Sidor

14 februari 2016

Inga tjejmiddagar, inga fester, ingenting?


Men keramik på lördagen! Jag glaserade en hel del, bland annat en mängd småblommor som jag gjorde förra terminen och inte minns vad jag tänkte ha dem till. Lade i små turkosa glasbitar som kommer att smälta ihop med den vita glasyren. Sedan får jag väl se vad de kan ha för användningsområde.Och så tillverkade jag en hel del nytt, bland annat blompinnar. De jag gjorde för något år sedan var för korta, så dessa blir lite längre, förhoppningsvis tillräckligt långa.

På kvällen åt vi lammrostbiff med rostade rotfrukter och så såg vi på Melodifestivalen. Ack ja.

Idag har jag varit väldigt påverkad av gårdagens keramik, det är inte första gången. Ögonen känns fulla av grus och tåras hela tiden. Man har kontrollerat luften i lokalen utan att finna något konstigt, men jag blir alltid väldigt torr i hår och ögon när jag är där. Och törstig! Undrar hur mina lungor ser ut?Maken köpte frysta lingon på Martin Olsson Storcash så att jag kunde koka lingonsylt, den var totalt slut här hemma. Tror att det är den lättaste sylt man kan koka - och så mycket godare än köpesylt!

Nu sitter han på planet till London. Gissa vem som skulle vilja vara med?

14 kommentarer:

anemonen sa...

Vid en första snabb blick innan bilden riktigt lagt sig såg din vackra keramik ut som små kakor, men jag ser kakor mycket för jag är ett kakmonster. Tjusigt med blått och gräddvita. Själv är jag förtjust i blå/vitt. elegant är det tycker jag. Det låter inte bra att du har de symptomen. Det låter som om miljön trots allt inte är så bra för dig. Lingon är gott och jag som är ensamhushåll tar dem direkt från frysen och tinar efter behov. Jag älskar den där lite beska smaken. mums. Lingon är gott.

Unknown sa...

Vilka jättefina blompinnar!! Vad använder du för penna till dem?
Ha en fin Alla hjärtans kväll! /Lotta

cissi sa...

Jo, hemkokt lingonsylt är definitivt godare!
Jag tänkte också på luften i lokalen där ni håller till med keramiken. Kan det inte vara så att all lera drar åt sej fukten i luften så att luftfuktigheten blir för låg?
Ha en skön ssöndgkväll!

Anki sa...

Underbara blompinnar! Och de där faten blir säkert jättefina när de blir klara! Så jobbigt att du får besvär med ögonen... inte bra med tanke på ditt arbete...
Blomman i Linnés hand var det nog någon student som lagt dit... passade väldigt bra tycker jag :)
Jag gör som du - köper lingon och kokar sylten själv... eller snarare så rårör jag den med socker... gott, gott!
Önskar dig en fin kväll!

Ulrika sa...

Vad fina saker du gör!

Helena sa...

Åh, vilka fina blompinnar. Hemmagjord lingonsylt är så gott!
Tack för dina fina kommentarer. De värmde massor! En alla-hjärtans-kram från mig.

Unknown sa...

Mmm, man måste vara försiktig med alla partiklar som susar runt i ateljeer. Ibland vore det bra att ha en gasmask på...inte så kul bara.
Lingonsylten ser mycket god ut.
Ha en bra vecks.
/Kiki

BP sa...

Dina blommor med glasbitar i ser jag som idealiska kylskapsmagneter faktiskt.

Blompinnarna är coola och väldigt snygga. Men var skrivar man namnet på blomman i fråga. Dyno-tejp skyltar är ju inte inne längre har jag förstått;-)

Å lingonsylt är inget jag gillar. Rårörda lingon till en Wallenbergare går väl an, men lingonsylt - nja... Men bilden är ok, nästan som grovmalet köttfärs:-)

Anni sa...

@ Lotta & BP; Jag skriver med permanent tusch ovanpå glasyren, på det utrymme som blir mellan jordyta och den lilla dekorationen jag gjort. Tuschet går att tvätta bort, så pinnen kan återanvändas till andra växter.

Barbro sa...

Så synd att du känner så när du varit i ateljen. Du gör ju så mycket fint.
Men jag undrar hur du kan få bort tuschet på blompinnarna?
Det är väl permanent tusch?
Men annars är ju keramik både snyggt och praktiskt!

Sandra sa...

Åh, att få koka sylt! Har inga lingon kvar i frysen men tiden går ju fort tills det är dags igen :)

lavendia sa...

Inga fester och inga tjejmiddagar här heller. Fast det är å andra sidan som det brukar vara.
Fina små blommor, som du säkert hittar på användningsområde för. Och vilka blompinnar!! Kan de med att sätta dom i jorden? Litet skillnad mot de i plast som jag haft, fast nu i år kommer de vara i trä. / Britt

Mias Mix sa...

Förstår att du skulle vilja vara med maken till London. Min man reser ju hela tiden och ibland blir jag väldigt sugen på att följa med. Har varit med två ggr till Italien och en gång till Kina när han rest i tjänsten. Men jag kan ju inte vara borta var och varannan vecka.
Inga fester eller tjejmiddagar på hela helgen! Ovanligt hos dig ;) Men en härlig familjehelg är ju inte illa!
Låter som om det är väldigt torr luft där inne i keramiklokalen. Väldigt fina blompinnar!!
Sv: Jo visst har vi snö nu. Den bilden tog jag i fredags och nu ligger en bild ute från söndagen. Och JA vi borde elda oftare!!
Ha det fint!

Eva Trillian sa...

Det blir säkerligen fin användning av blommorna :) har fullt förtroende på din kreativitet!
En relativt lugn helg? ja, de behövs de med!
England - ja, varför ÄR du inte med? ;)