Sidor

18 juli 2009

EFIT på autobahn...

På fredagen var det dags för EFIT - ett foto i timmen och jag hade tänkt delta. För första gången. Hela familjen (nästan) engagerades eftersom vi större delen av dagen satt i bil genom Tyskland. Så här såg min fredag ut:

Kl 06 i duschen (censurerad bild).

Kl 07 serverades tre nyväckta söner frukost (jag o kameran var ungefär lika trötta).


Kl 08 var huset städat, bilen packad, Bruce i högtalarna och vi på väg! Lämnade semesteranläggningen nära belgiska gränsen i spöregn. 56 mil att köra. Bilens icke trovärdiga termometer visade på -35 grader...


Kl 09 på A1 vid Köln/Leverkusen. Vi har just kört över Rhen. Det regnar. Vägbygge. Köer. 16 grader. Bruce sjunger Waiting on a Sunny Day...


Kl 10 är det dags för fruktstund, vi är norr om Dortmund. 15-åringen sover, 13-åringen spelar på sitt gamla Gameboy och 8-åringen ser på dvd. Uppehåll, 21 grader. Vi kör i 145 km/h och blir omkörda. Bruce går på låg volym för att inte störa baksätet. Bruce ska inte gå på låg volym...


Kl 11 är vi vid Osnabrück. Mellan mina fötter står väskan med färdkost. Frukt, salami, kakor och godis. GPS:en varnar för häftigt regn och vattenplaning. 19 grader. Bruce sjunger All I Think About is You, Baby...


Kl 12 sträcker 8-åringen ut sina söta fötter mellan framsätena. Jag kan gosa lite med dem, de är trots allt familjens minsta. Om bara några år är de också storlek 44-45 och håriga. Vi är utanför Bremen. Lunchpicknicken regnar inne. 17 grader. Bruce sjunger It's Gonna Be a Long Walk Home...


Kl 13 lunchar vi på Burger King utanför Hamburg. 13-åringen säger förvånat:
- Det är första gången jag ser dig äta hamburgare, mamma!
Spöregn. En räv tassar förbi på parkeringen.


Kl 14 är det dags för efterrätt. Trög trafik. Vi är fortfarande utanför Hamburg. Regn och 18 grader. 15-åringen har bett om musikbyte så nu sjunger Jason Mraz It's All About Love For a Child...


Kl 15 passerar vi statsministern. Nästan. Uppehåll och 18 grader. Björn Skifs ooookachackar...


Kl 16 har vi checkat in på hotellet i Lübeck och besöker den närliggande marsipanfabriken. Det har slutat regna, men luftfuktigheten är så hög att det är svårt att andas.


Kl 17 är vi i Lübecks gamla stadskärna. Bokar middagsbord på Haus Der Schiffergesellschaft. Blå himmel.


Kl 18 slår kyrkklockorna och vi har efter lite shopping kommit fram till det pampiga rådhuset.


Kl 19 sitter vi i den underbara restaurangen och ska beställa mat.


Kl 20 sitter jag och 8-åringen på en trappa utanför restaurangen. Han har ont i huvudet och känner sig kräkfärdig. Jag har slängt i mig min goda gryta med spätzle när han var på toaletten med sin pappa. Nu får pappan äta i sin tur. Jag påminns om småbarnsåren då man nästan alltid fick äta en i taget eftersom den andre hade hand om bebisen.


Kl 21 är vi tillbaka på hotellrummet. Även om lillgrabben mår bättre finns det ingen möjlighet att njuta av den underbara varma sommarkvällen i staden som gav mig mersmak. Bilföraren behöver sova för att orka med morgondagens 80 mil.


Kl 22 sitter jag vid hotellrumsfönstret och gnager på en kaka. Med choklad på.

Kl 23 sover jag.
Kl 24 väcks jag av högljudda svenskar som ska in på hotellet.
Kl 04 väcks jag av koltrastens sång.
Kl 06 väcks jag av spöregn.

13 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Kul att se ditt bidrag! Mycket bil och mycket regn men Lubeck gillade jag bäst - speciellt då marzipanen;-))

Välkommen hem!

Nastasia sa...

Vilken dag Du hade"! Va ROLIGT att få följa med Dig!

nu drar jag min vän, så jag säger bara ha det GOTT nu!

Kramar i massor!

Kristina sa...

Kul att se alla bilder! Måste göra det en dag, kan ju bli antingen en riktigt rolig blogg eller tråkig om man har en dag som igår, då dom flesta timmar spenderades i soffan =)
Kör försiktigt!!
Kramar

Britten sa...

Åh vilken rolig läsning!
Minns när vi var till fotbolls VM i Tyskland för några år sen.....på ner vägen så hade det hänt en olycka med en långtradare........den var lastad med flaskor, glas m m.......den stod tvärs över autobahn.....en grävare höll på o "gräva/skyffla" bort allt glas från gatan......trafiken stod stilla.....HELT stilla.......I 3 MIL.......I alla 3 filer........vi mätte sträckan från det vi passerade olyckan....som turligt nog var åt motsatt färdriktning!!!
Fortsätt njut av din semester.....min är nu slut, börjar jobba på tisdag....:-(

Anonym sa...

Hur mår lillkillen? Hoppas det inte var något långvarigt!

Är ni på hemväg? 80 mil - är det det upp dit där du bor?

Kul grej att dokumentera en hel dag timme för timme - det ska jag göra - någon gång... Det gäller att se detaljer - Reinfeld t ex!

Nu är vi spända på vem som vinner ett av dina vackra smycken... Idag jobbar jag så jag kan inte hålla tummarna - jo, förresten jag håller mina MENTALA tummar! Det gör jag!
Kram på dig!
Inanna

Ann Charlotte sa...

Åh, så roligt det var att få följa med till Tyskland. Annars sitter jag hemma i ett regnigt Sverige. Oroar mig dock för dottern som ska resa till en svininfluensadrabbad ö i Grekland - måste hon det......?
Kram!

Babsan sa...

Välkommen hem!

Rusar kvickt vidare.... KRAM och vi hörs!

Ewa sa...

Mycket trevlig o underhållande läsning, som vamligt!

Hoppas 8åringen mår bra igen och att du hittar golvet i tvättstugan ;)

Marsipanen så gudomlig ut!

Kram♥

Majsan sa...

Kikar in på Din efit, om än lite sent. Har varit på resande fot en vecka och kom hem igår. Har inte hunnit runt till alla under resans gång..

Härligt få följa Din dag.

Bia sa...

Bra gjort att få en så lång bilresa att bli intressant som efit-dag! Toppen!

babs sa...

Jättetrevligt att se ditt resereportage och vad mycket ni hann med! Det drar mot tjejmilen nu, snart bara 1 månad kvar! Måtte bara regnet hålla upp, den dagen och helst några dagar före, så det inte är så blött!
Ha det bra!

Micke sa...

Härlig dag detta med, trevligt förklarat för varje timme här också.

Anonym sa...

For en innholdsrik dag!
Kjekt med feriebilder. Bra med Bruce på en lang kjøretur:-)