Sidor

25 februari 2017

EFIT - en isande februarifredag


Denna fredag är det återigen dags för EFIT - Ett Foto I Timmen!


07.30
I morgonrutinen ingår som vanligt att mata fåglarna både ute och inne.
Dessutom har jag matsalens väggar fyllda av tavlor med fåglar.
Och forsythian har slagit ut i rumsvärmen!



8.30
Första tebaljan är slut och andra ska fixas.
Favoriten till vänster, en klassiker från Sibyllans och numera även NK.
Det högra burkarna med sitt te köpte jag i Köpenhamn,
men den rosa burken blev ganska snart omöjlig
att öppna utan att knöla till burken.
Jag kontaktade Perch's och de skickade mig en ny, full med te!
Det kallar jag kundvård!



9.30
Kikar besviket i brödburken.
Det blir en tallrik yoghurt istället.



10.30
Röjer undan mina projekt på köksbänken,
tömmer diskmaskin och lägger tidningar i återvinningen.
Höjer värmen i ateljén så jag kan jobba där inne om en stund.



11.30
Hämtar en portion av Lotta Lundgrens underbart goda kålpudding ur frysen.
Yoghurten mättade inte så länge.



12.30
De alster mina glaskursare gjorde förra helgen läggs i ugnen.
Vissa bitar har jag fått tejpa för att de ska ligga kvar.
Det räcker inte med limmet.
Tejpen brinner bort i ugnen och syns inte.



13.30
Själv ägnar jag mig mest åt att återbruka glasalster
som av olika anledningar inte blivit bra.
Gör några små prov av helt nytt glas också
för att veta hur det ter sig.



14.30
Solen skiner in genom ateljéns dammiga fönster
och visar vilken röra här är.
Jag skulle behöva mycket mer plats,
men vi byggde ateljén innan jag köpte ugnen
 och ugnen är betydligt större än vad jag trodde jag skulle ha.
Köpte den begagnad och det var ett rent fynd!



15.30
Ugnen är igångsatt och jag har hämtat in posten.
Mitt franska magasin har kommit!
Nu blir det mys på glasverandan.

 

16.30
En jämn match pågår, men jag blir tokig på att inte få vokaler!

 

17.30
Man kan visst lära gamla hundar att sitta.
Jag vägrade äta surkål förr,
men efter att vi hade tyskt tema på en tjejmiddag
har jag insett att det är gott.
Speciellt om man som jag lagar till den
med lök, äpple, kummin, buljongtärning, lagerblad och vitt vin.
Undrar hur min mage mår sedan;
kålpudding till lunch och surkål till middag ...



18.30
Ytterligare ett exempel;
jag gillar inte Weissbier men just det här fick jag smaka i München i somras
och det var så gott att vi köpte det med oss hem.
Nu passar det till surkål och bratwurst.



19.30
Maken har hjälpt mig ta bort etiketterna
från några flaskor som ska plattas till i ugnen.
Ingen av dem är dock från middagens öl.



20.30
Tittar vi på filmen Pride.
Den var bra!



22.00
Behövs det inkokta plommon med vaniljglass
för att lindra nyhetsrapporteringen om T***ps senaste idiotier.



23.30
Lyssnar på smakproven av festivalbidragen.
Gillar inget vid första lyssningen.
Sedan kryper jag i säng.

9 kommentarer:

Annika S sa...

Hallojsan, kikar in på din dag.
Blir alltid lika glad när jag får se vad du gjort med glaset

/Annika
https://auroraaurum.wordpress.com/

Trädgård i Torslanda sa...

Gillar dina glaskonster, vill gärna se mer av dem. Väldigt vad ser ser ut att hända massor en dag när man ser det per timme. Och mat är ju en väsentlig del av en lördag, ja av varje dag faktiskt.
//Helene

Janicke sa...

@ Tack för hjälpen med min Blommig fredag, du min klippa.

Hoppas magen din klarade all kål. Nyttigt är det ju men det är klart man kan få en viss hjälp att snurra runt i luften à la ... ja vad var det? Picassos äventyr?

Visst är det härligt när man överraskar sig själv med att gilla nytt.

Skön söndag önskar jag dig ♥

Vonkis sa...

Blir alltid så glad av bilderna från din ateljé.
Au jardin, då har jag lärt mig lite franska då :-)

I kvällen mello tror jag mycket på Loreen, gillar stuket på det lilla vi fått höra hittills.

Animal Adventure Park, här hittar du intervjun med M Obama.

BP sa...

Kålpuddig och surkål - errrmmmhhh - gasbildning skulle jag gissa. Öppna fönstren;-)
Teburkarna är urläckra och vilken service. Otroligt!
Weissbier gillar jag inte, surkål tycker jag om i mycket små portioner...
Sedan gillar jag dina tillplattade flaskor. Det ser ut som om de har LED-slingor i sig - läckert!

www.jette.se sa...

Så härliga glasbitar!! Gillar dem!!!

Platta till flaskor i ugn?? Låter spännande!!

Eva Trillian sa...

Vackra teburkar! Blir nyfiken på innehållet :)
Visst är det härligt när solen tittar i i våra rum nu :) Så härligt att det faktiskt (jag lovar) går att blunda för röran och, de smutsiga fönstren (pratar nu om det egna hemmet ;) )!
Tr*mp - slutar inte uppröra ... Vad månne bliva?
Önskar dig en fin söndag!

Nnika sa...

Kikar in på din dag! :-)
Vilken härlig skaparglädje och insipration det ger med bilderna. :-)

Nu ska alla bilder funka på min sida. :-)

Micke sa...

Flaggorna du såg hos mig var på den brittiska puben intill. Hotellet är inte brittiskt utan jag tror de serverar lite blandat så för täcka upp stora delar av vad besökarna vill äta.

Då blir det ju jag testar sånt med.. Åt ingen fil/müsli där som jag t.ex. gör hemma utan bacon och vita bönor.

Hemma nu sen 18:30 igår och hunnit sova lite i soffan redan ;)