Sidor

19 april 2018

Kan man annat än njuta?


Trädgårdsmöblerna är framme och jag har låtit mig sakta gungas i min älskade svarta hängstol. Strumporna är borta och tånaglarna rödmålade.



Det intressanta randmönstret får mig att inse att min fontänkruka har fått en spricka i vinter. Får se om den kan tätas eller om jag måste hålla vattenytan lägre.
Eller byta kruka.


Med trädgårdsmöblerna utburna från lusthuset kunde jag duka för tjejmiddag. Premiär för i år.
På bordet ligger listor på vad vi ätit vid våra träffar. Denna kväll var vår 195:e middag. Ett jubileum närmar sig och vi samlar pengar för att kunna resa någonstans. Hundrade middagen firades i Paris och 150:de i Norge.



I väntan på väninnorna fascinerades jag av hur glasdropparna i mitt vildvin glänste i kvällssolen.



Och hur vackra de gamla fröställningarna från klematisen blev.





Temat för kvällens middag var bokstaven P eftersom tjejerna aldrig smakat drinken P2, som nu blev fördrink.



Pinnar med Parma, Pekannötter och Peanuts serverades till. Jag fick Pilsner, (lavendel)Planta, Persilja och Praliner som värdinnegåvor. Ja, vi har fortfarande med oss värdinnegåvor efter alla år, det blir lite som julafton då.



Vi ansvarar för olika rätter, förrätten var Pecorinoströdd sallad med bresaeola och Pistagenötter.



Jag hade gjort Pulled Pork och efterrätten blev Plommonkaka. En mycket trevlig kväll som gick ovanligt fort utan att någon av oss började gäspa.



Idag var jag uppe lite tidigt och såg hur solen sken in bakvägen till lusthuset. Blev tvungen att knäppa en bild.



Hittade första förlusten i en rabatt. Koltrastägg, tror jag att det är. Redan.



Kikade på boet i blåregnet som växt betydligt. Intressant är att nötskrikorna försvunnit och jag nu tror att det är koltrastar som tagit över. Vad hände? Nötskrikorna tar gärna ägg ur andras bon, så lite skönt är det att de försvann. Nu kommer jag att kunna öppna fönstret under också, för koltrastarna är så tama.



Gick en vända och tittade på alla mattor av vårblommor som sprider ut sig.






Vårblomningen exploderar och som alltid är det svårt att hinna med. Dessutom har jag konstaterat att jag är känslig för hassel, ögonen kliar och rinner så det blir en clarityn till frukost varje dag.



Den ekivoka rabarberknoppen har också börjat visa sig. Hoppas att det blir lite bättre skörd i år än det varit tidigare. Jag vet inte varför rabarbern inte trivs hos mig?

Nu ska jag ut och jäsa i solen en stund, innan jag ska fira mamma som fyller 83 år.

15 kommentarer:

Mira sa...

Åh så underbart! Och så blått!

Maribel sa...

Hej Anni!
Så fint i paviljongen, där sitter man gärna och njuter. Dina vårrabatter är helt fantastiska. Har inte haft scilla mer än några år, men ser att den brer ut sig redan, klockhyacinten verkar också trivas. Krokusarna är fler i år, så härligt.Idag har det varit en heldag i trädgården, har rensat och skolat om, och bara njuter.
Ha det fint /Marika

Razzy sa...

Underbart att värmen återigen har kommit till oss, hoppas det håller i sig. Inser att jag inte har varit hos dig när din trädgård är i full blom kanske dax för det i år. ❤ kram Eva

Anne-Lie sa...

Minns min presentationsbild :D

Trist det där med allergi när det är så underbart och njutfullt på våren.

Marit sa...

Så hyggelige middager og reiser dere har! Morsomt å se bilder fra Norge :)
Vakre blomsterbilder fra hagen din!

BP sa...

Det verkar nästan som om du hoppat över våren och börjat med sommar redan. Att ni har hunnit med 195 tjejmiddagar är ju helt otroligt. Himla skoj med bokstavstema och presenter. Visst presenter börjar ju också på "P"). Ett härligt "gladinlägg" av dig. Å imorgon ska det bli 21 grader som var utlovade till idag:-)

Gunilla Teckenberg sa...

Hejsan!

Här bor någon med känsla för färger, min första tanke och mitt första besök här.

Fina bilder, fjolårets klematisbollar är verkligen vackra när man betraktar dem på nåra håll.

Hälsningar
/Gunilla

Laila sa...

Det här inlägget gör verkligen skäl för bloggnamnet! Så många superfina bblåa iinslag både i inredning och blomning! Gillar det verkligen!
Trevligt med tjejmiddag! Har ni avverkat större delen av alfabetet nu? Antar att ni hoppar över Q?
Trevlig helg!/Laila

trädgårdsdrömmar sa...

Vilka härliga vårbilder.Den här tiden börjar man verkligen att piggna till.Och så vet man att man har så många fina dagar framför oss.
Önskar dig en fortsatt fin helg.

Rost och rädisor sa...

Tror inte jag sett ditt lusthus tidigare. Jättemysigt! Snart 200 middagar ojojoj! Klart det måste firas ordentligt. Vilken trevlig tradition. Ni måste blivit ett rejält sammansvetsat gäng.
Ha det gott
/Anette

Anita sa...

God morgon Anni!

Nu har jag suttit en lång stund och njutit av ditt lusthus. Viken härlig plats för tjejmiddag. Och så kul med tema på en bokstav. P måste varit en bra bokstav för oj så många p-rätter du hittade. Pulled pork var ju verkligen perfekt. Dubbel-p :) Spännande att höra vad det blir för jubileumsresa.

Din bild på klematisens fröställning och glasdroppen i bakgrunden är så fin. Du berättade ju hos mig om dina vårblommor och nu förstår jag, efter att sett dina bilder, vilken härlig massverkan det måste vara. Synd bara att du fått allergi. Hoppas Clarityn hjälper.

Så nötskrikorna lämnade boplatsen, märkligt. Men då kan ju koltrastarna ta över. Jag har massor här nu också. Dom är så mysiga att ha i trädgården.

Även idag skiner solen och jag hoppas den fortsätter med det. Och jag hoppas du får en riktigt fin dag!

Kram Anita

Violen sa...

Nu är det rätt tid att njuta, både ute och inne!
Ha en fin dag!

Carina sa...

Vet ju att du gillar blått men så otroligt läckert med det rostiga mot det blå :) Middagen och sällskapet låter härligt. Det är skönt att ha vänskaper och nätverk som går långt i tiden.

Kram, Carina

Vonkis sa...

Dina trädgårdsinlägg piggar alltid upp, det är extra välkommet nu :-)

Vad kul att middagarna hållit på så länge. Vi var några vänner som höll en sittning under namnet Vin, kvinnor och sång en gång men det blev bara en gång.

Eva Trillian sa...

Vackert många blommor! :) men mest gillar jag att när våren anländer hos dig är det inte i första hand det gröna som anas - det är det blå som kommer fram först :)