15 augusti 2014

Traditioner och gamla leksaker


När vi åker till Gotland packas tre gamla GameBoy med. Där finns varken teve eller internetuppkoppling. Alla sönerna spelar Pokémon och njuter av det. De runnar, sejvar, "kan inte nu, jag är mitt i en match", möter gymledare och diskuterar attacker. Att killarna är 20, 18 och 13 år gamla spelar ingen roll, detta är något de gör gemensamt, något där de har fullt utbyte av varandra och tar del av varandras kunskaper.

När Lilleman och jag promenerade längs stranden till Holmhällars pensionat för att klättra i raukar och äta glass, följde spelet med. I skuggan åt vi våra glassar och han drack sin läsk, sedan tittade vi på Drakfestivalen en stund innan vi gick tillbaka till våra badlakan för att kasta oss i de ljumma vågorna.9 kommentarer:

Janicke sa...

Underbart! Att vara tillsammans utan teve o internet, rena hälsokuren för både kropp och knopp.

Eva Trillian sa...

Det där lät verkligen härligt!

Scaniatjejen sa...

Så härligt det låter, förstår att ni njuter! Skönt att komma bort från den moderna tekniken en stund.=) Vilken fin bild på draken, känns som en symbol för friheten!

Violen sa...

Härligt avkopplande! Så ska en semester vara! Drakfestivalen skulle jag gärna ha sett, gillar drakar!
Trevlig helg!

Mias Mix sa...

Härlig bild och härlig text! Min son hade också gameboy när han var liten. Undrar om han har kvar det?? Han älskade Pokemon :) Trevlig helg!

ormbunke sa...

Låter riktig nostalgi. Det är härligt. Ha de gott i helgen

Anonym sa...

Vilken nostalgitripp. :)

Freja sa...

Ohh, Game Boy! Jag har slitit ut tre stycken genom att spela Tetris så att "nedåt"-knappen pajjade... Jag har en fjärde men har tappat bort laddaren till den... Nu vill jag spela Tetris igen!

anemonen sa...

Underbart att vara utan TV och de vanliga data spelen. Ni verkar ha haft en ljuvlig semester tillsammans.