Tonkabönorna var gigantiska och idag ångrar jag att jag inga köpte. Får be svågern om det. När jag och äldste sonen gör praliner till jul är de med smak av tonkabönorna alltid favoriten!
Nog är det spännande med alla olika pepparsorter?
Lammhjärna, kanske? Eller inte.
Hellre dessa färgsprakande grönsaker
eller om man vågar testa murklor?
På väg upp i gamla stan stod det att läsa "Om ni älskar industriell mat ska ni inte komma hit".
Men vi fortsatte upp i gränderna.
Hur smala kan hus egentligen vara? Man kan ju ana utsikten från fönstren på andra sidan ...
Här, högst upp i Suquet, njöt alla turister av utsikten.
Vi rundade museet
och fick uppleva en lugnare del av staden
med vackra krukor
och majestätiska tallar.
Sedan gick vi tillbaka en annan väg och fick se fina väggmålningar.
Lunch åt vi på crêperian jag fann förra året, jag åt en galette med ädelost och valnötter
plus en crêpe med socker och grädde. Cider till, såklart!
Sedan köpte jag några klänningar innan vi tog bussen tillbaka till vår lägenhet
och nästan direkt vandrade upp till Mougins äldre stadskärna
där det var lugnare än jag varit med om förr
så vi satt ned för en vätskepaus
innan vi vandrade tillbaka och började packa ihop våra saker. Nästa dag skulle vi göra några besök innan det var dags för flyget hem.
4 kommentarer:
Hej Anni!
Det ser helt fantastiskt ut, med ljuvliga hus och gränder. En härlig marknad, men hade nog också avstått hjärnan.
Ha det gott /Marika
Marknader med mat och kryddor, älskar det.
Underbara bilder från Cannes.
Gott med galette och crepes.
Ha det fint!
Vilken fin miljö, kan känna doften från alla kryddorna! Tonka behövde jag googla, tack för att jag lärde mig något nytt. Jag gillar grädde.. men det där ser verkligen ut som du fick grädde med pannkaka och inte tvärtom :) Jag åt galette ofta när jag bodde i Alingsås, där glassbaren gjorde riktiga galetter på bovetemjöl. Så gott! Nu blir jag sugen ju! Ha det bra!
Lika fint och inspirerande som alltid.
Du är den andra jag någonsin hört nämna tonka. Den andra är min morbrors sambos sonhustru som gör mörka chokladpraliner och bland annat avänder tonka som smaksättare. Har aldrig vågat testa men skulle kanske ge mig på en pralin med tonka.
https://www.darkpassion.se/handgjord-choklad/chokladpraliner/
Skicka en kommentar