24 februari 2017

Vintern 2017 - återkomsten


Jo, jag visste ju att den skulle komma tillbaka, vintern. Men jag ville helst slippa. Trots ymnigt snöande på onsdagen är januaris snöhög utanför grinden borta. Mest beroende på att Lillhunken slängde ut den i gatan när det var töväder, men också för att nysnön blev regn blev is.

Fåglarnas vårsång kom av sig och sidensvansarna hittade till mitt matbord. De brukar förebåda kyla och snö, men nu får det allt vara nog av den varan!Mina vintergäck hade hunnit bli flera, de står där snön tinar bort först. Till mars månadsbild hoppas jag kunna bidra med något betydligt trevligare!I en av grönsakslådorna hade mangold börjat titta upp, så där hann jag lägga över ett fönster strax innan snön föll. Om det skyddar det minsta vet jag inte. Kanske hade varit bättre med snötäcket?

18 kommentarer:

Carina sa...

Är lite kluven vill ha snö men jag tror att jag hellre åker till den nu :) Jag är inte så bra på mangold men att lägga ett fönster över som sen snön landar på och isolerar lät bra.

Hoppas att ni också fått härligt solsken idag! Carina

Susie på Stjärnarve... sa...

Nej snö vill jag inte se nått mer av! Fast å andra sidan har vi haft en otroligt snöfri och varm vinter, så jag ska inte klaga ÄVEN om det kommer ett bakslag!!
KRAM och trevlig helg
Susie

Merja sa...

Att det blir bakslag förstår vi, ändå blir vi lika besviken varje gång. Fin och hopp ingivande rugge med vintergäck!
Trevlig helg!

Marit sa...

Ja, vinteren kommer stadig på besøk her også. Våren har likevel kommet mye lengre hos deg! Koselig å se de små gule blomstene titte opp i snøen :)

God helg!

Anita sa...

Ja just nu är jag lite trött på snön. Den har nämligen frusit till is och jag har en känsla av att det kommer att ta tid innan den försvinner. Gatan utanför är mer som en skridskorink och det gäller att ha sina Icebug på sig vid promenaderna. Jag såg din kommentar hos mig att du sett 120 sidensvansar vid fågelräkningen. Det är ju helt makalöst. Vilken upplevelse det måste varit. Vi hade stora flockar här förr när det fanns gott om rönnar på framsidan av husen. Tyvärr är dom ersatta med parkeringar så nu kommer bara mindre flockar och äter på mina äpplen. Men nu ... nu ser vi fram mot våren!

Önskar dig en skön helg!
/Anita

Vonkis sa...

Håller tummarna för mangolden och ser fram mot marsbilden :-)

Maribel sa...

Hej Anni!
Vi fick massor av snö, och nu är det sol och den håller på att smälta bort. Men tror inte det är slut ännu.
Härligt med de gula vårblommorna.
Hade också besök av sidensvansar en dag, men vet inte vad de åt, för de satt bara i krikonträdet, och där finns inget att äta på.
Solen skiner och det är riktigt fint.
Ha en fin helg /Marika

Anjas Hill sa...

Du skrev i en kommentar i min blogg att du skulle vilja pynta mer ditt entrébord men att det är för kallt ännu. Jag ser att du har ett fint och rätt stort bestånd av vintergäck. Kanske kunde du gräva upp två-tre små bestånd och plantera i gulliga krukor och placera på entrébordet?
Ja, annars är vi nordbor nu trötta på kyla och vill känna hur vårvärmen gör entré!
Vi har det ju lite olika beroende på var i landet vi bor. Hoppas att du får snart njuta av vårsolen och dito värmen:-)!

Ha en superhelg!
/Anja

BP sa...

Vilken härlig bild på sidensvansarna. Morgonmöte i siden(svans)fabriken ser det ut som. Himla läckert foto:-)
Har samma känslor som du vad gäller den sjätte vintervändan i stor-Stockholm. Å blandningen snö, is, blåst tillsammans med grusblanding som dammar och flyger iväg är ingen önskvärd kombo...

Anonym sa...

Sidensvansar är så vackra fåglar, men svårfotograferade, de sitter ju inte still någon gång! Denna vinter har jag bara hört dem på avstånd och sett flockar flyga förbi. "Tyvärr" var det trastar som rensade våra rönnar på bär i år, måste väl erkänna att jag föredrar sidensvansarna.
Fina små budbärare inför våren, har äntligen efter många års försök ett litet bestånd med vintergäck. Det kommer från mina svärföräldrars trädgård och är ett kärt minne av den trädgården.
Önskar dig en fin helg!
Kram Kristina

Rosor och ruiner sa...

Till skillnad från Susie här ovan, som bor på samma ö som mig, så skulle jag gärna haft lite eller helst mycket mer snö än vi haft, vi har ju i princip inte haft nåt alls, och vi behöver ju det!! Vattennivån behöver fyllas på i allra högsta grad, och lite eller mycket ;) vit och vacker snö hade inte varit dumt!

Kram
Gunilla

Nette Cecilia sa...

Snö var det här också kyla med - 8 grader och nordanvind idag .Trevlig Helg ,nette

Janicke sa...

Underbart med sidensvansar!
Tack för din kommentar hos mig men jag fattar tyvärr inte vad du menar. Vad är det för konstiga ord jag skulle använda? När jag klickar på mitt inlägg från Bland rosor kommer jag rakt på mitt inlägg.

Men kanske har jag missuppfattat ämnet, eller vad?
Inte heller fattar jag detta med Månadens bild. Tidigare inlägg tyckte jag handlade om lite vad som helst men de jag hittills har kikat in hos denna fredag har varit ute o fotat just idag. Hur ska jag göra?

Rost och rädisor sa...

Vårligt hos dig även om vintern inte riktigt vill släppa taget. Så fin bild på sidensvansar och vintergäck.
Allt gott
/Anette

Maggan sa...

Underbart att ha Vintergäck i trädgården som kommer med sina gula solar som tyder på att våren är på gång trots allt.Fin bild på Sidensvansar.Ha det gott/Margareta

Veronica sa...

Rent ut sagt: Det känns förjäkligt att vintern kom tillbax! Uscoh och Fy!

Näe, nu måtte det snart bli vår på riktigt och jag ser gärna att du står vid grinden en vårdag och hämtar Vårsköna :D

Kram

//Veronica

Eva Trillian sa...

Nej, inte kom snön som någon överraskning precis - det är ju, trots allt, bara februari :) Men ... vårtecknen hade redan hunnit försätta själen i en sprittande förhoppning!
Fina bild på sidensvansarna!

betty-NZ sa...

The birds are gorgeous and your photo is fabulous of them! We will always have winter, but sometimes you just have to decide to enjoy it!