Sidor

17 augusti 2016

Vi bygger en portal


Vi missade ju det där med att det var fotboll igår kväll. Noll koll på OS-programmet här! Däremot hade jag koll på väderprognosen och visste att det skulle bli sämre väder, så jag lurade ut maken att bygga portal i trädgården efter att han serverats middag.

När det någon gång regnar regnat här så böjer sig forsythiabuskarna över den lilla gången till bilen och det går inte att ta sig fram torrskodd.Efter några timmars snickrande ser det istället ut så här! Ribborna målade jag redan i lördags, så nu på morgonen har jag bara behövt bättra på de sågytor som var omålade.Förr var entrén väldigt osynlig och diskret, det är den inte längre.Välkommen!

8 kommentarer:

Annette sa...

Oj, oj, oj, vad fint det blev! ♥ ♥ ♥ Vilken lyckad idé med portalen, nu ser entrén ännu mer välkomnande ut.

Svar:
Intressant att läsa hur du tänker, och jag är inne på din linje, även om jag kanske tagit ett sidospår det här året. Jag gillar att fota och det är så kul att lära mig mer om det, dels genom synpunkter från andra på mina foton, dels genom att se andras, och fråga om det är något jag undrar om hur de gjort för att få vissa effekter. Där fyller utmaningen 365 foton en funktion. Efter snart åtta månader med 365 foton tycker jag nog att jag börjar få en viss bild av dem som jag följer i utmaningen, genom deras foton, så man lär nog faktiskt känna även personerna bakom fotobloggar efter ett tag, men det tar kanske längre tid.

Det jag saknar i renodlade bloggar, som bara är fotobloggar eller bara bokbloggar, är att det trots allt inte blir lika personligt, och ingen bredd i bloggen, vilket jag gillar. Jag vill läsa om allt möjligt: böcker, foto, trädgård, mat, film, resor, funderingar. Sådant som man kanske pratar om när man träffar människor IRL.

Jag skall fullfölja utmaningen året ut och sedan får jag se hur jag gör. Jag har kämpat med att försöka fota motiv till utmaningarna som på något sätt har med vårt vardagsliv att göra, just för att jag vill berätta något, dokumentera vår vardag. Hittills har det gått ganska bra att kombinera teman med vardagsliv, men jag är ganska ensam om att göra så, många i utmaningen är fokuserade på själva fotot, eller om jag utan att tänka på det har valt att följa just dem..?

För att få många följare gäller den gyllene regeln att nischa sig, så som renodlade bokbloggare eller bildbloggare gör, men det är ointressant för mig. Det är roligt om andra gillar det jag skriver om, och visar, men jag vill få utlopp i bloggen för alla mina intressen och tankar, så jag skall snart ta en funderare på bloggens framtid.

Ha en fin dag! Själv skall jag passa på att läsa böcker resten av veckan när det ändå regnar, nästa vecka är barnens sommarlov slut, och livet återgår till det normala.

cissi sa...

Vad fint det blev! Och dessutom var det en väldigt praktisk lösning på ett problem.
Jag hänger inte heller med så mycket i OS, men finalen i fotbollen på fredag ser jag verkligen fram emot.
Kram

Eva Trillian sa...

Så fint! Gillar färgen - den verkligen SYNS :) och det på ett bra sätt!

BP sa...

Jättefint och snyggt blev det, men jag förstår inte hur ni kommer att kunna ta er fram till bilen torrskodd nu. Jag menar det finns ju inget tak. Eller är det bara jag som är dum;-)

Å ni missade matchen för portalens skull, oförlåtligt faktiskt;-)

PS. Har endast koll på damfotbollslaget bland annat för att jag och en kollega håller i vårt fotbollstips på jobbet och eftersom jag älskar fotboll. Resten av OS har jag också noll koll på. Att sitta upp på nätterna och kolla - nej tack! DS.

Anni sa...

Haha, du har helt rätt BP! Det ska ju stå när det HAR regnat eftersom de blöta grenarna då böjde sig över gången. Torrskodd är man inte i regn, men man slipper i alla fall gå in i blöta grenar.

Mias Mix sa...

Åh så välkomnande och fint det blev! Är det dags för öppet hus i trädgården snart igen?
Läste ditt långa svar till Anette och det är alltid roligt att veta hur folk tänker kring bloggar. Jag håller med dig om att jag vill läsa personliga bloggar. Lära känna människan bakom bloggen. Vissa perioder har man ju mer kontakt med sina bloggvänner än riktiga vänner. Sv: Tänk den där bilden när björnen fångar lax den har jag också haft på näthinnan hela resan. Kanske för att man sett det på dokumentärfilmer. Och nu har jag ju en ny film jag ska se när vi kommer hem. Tackar både dig o Anette för tipset!

Nette Cecilia sa...

Så snyggt det blev ,gillar din trädgård det är ju som ett rum i världen .Jag är för tillfället väldigt trött vi har haft så många släktingar på besök och har att det är full rulle hela tiden .Hade också jubileum på min butik igår så det känns i hela kroppen efter all kunder ,kramen Nette

Micke sa...

Portalen duger väl.. ;)
Haha,skojar bara. Blev jättebra.

Nattsuddandet tar ut sin rätt..uppe i morse 6:20 och sitter i soffan framför tvn och ska äta frukost. Sen vaknar jag 7:14 som är då jag brukar åka. Nu hade jag ju inte duschat eller så.. blev bara 5min sen.