07 juni 2013

Tema fredag - Sverige/mångkulturellt


Tackolov för vårt mångkulturella samhälle! Vad vore Hötorgets generösa torghandel och Hötorgshallens exotiska utbud annars?Tareq Taylor, som jag fick tillbringa en oktobereftermiddag med, är väl också ett utmärkt exempel? Nu har han sålt en teveserie till ett flertal olika länder där han lagar nordisk mat, hoppas att den kommer att visas i våra kanaler så småningom.Och så en suddig bild på kryddorna, dem har vi importerat från jordens alla hörn i väldigt många år!

8 kommentarer:

Mias Mix sa...

Ja även om man gillarSverige o svenskt är det tur att vi har den mångfalden vi har! Tänk vad tråkigt det skulle vara annars! Trevlig helg!

Violen sa...

Många olika frukter, grönsaker och kryddor har vi tillgång till tack vare influenser från andra länder och kulturer! Något vi ska vara glada och tacksamma över!

Jah Hollis sa...

Det var en färgstark och (kan jag tänka mig) väldoftande tolkning av detta tema.

Anita - Malta sa...

Gillar verkligen dina bilder och din tolkning av temat. Kan nästan känna den där speciella doften inne i Hötorgshallen. Vad vore torghandeln idag utan influenser från andra kulturer. För att inte tala om kryddorna !

Freja sa...

Ja, tänk så tråkigt vi skulle ätit om vi varken fått influenser eller ingredienser från andra kulturer! Härlig tolkning!

BP sa...

Du hade inte kunnat välja ett bättre exempel än Hötorgshallen! Hur ofta har jag inte inspirerats där, ätit och köpt med mig saker hem.
Toppen Anni!
Nu ska jag kolla din glaskonst:-)

Anonym sa...

Underbara bilder på mångkulturellt. Tänk så mycket vi skulle missa utan vårt mångkulturella samhälle :0)

Meta sa...

ånga har fastnat för all god mat vi får från andra länder. härligt
Ha en fin söndag
kram Meta