31 maj 2013

Veckans fönster - arrangerat


På Södra Stockholm Folkhögskola i Skärholmen finns Levande Verkstads pedagogutbildning. I början av maj hade man Öppet Hus då eleverna transformerat sina lokaler till en sann happening där första skolårets alster presenterades i fantasieggande miljö.I de rödklädda och pärlbandsförsedda fönstren fanns keramikarbeten, dels i form av reliefer med snabbporträtt som grund och dels som "En plats som betyder något", ett självständigt arbete som redovisats med musik och en berättelse.

Dottern hade gjort ett undervattenslandskap från Gotland och den ende manlige eleven hade återskapat fyra stockholmsbyggnader (Stadshuset, Kaknästornet, Globen och Stockholms Stadion) på en djurgårdssköld - vilket jag ser mig tvungen att berätta då jag var på näst sista matchen på just Stadion igår kväll (en mycket underhållande match med trevligt resultat).

13 kommentarer:

BP sa...

Att se nå't rött på din annars blåa blogg var då helt otippat!Å jag får väl gratulera till 1:0 segern. Om någon behöver poängen så är det ju DIF.
Tytvärr vann ju AIK också;-)

PS. Som Bajen fan har jag ändå lättare för DIF, mest beroende på att arbetskamraterna som håller på DIF är mera sympatiska än Gnagargänget;-) DS.

Jah Hollis sa...

Ja, det var smakfullt arrangerat. Och det verkar som om lyckan vänt för DIF; vinst både mot MFF och KFF och det förstnämnda gillar jag definitivt inte. ;-)

Leena sa...

Mycket konst- och smakfullt arrangerat!

annette sa...

Oh, så läckert arrangerat, massor att vila ögonen på och så mycket härligt varm röd färg, skulle ha varit roligt att se med egna ögon!

Anonym sa...

Spännande och kul med lite annorlunda dekorationer och utsmyckningar i fönstren. Kreativt och säkerligen bra både för utveckling och själ :0)

Maria sa...

Jag tycker mycket om rött, fina fönster :)

Stare Ström sa...

Annorlunda arrangerade fönster!

Freja sa...

Vilka fina fönster, kul sätt att visa upp sina verk på!

Rajson sa...

Alltid kul att se vad konstelever hittar på.Oftast väldigt oväntade saker.
Härligt bidrag!

larans sa...

Här kan man ju verkligen tala om arrangerade fönster. Roligt och intressant att titta på och perfekt till veckans fönstertema.

Linnéa sa...

Konstnärligt draperade fönster. Levande verkstad ger skaparglädje. Fotbollen struntar jag i p.g.a. dessa jäkla huliganer.

Ha det gott!

Karin sa...

Perfekt bidrag till det här temat. Verkligen riktigt arrangerat i de där fönstren!

Pysselfarmor sa...

så vacker den utställningen verkar vara när jag tittar på de här lysande röda fönsterarrangemangen.