har skrivit en roman här. Kramis!

Klimakteriehäxan sa...

Det där måste ha blivit ett bra kalas, vacker dukning, god mat!

Helen sa...

Flera middagsbjudningar under en och samma helg var verkligen bra jobbat! Allt låter helt fantastiskt gott!

anemonen sa...

Milde tid så möe goer mad. Det vattnades i munnen på mig och jag har snott några recept. Hoppas du ursäktar men får skylla dig själv när du läskar oss med sådana godsaker. Vacker dukning och tips

Åke sa...

Tilltugget och desserten vart som etsat på min hjärna ;) Det ska provas!!! Tack :)

Mias Mix sa...

Lite trist när man blir besviken på en föreställning men förutom det var det ju bara massa höjdpunkter. Så mycket gott och så mycket trevligt! Kul att ha tema på maten. Ja och det ÄR lätt att glömma nu för tiden... Det jag inte skriver upp på mina listor, det glömmer jag :) Sånt där sammetstyg på lång rulle det har två av mina väninnor också, i massa olika färger. Jättesmart. Och vad fint det blev med löparen på.
Vad roligt att ni gifte er i samband med festen! Det var väl på tiden ;) Det blir säkert någon form av fest, men inte en gemensam för alla oss fyra. En av oss har tyvärr glidit längre och längre bort från oss andra och hon är lite speciell. Så jag är rädd att vänskapen inte förbättras utan snarare försämras om vi ordnar en fest ihop. Det vill jag inte riskera.
Tack för komplimangen om håret! Har haft kort page förut och trivs bra i det. Men sen om nåt år kanske jag får för mig att spara ut igen :)
Låter jätteintressant med dina kurser. Sånt där är verkligen perfekt att ge bort i present när någon fyller jämnt.
Ha en ny härlig helg nu! Kram

Annette sa...

Så gott allt ser ut! Så kul med en massa inspiration till nya rätter att laga :) Och så många roliga evenemang du är på. Nötknäpparen förstår jag var bra med före detta Bouncestjärnan som hållit i trådarna. Jag såg en show med Bounce i Dansens hus för många år sedan, det var så otroligt bra. Litet småkul vilket gäng vi var som såg den. Patrik lämnade av oss och gjorde något annat under tiden, så jag och pappa och min brorsdotter såg den tillsammans. Sedan missade jag deras avslutningsföreställning i Globen, det sörjer jag fortfarande. Jennie Widegren som också var med i Bounce har jag bara litet koll på genom hennes träningsböcker, men hon var kanske med på ett hörn av Nötknäpparen? Nu ser jag fram mot nomineringseventet i Kulturhuset och sedan skall vi se The Phantom of the Opera, den har ju du sett redan. Både jag och tjejerna älskar musiken och har sett filmen flera gånger, nu skall vi se den hela familjen. Det är bara Patrik som inte vet vad som väntar :)