11 juli 2016

När luften gick ur


Ja, det är väl ofta så, att man skulle behöva semester när man kommer hem från en resa? Få sitta ner och begrunda vad man upplevt. Orka ta tag i tvätten och vardagen men framför allt trädgården, som växt över alla breddar!Jag har klippt och rensat och röjt, dock inte i squashen som får växa lite vilt i år, både i växthuset och i trädgårdslandet. Jag har satt sjuttifjorton sticklingar av ligusterhäcken som beskars grymt. Hoppas verkligen att både sticklingar och häck tar sig! Jag har jobbat i butiken och träffat vänner. Jag har försökt komma ikapp lite i bloggvärlden, men inte skrivit något nytt själv.Så satt jag med lördagsmorgonens första tebalja på verandan, som är ganska tom nu när hibiskusarna är utburna. Kände att nu var det dags! Sönerna sov, men maken hade redan varit vaken någon timme.Jag började plocka ner allt från väggarna. Bakom spegeln satt två legogubbar fast på väggen, de måste ha suttit där i 14-15 år!Tapeten har suttit ännu längre, typ 24 år ...Den nya tapeten, med muminmönster, var inköpt i våras och gick snabbt att sätta upp. Nertill ska det bli panel och ovanför fönstren ska en hylla monteras till min samling av muminmuggar. Japp, när man blir gammal går man i barndom igen vet ni. Det är väl det jag gjort - eller så är jag bara omåttligt barnslig.

På söndagen gjorde jag ett annat barnsligt och efterlängtat projekt som blev mycket lyckat, men det kan jag inte visa än. Helgen blev med andra ord väldigt produktiv!På söndagskvällen grät jag med Ronaldo när han skadades, surade sedan resten av matchen men gladdes ofantligt när Portugal fick in segermålet!

13 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Snygg tapet :) Beundrar valet!
Satt också och såg matchen igår. Snyggt, Portugal!
Ser framemot att se vad du hittat på :)

Anonym sa...

Fin tapet! Om du är barnslig? Hoppas jag verkligen, för det tycker jag är något verkligen postivt! När man tappar barnasinnet, blir man tråkig.
Ha en fin ny vecka!

Stare Ström sa...

Gillar din nya tapet! Här i stan finns ett förslag att man skall måla ett gammalt vattentorn, som ser ut som muminhuset, blått. Kan aldrig tänka mig att det går igenom, men idén är kul.

Violen sa...

Så snyggt det blir med den nya tapeten! Nu är jag väldigt nyfiken, vad kommer i nästa projekt! Bra att du har barnasinnet kvar för då blir livet mycket roligare!

Cari sa...

Om det här är vad du fixar då luften gått ur så kan jag bara tänka mig vad du gör annars. :-)

Härlig tapet.

KajsaLisa sa...

Det är alla måsten vi åker bort ifrån, men dom finns givetvis kvar när man kommer hem. Fina blåa bilder.

Nette Cecilia sa...

Blå mumin ,har du någon anknytning till Finland.Inte för att det var mumin men det blå kan jag förstå Visst är det så att man behöver vila när man kommer från semester ,kramen Nette

BP sa...

Visst behöver man semester från semestern. Men uppenbarligen inte du;-)

Smällde du upp den nya tapeten ovanpå den gamla eller gjorde du det otroligt tråkiga förarbetet också? Tror du skippade det;-)

Vad gäller EM-finalen så reagerade jag ungefär som du. Innan matchen trodde jag på hemmanationen, men när Ronalde blev skadad och fick lämna planen i tårar höll jag faktiskt tummarna för Portugal, då jag trodde stenhårt på att de nu skulle spela för sin frontfigur. Å det gick vägen. Segern var dessutom rättvis och Rui Patricio gjorde sitt livs match.

Janicke sa...

Jisses mänscha, när luften går ur börjar hon tapetsera! ;))

Snyggt blev det.

Lisbet sa...

Trevlig läsning! Du tar tag i saker och får ngt gjort. Jag o vill! :)
Fint blir det i rummet.

Vonkis sa...

Ser fram mot att se muminsamlingen när sen kommer upp :-)

Mias Mix sa...

Nu var det länge sen jag hade tid för bloggandet. Äntligen ikväll!
Festligt att komma på tanken att göra ett Muminrum. Ser ut att bli riktigt fint. Och ditt andra barnsliga projekt antar jag är sagoskyltarna och de är ju helt fantastiskt läckra!! Vilken kul idé! Trädkoja hade våra ungar också men någon hobbit-dörr fick de inte. Längtar tills jag kan göra roliga pyssel med lilla Charles :)
Tänk jag tyckte också riktigt synd om Ronaldo och gladdes väldigt när de vann. För första gången visade han äkta känslor.
Ja du det här med kommentarer hos varandra. Vissa skriver ju bara "härliga bilder" eller nåt liknande. Kan jag också göra nån gång ibland, men det är ju genom att kommentera och få kommentarer som man "lär känna varandra". För mig är människan bakom bloggen viktig, inte vad hon/han skriver om.
Du är också otroligt duktig på att skriva personliga kommentarer! De känns alltid 100% äkta!
Ja nästa gång ni vandrar så bo bredvid en bergbana/lift. Det blir så mycket vackrare vandringar då. I Italien kändes som vi mest gick dessa branta stigar upp och ner i skog. Medan i Österrike gick vi uppe på fjällen, så vackert! Fast fortfarande upp o ner :)
Fortsätt njut av sommaren och ha det jättebra. Är du kvar på Gotland förresten? Åker dit en snabbis i helgen. Birkakryssning till Visby. Kram

Annorlunda sa...

45-årig, mamma, fru bloggar om allt möjlig mellan himmel och jord! Blogga som innehåller det mesta! Träning, hälsa, vardag, inspiration & mycket mer! Sätt gärna en tass!! Vill ni mig något så skriv då!http://nouw.com/annorlundaannorlunda/profile