Sidor

20 mars 2015

Ett alldeles underbart och inspirerande besök!


För ganska precis ett år sedan åkte jag på en tjejresa till Skåne. Strax innan avfärd kontaktade jag fina fotografen och skribenten Annika Christensen för att höra om hon hade några tips på vad vi skulle se och göra - som var öppet redan i april.När jag insåg att vi skulle bo bara några kilometer från Annika, sa hon direkt att vi var välkomna att hälsa på hos henne. Tänk att hon bara uppfyllde min dröm så där!?!Vilket otroligt mysigt och inspirerande besök det blev!Annika och Ulrica Otterling hade nyss gett ut boken Trädgård i kruka och det är ingen överdrift att påstå att Annika lever som hon lär. Så många krukor av alla de slag och så många fantastiska kompositioner!Överallt i trädgården fanns spännande vrår och lagom stajlade stilleben.Annika är skicklig både på att fotografera och att stajla miljöer, det öppnade sig nya bildvinklar var vi än gick.Dessutom blev det så tydligt att återbruk är kul!Och när inte krukorna dignar av vackra växter kan de ställas ihop och bilda ett fint stilleben.Betong, ett symaskinsunderrede och de fina zinkhinkarna!Jag blev väldigt förtjust i Annikas fina odlingslådor, vet att hon skrivit om konstruktionen i sin blogg. Drömmer om att få liknande i den köksträdgård jag skulle vilja skapa (men jag har inget sagt till maken än, så schhh ... ).Så fick vi komma in i växthuset, fyllt av fantasifyllda kombinationer av växter och planteringskärl.En härligt färgstark och kreativ miljö!De fina zinkhinkarna har även i år fyllts med blommor, för nu ska Annika ställa ut dem på Sofiero! Det vore en dröm att få åka dit, jag är säker på att det kommer vara alldeles, alldeles underbart!

Men jag är så tacksam över hinken jag fick när Ulrica och Annika besökte min trädgård för två år sedan, den står på min trapp och påminner mig om dem varje gång jag ser den. Nu är det dags att fräscha upp den med lite vårblommor, men det snöblandade regnet som ersatt de senaste ljuvliga vårdagarna får mig att vänta till nästa vecka.

13 kommentarer:

Tant Gun sa...

Vilka fantastiska bilder! Och en sådan skaparglädje. Känner att jag bör åka till Sofiero...

cissi sa...

Vilken lycka att få göra ett besök på ett sånt ställe.....inspiration för flera år framöver!

Maribel sa...

Det var ingen dålig dröm, och sann dessutom. Fina inspirerande bilder. Ha en skön helg!

Anette i Torsåker sa...

Ljuvligt att se medans snön vräker ner därute.
Det där med stilleben, det finns här i minimal omfattning. Kan uppskatta det på andra ställen men själv ligger det inte högt på min priolista. Det gröna tar mer här.
/Anette

Lotta sa...

Åhh, jag säger bara lyckliga du, jag har också en dröm att få hälsa på hos Annika, tack för att du delar alla inspirerande bilder. Glad vår. /Lotta

Mias Trädgård sa...

Men, åh, så kul att få se! Ja, det vore en dröm för mig med att få komma hem till Annika! Tack för att du delar med dig! Trevlig helg! :) Mia

Nette Cecilia sa...

Härliga bilder från Annikas krukträdgård ,trevlig helg ,nette

Razzy sa...

Vilken underbar trädgård, och dina vackra bilder är magiska.

ellan sa...

Spännande att få se andra vinklar ur Annikas fina trädgård.
Kul att få komma på besök dit kan jag tro!
Ha en fin helg

Cari sa...

Vilket trevligt besök under en härlig helg.

Janicke sa...

Vilken rikedom! Tänk att vara omgiven av så mycket blommande skönhet.
Härligt att få vara med genom dina fina bilder.

Millas Trädgård sa...

Hon kan den tjejen! Hoppas att jag får tillfälle att sticka ner till Sofiero och titta och inspirerars av alla hennes fina krukor!
Allt gott
Milla

Veronica sa...

Vad roligt att få se den mer än på bilderna i AOT!
Ja, annika är verkligen en mycket trevlig, helt vanlig tjej när man träffar henne. Så även Ulrika!

Det finns andra med samma jobb som inte är sådana "down to earth" trist nog...

Tack för fina bilder!

//Veronica