11 oktober 2014

Förra lördagens keramik


Det är lördag och jag är inte på keramiken. Hade inte bokat mig idag eftersom jag skulle vara på möte, men nu när Lilleman däckat i feber och kräkningar samtidigt som maken är på annat håll fick planerna ändras. Jag sitter inne och tittar på solen där ute i väntan på att det ska bli en stunds telefonmöte då vi ska bestämma arbetsschemat för sex månader framåt.

Som jag tidigare visat så fick jag ta hem alla mina fjärilar förra lördagen. 73 stycken blev det (jag hittade en som inte blivit glaserad, men den slängde jag faktiskt). Än är de inte uppe på väggen, ytterligare en aktivitet som hade passat utmärkt att göra idag, men men ...Mitt keramikhus var också klart att ta hem. Första gången jag gör ett med inkavlat mönster. Det blev riktigt fint! Tror rent av att jag ska göra några fler!Jag hade lagt lite blå glasyr i blommorna men bara torkat bort vit från bladen utan att lägga dit annan glasyr.Mina blommor i flera lager putsades och är färdiga för skröjbränning, liksom mina små runda plattor med stjärnor och ägg.Tallrik och skål putsades, men var inte torra nog för skröj, så de ställdes in på hyllan igen. Förhoppningsvis ser kursledaren min lapp att de ska skröjbrännas, så har jag tur är de klara för glasyr nästa gång!Mitt djupare fat fick en kant av blommor och blad och ställdes tillsammans med tallrik och skål för att förhoppningsvis torka och skröjbrännas utan min närvaro.

Därefter glaserade jag mina nio änglar, fyra kakelplattor och sex äppelskyltar jag gjort tidigare. Fick ta hem ytterligare en glaserad kakelplatta som hamnade med de andra i armeringsnätet i trädgården.Så hann jag göra lite nytt också! Ytterligare en tallrik,en lampett,och nio änglar - men då var det stressigt att hinna, så finishen är inte den bästa. Hoppas kunna putsa dem snygga nästa gång!

3 kommentarer:

Mias Mix sa...

Du gör så fantastiskt fina saker! Och du måste ju bara göra pepparkakshus i keramik och sälja nu till jul och advent. De kommer gå åt som smör i solsken!

Anonym sa...

Love the ceramic house, and the photos showing how to make it. It looks like your translation widget is not working?

Freja sa...

Oj, vilket kreativt flöde, så mycket fint!