Sidor

12 november 2015

Torsdagsnöjen


Först traditionellt födelsedagsfirande av väninnan.


Mumsig räksallad ...och chokladbakelse.Sedan promenad till keramiken där en del blivit bränt. Den brandgula glasyren kommer jag aldrig använda igen ...Mitt blivande bord behöver en del funderingar, så nu sitter jag här och funderar ... men snart drar skapandet igång igen!

11 kommentarer:

lavendia sa...

Åh, vad sugen jag blir.
Du gör alltså ett bord av egna keramikplattor? Vad roligt. Tyckte du den orange var för stark i färgen? Ihop med de andra lyser den verkligen. / Britt

Violen sa...

Ser spännande ut med bordet! Du visar väl det när det är färdigt?!

BP sa...

Vilka fantastiska alster du har skapat. Hoppas att det är bara den orangea glasyren som du inte gillar och inte min favo färg;-)
Å ditt blivande bord är helt fantastiskt:-)

Leena sa...

Jag är verkligen nyfiken på hur bordet blir när det är färdigt. Häftigt hittills. Och jag förstår att du inte blev så förtjust i den orange färgen :)

Anita Malta sa...

Entrén till Kafé Vete-katten ser väldigt inbjudande ut med sina öppna dörrar liksom godsakerna frestar.

Undrar varför den så vackra och färgstarka brandgula färgen refuseras eller är det "bara" själva glasyren som bråkar undrar den novisa.

Det ser verkligen vackert ut redan nu ditt blivande bord och visst kan man ana, utan att förstå alla detaljer som ska till, hur slutresultat kanske blir. Det kommer att bli jättefint när du drar igång och här får jag i min vildaste fantasi inte plats för brandgult :-)

Anni sa...

Hos mig finns inte plats för brandgult någonstans, men glasyrprovet såg ganska läckert ut så jag provade att glasera några av fjärilarna. Det blev tjockt och ganska "dött" - inget snyggt alls.

Vad gäller bordet så har jag slängt alla ljusblå bitar och gjort nya, vill ha en struktur på ytan och en annan blå ton på glasyren. Jag har också gjort den spets som saknas samt gjort om det vita (oglaserade) bladet som ju är felvänt. Till vänster ska det bli glas istället för keramik.

Mias Mix sa...

Mmm så mycket gott du fått idag! Och jag tror ditt bord kommer bli hur bra som helst när det är klart!
Trevlig helg!

Susjos sa...

Åh, Vetekatten, man glömmer bort det fina cafét, men inte är det där ingången från Kungsgatan inte? Måste gå dit snart ser jag!!!
Den brandgula fjärilen är jättefin tycker jag, liksom din fina blåa, såklart!
Så snyggt bordet kommer att bli, det ser jag det!!

Stare Ström sa...

Spännande att få se hur ditt bord kommer att se ut!

Unknown sa...

Jag gillade den orangefärgen, kanske lite stark iförhållandet med de andra bara.
Bordet som växer fram blir väldigt spännande att få följa.
/Kiki

kissed by an angel sa...

The mosaic in the last picture and your blue toned butterflies are very beautiful ;)