Sidor

16 augusti 2012

Tema fredag - baksidan


Den 7 juli stannade vi i belgiska Chimay på vår väg hem från Normandie. Åt lunch på torget.Det fanns en anledning till att vi körde genom just denna del av Belgien, det var inte direkt snabbaste vägen hem. Anledningen stavas klosteröl. Den mörka är min, den ljusa makens.Pizzorna som serverades var minst sagt välfyllda. Här är makens, med lax, tonfisk, sardeller, champinjoner och oliver.För att skaka ner lunchen (och den starka ölen!) tog vi en liten promenad. Jag hittade den här lockande dörren. Jag menar det finns annat än belgisk öl som är gott. Till exempel belgisk choklad ...Men det var först en liten stund senare, när vi kom på andra sidan kvarteret, som jag insåg att den där fina dörren var på baksidan! Nu kunde jag se in genom chokladfabrikens skyltfönster!Och jag gillade det jag såg!Så vi gick in och köpte praliner av chokladfabrikören själv. Han beskrev alla sina sorter och vi valde körsbär i choklad som present till svägerskan.

Sedan kunde maken köra vidare medan jag sov som en stock, se där ytterligare en baksida av att dricka superstark öl till lunch ...

17 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Haha.. vilken rolig tröja! Jag skulle gärna ha besökt den chokladbutiken. Ha en trevlig helg.

Lisbet sa...

Jag skulle gärna ha smakat på din makes pizza, den måste ha varit jättegod! Voj, voj, hur kan choklad se så gott ut?
Trevlig fredag önskar jag dej!

Annemor sa...

Trappistøl????
Baksiden av slike utskeielser er at man blir overmåte mett og søvnig :-)

Erik Semlan sa...

Tur att ni inte bägge drabbades av "paltkoma" efter besöket i Chimay. Finns mycket god belgisk öl!
Intressant lunchstopp.
Trevliga baksidor du visar upp. :-)

Violen sa...

En trevlig berättelse med fina bilder. Choklad och öl från Belgien är välsmakande och kan ge oönskade effekter på midjemåttet.

Pialotta sa...

Reseskildring som heter duga... Har aldrig varit i Belgien, men där det finns Choklad, där är det värt ett besök ;) Finfina bilder :)

Öbon sa...

Mmmm, så gott det ser ut!

Stare Ström sa...

Läcker lunch det där!

Pumita sa...

Ååh, aah... jag är ingen pizza-älskare men den där hade jag slukat på nolltid. :p En mörk öl hade slunkit ner utan problem. Klosteröl har jag aldrig druckit men gillar Leffes mörka. Och så en liten pralin till efterrätt. Förstår att du sov gott! :)

aino sa...

oj, nu kommenterar jag nog på galen dag. men jag kan väl börja med att jag är en som inte gillar choklad, så den belgiska, likagärna som övriga, är bortkastat på mig. men vad jag skulle komma till är vigelandsparken. den är helt betagande. har varit dit en endaste gång, men hoppas få återvända, för jag tyckte redan då, trots min ungdom, att den är fantastisk!
aino

Pockethexan sa...

Det är väl under semestern man ska upptäcka alla "baksidor" eftersom det är där man gör sina bästa fynd, se bara på din choklad efter ölen o pizzan!
Min make talar fortfarande om skinksteken han åt på en Belgisk vägkrog när vi tog en "omväg" genom Belg. o Hol. på väg hem från vår Fra.resa.

Nu har jag kikat igenom dina häliga inlägg som jag har missat under mina dagar hos mellansonen (flickvännen bortrest så vi fick rå om varandra...varför kan de inte studera där föräldrarna bor..kan det vara för att det bara finns en veterinärhögskola i landet där svärdottern kan gå?).

Det jag blev mest förvånad över att se i din EFTI var Illdåd, läser du den...var det inte så att du inte läser deckare...kan jag ha någon del i saken efter mitt inlägg i våras? Eller du kanske bara har god smak? Hi,hi!
Jag fick mitt rec. ex. igår så du hann före mig, vad säger du, får den ett HI! el. HU!? Vore kul att få höra din dom innan jag hinner börja läsa!

Kramis ifrån en Pockethexa som även tillbringade några v. med en släkting som har fått några av mina glaskonstverk o hade dem på sig varje dag, hon undrade även om jag tänkte gå en kurs till, för de e så fina o hon kan tänka sig några till..

PS:du har säkert rätt ang. min andra bok om fåglar, kan erkänna att jag inte är så säker på alla namn som tex. de små söta fågelungar som flyger o leker "titt-ut" bland snåren i stugan, att de heter Kungsfågel, de visste inte jag men det visste mina barn, det hade de lärt sig i skolan...DS

Bildgatan sa...

Vad mysigt att få vandra runt där och smaka av ortens delikatesser, baksidan är inte alltid sämst. =)

anemonen sa...

För mig är det belgisk choklad som gäller för öl gillar jag inte. Tack för ett fint litet reportage från landet ifråga.

ormbunke sa...

Det är för det mesta att man hittar de bästa ställena bakom de stora gatorna.Ha de gott helgen.

Pumita sa...

SV: Tack snälla Anni som upplyser mig om Leffes hemligheter. Dricker inte öl så ofta och är ingen "kännare" (det är uppenbart iofs, haha) Till saken hör att jag har två Leffe-glas i skåpet, inköpta någonstans i Belgien av alla ställen... av mig dessutom! =) Kanske dags att ta fram dem igen. Och hög tid att googla på klosteröl för jag har ingen aning om vad det är. Önskar dig en skön fortsättning på helgen!

För att vrida kniven i såret kan jag säga att jag även har bott på kloster i Ghent. ;)

Anonym sa...

Jag gillar också mörkt öl, det är ju så mycket mer smak. Är det malten som gör det,,eller?
Vilken pizza, den får du göra och lägga ut på dubbelhakorna,,mums..
Ha det bra
Mia

Susjos sa...

Klosteröl vet jag inget om?
Men Leffe...gillar jag mycket!
Och den där pizzan...mums!!!!
Choklad är inte min favvo (nåt fel på mej?) förutom marabous schweizernöt!

Och ja, visst har jag sett filmen om Fantomen på Operan!!! :)