Sidor

03 augusti 2024

Konstparken Jupiter Artland

Vi lämnade Edinburgh med hyrbil. Hade bokat en bekväm Vauxhall men fick en låg, sportig BMW. Det var ju kul, men med våra gamla stela kroppar slog vi huvudet i taket och stönade varje gång vi skulle försöka veckla ihop oss och krypa in i bilen. Lyckades hitta till Jupiter Artland, sydväst om staden, men ni ser nog inte vad det står på p-skyltarna? "Conspiracy Theorists" respektive "Healed Chakras".
Vi ställde oss inte på någon av dem ...


Idag vill inte html-koden fungera för mig, så bilderna blir inte centrerade. Det märks nog inte så mycket när ni läser, det är mest jag som blir irriterad.

I vilket fall så åt vi lunch det första vi gjorde. Makens sallad med något tunnskuret kallt kött var betydligt mer mättande



än min lilla bit rökt fisk med ännu mindre bit potatiskaka.
Porslinet kunde man köpa, om man så ville.

Men parken! Vilket ställe! Jag låter bilderna tala.

Här fanns en lång trappa ned i en ametistgrotta.

Här tittar jag uppför trappan igen. Sedan kunde jag inte sluta fotografera!



Lagom till att vi kom fram till de stora grön kullarna började det regna




Sedan kom vi till flickorna i skogen - mina favoriter! En flicka som på bilden nedan finns på Göteborgs station också. Laura Ford heter konstnären.






I just detta inlägg strulade blogger rejält med bilderna. Men parken är helt fantastisk och verkligen värd ett besök. helst är det inte regnar, förstås, men Skottland är ju Skottland ...






6 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Anni!
Det är alltid lika kul att läsa dina inlägg från era resor. Parken ser intressant ut, både de gröna kullarna och ametisterna. Läste att statyn Weeping girl har funnits på Göteborgs centralstation sedan 2009 och blir smått förvånad över att jag inte har sett den. Men den står väl i en del där jag inte passerade.
Ha det gott /Kram Marika

Bosse Lidén sa...

Häftig park. jag gillade "Flickorna i skogen." Synd att det inte gick att beställa rätt väder. Men rätt bilmärke borde ni fått.
Kram, Bosse

Anna i Portugal sa...

Wow vilken fin och fräck park! Tack för att jag fick följa med!

Matilda sa...

Wow vilket ställe! Påminner lite om Wanås skulpturpark. Tänk att jag helt missat detta ställe fast jag varit Edinburgh flera gånger (men tydligen inte tittat så långt västerut på kartan)

Vonkis sa...

Verkar vara ett häftigt ställe det där- Undrar i mitt stilla sinne om. och i så fall vad, det stod något på er parkeringsplats.

Det låter som en mardröm att behöva kliva i och ur en BMW, borde vara förbjudet att tillverka låga bilar.

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Det var ett ställe det! Vilken park och jag blev väldigt förtjust i flickorna i skogen.Och en ametistgrotta, fantastiskt.

Kram