Sidor

07 februari 2016

Intensiva nöjesdagar


Min helg började i tisdags, kan man säga. Efter att jag stängt butiken träffade jag min hitresta dubbelhaka Anne-Lie och Agneta och vi avnjöt en 8-rätters smakmeny plus dessert på Waipo. Många goda och intressanta smakkombinationer!



Onsdagen var en vanlig dag, men på torsdagskvällen var Anne-Lies arbetsmöten slut, så vi mötte upp Charlotte och åt middag på Vaudeville innan vi såg den härliga föreställningen Jersey Boys på Chinateatern. Snacka om att grabbarna kan sjunga! De är samspelta och proffsiga till tusen. Bruno och Peter har jag sett flera gånger i olika musikaler och konserter, de är sanna favoriter!



På fredagen kom Ulla med tåget, vi mötte henne och tog oss till Armémuseum dit även Öbon kom. Nu skulle vi luncha och se utställningen Knitting Peace med Cirkus Cirkör. För några år sedan när Anne-Lie var i stan såg vi själva cirkusföreställningen, även då tillsammans med Öbon. Den var helt fantastisk!



Nu njöt och inspirerades vi av allt stickat i vitt. En interaktiv utställning med mycket fantasi! Och jag ångrade att jag inte tagit med mig kameran!









Sedan fikade vi länge, länge på Sturekatten, innan Öbon gav sig av hemåt och vi andra tog oss till First Friday Hopping i Vasastan. Men nu var batteriet i mobilen slut, så jag fick fota med den enkla mobil jag använder för samtal med mina barn!



First Friday Hopping sker den första fredagen varje månad. Då har ett antal hantverkare och konstnärer i Vasastan öppet i sina ateljéer och gallerier så att man kan besöka dem. Vi gick till en koreansk papperskonstnär, en läderhantverkare och en textilare. Alla tre fanns i början av S:t Eriksgatan, nära Rålambshovparken.



Sedan våldgästade vi dottern och hennes katter innan vi åkte hem till mig för att mumsa ost och vin (det visade sig nämligen att både sushi- och pizzarestaurangerna i mitt centrum redan hade stängt för kvällen!).

Lördagen har jag dokumenterat i ett eget inlägg, en EFIT, och idag har jag mest slappat och tagit en promenad i vårvädret med Lillhunken. Jag bakade en kaka som vi tog med till mina föräldrar, men när de inte öppnade dörren kom jag på att de skulle besöka min brorson idag. Teflonminne.

Och tänk att alla sex kvinnor som jag umgåtts med dessa dagar har jag lärt känna via internet. En fluga som heter duga!

20 kommentarer:

Livet genom bilder sa...

Många intryck var det här. Kul att lära känna folk så väl på nätet att man träffas

Violen sa...

Wow, vilken helg!

Anne-Lie sa...

Tack för ett finfint arrangemang och fantastiskt boende! Då jag blivit så bortskämd av dig har jag idag tagit tag i både det ena och andra - eller vad sägs om 6 maskiner tvätt, strykning, grovstädning i badrummet ;)

BIRGITTA AHL sa...

Vilken intressant helg du har haft. Jättefina bilder.

Helen sa...

Kan bara hålla med, vilken fantastisk helg! Du har varit med om mycket intressant och skojigt. Vad härligt att få göra sån't tillsammans med goda vänner.

Unknown sa...

Vilken vecka...man blir lite avis.
Bra tips, First Friday Hopping....i mars blir det till att hålla utskik.
/Kiki

Mias Mix sa...

Tänk så härligt med så lång helg och så mycket härliga aktiviteter! Nu får du jobba två dagar och sen ta helg igen :)
Så himla läckert allt det vita virkade är! Och visst är det kul när man lär känna folk via internet :)
Vi borde ha en stor bloggträff i sommar!

BP sa...

Suverän bloggträff med kompisar som länkar till dina inlägg, eller är det du som länkar till dig själv och inläggen jag läst. Blir aningen förvirrad här måste jag säga. Är väl åldern. Men roligt hade ni ser jag:-)

KajsaLisa sa...

Lång spännande helg och fina bilder.

Barbro sa...

Vilken rolig helg, du haft och stickkalaset du visar bilder på är ju suveränt.

cissi sa...

Oj vilken helg! Så mycket spännande du sett och upplevt i goda vänners sällskap!

Ulrika sa...

Intensiv vecka minsann, härligt :D

lavendia sa...

Oj då - med tanke på det sista!
Verkligen spännande stickning. Tänk att man kan göra så!
Förstår att ni hade det jättebra och roligt. / Britt

Pockethexan sa...

Det är alltid lika kul att få ta del av dina utflykter o att få se allt det du ser. Extra kul är det att ni håller liv i era bloggkontakter o ser till att träffas några gånger årligen. O pricken över i-t är när man vet vem bloggaren är! Nu ser jag fram emot att få träffa dig igen men som du kanske vet blev jag ju "asfaltsforskare" som min man kallar min olycka på Sveav. för o han fortfarande ännu svårare att gå när jag inte kan böja på knät ordentligt pga. smärtorna. Min mor har redan börjat prata om att hon vill gå en glaskurs hos dig sen när värmen kommer så att vi kan sitta ute i ditt lusthus.

Kramis o kul att du berättade det där om att kika in hos konstnärerna i Vasastan det kände jag inte till. Det måste ses när jag är någorlunda ok!

anemonen sa...

Så mycket fint du har varit med om. Önskar att jag hade fätt besöka den där stickutställningen och papperskonst det är jag också imponerad av. Maten ni ätit så god och trots att jag är mätt och belåten nu blev jag sugen på mat. Tack för att du delar med dig av din fantastiska vecka.

Helena sa...

Så trevligt att få åka iväg med sina vänner och umgås och ha trevlig. 8-rättermeny lätt mycket trevlig. Kram

anemonen sa...

Då har jag utfört uppdraget och ville du ha kommentar så kan jag lägga in den med om du vill. Bara hojta till så kan jag vidarebefordra en kommentar till Ulrika Landin.

Susjos sa...

Som sagt, du har energi så det räcker minsann!!! Visst var Jersey Boys underbart bra, och lilla Bruno..suck!!!!
Åtta rätters meny, det lät spännande,den restaurangen måste jag ju kolla in!

Mello ja, visst måste det vara svårt att komma efter Måns i år! Ska bli spännande att se vad mer vi får njuta (?) av!
Vi brukar ju välja en lite mindre ort att åka till varje år för vårt Melloäventyr, i år valde vi Halmstad, trots att det är andra chansen. Men de stora städerna går bort, liksom Gävle och Norrköping, Halmstad är väl lite mer spännande-hoppas vi! Sorgligt nog måste vi se och höra "Bada nakna" och de andra två: Mattias och Albin...lite trist! Biljetter köper vi via melodifestivalklubben där vi är medlemmar, det brukar inte vara så svårt att få köpa biljetter till deltävlingarna genom dem. Jag gillade både Ace låt och Robin- men vill nog ha lite mer energi hos Robin! Aha, är Molly PH favorit- ja hon sjunger helt fantastiskt, ska bli spännande att höra henne i år igen, gillade hennes förra låt mycket, har med den i mitt jympapass!

Sandra sa...

Vad mysigt det låter att få kika in i olika ateljér och verkstäder. Hade jag med velat göra!

Mias Mix sa...

Så hemskt att din gudmors man dog mitt under bröllopet. Jag kan ju åtminstone skratta åt det som hände på vårt bröllop så här i efterhand.
En av mina bästisar, hennes man var magsjuk på bröllopet och spydde hela dagen stackarn. Helt likblek i kyrkan.