28 september 2013

Veckans fönster - bortglömt


Sagogryn känns som en väldigt bortglömd produkt. Själv har jag faktiskt aldrig smakat, men de som gjort det brukar få något lyriskt i ögonen när de minns. Läser på wikipedia att grynen består av stärkelse från (palmmärg,) potatis eller maniok, betyder det att de passar glutenintoleranta?

Har du ätit sagogryn någon gång?

Fönstret fanns i Wadköping.

8 kommentarer:

Violen sa...

Mysigt fönster med en vacker burk för sagogryn! Jo visst, jag har ätit sagogrynssoppa men har inget positivt minne av den. Absolut ingen höjdare, så var inte ledsen för att du inte har smakat!
Ha en skön lördag!

larans sa...

Jag har nog glömt bort om jag ätit sagogryn någon gång. Men visst hade Hasse & Tage en kokbok där de gav receptet på "Dansk karprom" med huvudingrediensen sagogryn! :-)

BP sa...

Fönstret är som tagen från Skansen!
Sagogryn har jag aldrig hört talas om, men bra att du har tagit reda på fakta. Rent allmänt är gryn inget för mig faktiskt.

Linnéa sa...

Jo, då sagogryn har jag hört talas om men vet inte om jag ätit. Jag hatar gröt, särskilt risgrynsgröt som jag blev nästan intvingad att äta på julafton o så. Ingen visste ju då att jag är lactosintolerant.
Schysst bild från Wadköping, jobbade där 3 dagar/vecka för Runagården med utbildning för 60 pers indelad i 3 grupper.
Skrattade gott, så klart det är "Vildvin" inte Vildsvin eller murgröna, är lite gaggig just nu pga stress!
Ha en underbar helg bara!

Elisabeth sa...

Vilket fint fönster =)

Susanne Hultman sa...

Jodå, sagogryn åt jag nog som liten, fast minnet har bleknat och är nästan bortglömt.

Freja sa...

Jag minns någon sagogrynssoppa som gjordes på typ syntetisk saftsås och sagogryn, grynen blev som så geleklumpar i soppan. Ingen höjdare, jag glömmer gärna bort dem ;-)

Jah Hollis sa...

Jag har inte vad jag vet smakat sagogryn i någon form och kan väl därför heller inte glömma bort själva smaken av dem. Men de gör sig ju bra i veckans tema.