22 augusti 2016

Med onda ögat till Monthly Makers


Jag har länge tänkt göra ett armband av läderrem och pärlor, så Monthly Makers månadstema kom perfekt! Bara att dyka ner i lådan och leta fram läderrem, vaxad tråd och alla de där onda-ögatpärlorna jag köpt någon gång.
En fin pärlemorknapp fanns också i gömmorna.


Jag har tittat på massor av videor på Youtube för att fatta hur man gör och det var inte speciellt svårt. Jag började med en ögla, stor nog för knappen, och så några varv med klassisk makramé.Sedan var det bara att trä den vaxade tråden genom pärlorna, från båda håll, och hålla koll på när den skulle över och när den skulle under läderremmen. Kan ju erkänna att jag fick repa upp några gånger ...Avslutade med några varv makramé före knappen och sedan en inte alltför vacker knut, om det blev en råbands- eller kärringknop återstår att se. Jag är ruskigt bra på kärringknopar!11 kommentarer:

lopplisa sa...

Så maffigt och läckert armband!! Glaspärlor ger ju ett himla fint djup! Och blått!! Nu förstår jag att du har en riktig vurm för blått :)

Borgmästaren sa...

Det var verkligen en läcker färg! Och så roligt att du fick användning för de där pärlorna som låg i gömmorna.

Blev full i skratt av din träffande kommentar om att min välkommenskylt var hippiebohemisk. Har fått båda omdömena sagda om mig så det var himla lustigt att du skrev just så. :)

BP sa...

Dessa ögon borde du sälja i Turkiet! Onda ögat är ju deras "nationalsymbol", å jag har faktiskt ett jag med som jag köpte där. De är läckra dess ögon som finns precis överallt och som olika konstverk. Till och med "ingjutna" i gator. Gillar dom!

PS. Hoppas att många turister från Turkiet passerar din butik i Gamla Stan. DS.

Mias Mix sa...

Nja helt lätt ser det inte ut, men det blev ett alldeles strålande vackert resultat! Nu har du mer du kan sälja i butiken :)

Annette sa...

Så vackert! Särskilt färgerna. Jag vet dock inte om jag skulle vilja ha ett gäng ögon stirrandes på mig från olika vinklar. Eller varför inte. Jag kan tänka mig att armbandet skulle bli en snackis var man än befann sig och öppna upp för nya och spännande samtal vid fruktdisken eller på födelsedagsfesten.

Paula i pörtet sa...

Men så snyggt armbandet blev! Är så avis på alla kreativa själar som gör så mycket vackert. Men tur att ni finns så vi kan få eller köpa lika fina alster.
En regnig dag är till ända, nu hoppas jag på nya svampar i skogen, säsongen har ju bara börjat! Trevlig helg!

Mikaela sa...

Superfint! Gillar att det är två varv och den blå färgen är så fin!

aliciasivert.se sa...

Så fin färgkombination och jag gillar verkligen pärlemorknappen i avslutet! Jag kan inte låta bli att se armbandet lite som ett djur - den turkosa tråden kan, om man kisar lite, bli ben och så förvandlas armbandet till en safirbesatt tusenfoting (fast inte den äckliga sorten) i klass med Egyptens skarabéer! Maffigt!

Stina | Stinas tillvaro sa...

Men så tjusigt! Har länge spejat efter armband med onda ögat när jag varit utomlands men inte hittat någon som fallit mig i smaken. Inte ens tänkt på att det går att göra själv. Tack för insirationen :)

sandra sa...

Vill skriva under på lopplisas kommentar. Riktigt maffigt!

Wilda sa...

Otroligt läckert med färgkombinationerna från tråd och pärlor. Och vilket pilligt jobb. Gäller att hålla tungan rätt i mun! Nu blev jag inspirerad att lära mig makramé!