Sidor

17 mars 2017

Vårglädje är vår glädje!


Det bästa vårtecknet av dem alla är när jag vänder upp den största krukan, fyller den med vatten och drar igång min glasfatsfontän. Det tar inte lång stund innan fåglarna både dricker och badar.
I år är jag tidigare än jag brukar, andra år är jag glad om den är igång till min födelsedag i mitten av april. Snart kanske isklumpen i min stenfontän tinat så att jag kan få igång den fontänen också.Ja, jag har faktiskt sopat trädäcket och vänt upp alla mina krukor tidigare än någonsin. De tillbringar vintern liggande på sidan med både växter och jord kvar. Visst händer det att någon spricker, men jag har så många krukor att jag inte blir speciellt ledsen över det.Nu gäller det att spana på fjolårets foton och försöka förstå vilka krukor det finns perenner eller lökar i, så att jag inte börjar riva i dem. Glädjen var stor när jag såg att fyra hortensior överlevt vintern i kruka och skjuter nya skott! Helt vanliga hortensior som köpts som krukväxt.Ute i rabatterna ökar spänningen när jag ser att fjolårets inköp i Danmark och Tyskland tycks ha överlevt. Bollvivorna sticker upp små knoppar redan nu, hoppas det inte är för tidigt. Dessa hade jag letat efter i varenda trädgårdsshop och hittade till sist i en liten butik mitt ute i ingenting i Tyskland på vår väg hem. Jag delade på de största vid plantering och hade fullt sjå att vattna dem för de slokade för minsta lilla.I Kalvehave förra påsken köpte jag två oförskämt billiga prydnadskörsbär och en fjärilsbuske och alla visar tecken på liv! Tänk så glad man kan bli för så lite!

26 kommentarer:

Luna Eks Trädgårdsblogg sa...

Det behövs inte mycket för att man ska bli glad, växter som oväntat överlevt, växter till fyndpris som blir lika bra som de dyra, vattenarrangemang som körs igång. Nu väntar en ljuvlig tid med lite förändring och överraskning för var dag.
Kram Luna

Maribel sa...

Så mycket att glädjas åt, har också nya bollvivor, som kommer upp i rabatten. Fjärilsbusken lyckades jag inte med, men den fick inte rätta förutsättningar. Skall nog göra ett nytt försök.
Ha en trevlig helg/Marika

Marit sa...

Så flotte blå krukker du har! Herlig å komme i gang så tidlig med å rydde opp.

Ønsker deg en flott vårhelg!

Mias Mix sa...

Härliga vårtecken! Mysigt att börja fixa i trädgården. Jag har bara sått ärtskott ännu. Och förstår glädjen när växterna har överlevt!
Önskar dig en fin helg! Kram

Vonkis sa...

Älskar dina stora blåa krukor. Kul att så många växter överlevt vintern. Det blev en googling på bollviva, snygga blommor.

Nette Cecilia sa...

Underbart när allt vaknar till liv ,trevlig helg ,nette

Eva Trillian sa...

♫♪ja, det är våren - ja, det är våren ♪♫ som har kommit igen ...♫

BP sa...

Du har verkligen gröna fingrar och dina plantor/blommor verkar älska dig lika mycket som du gillar dom. Din vattenfontän i den häftiga blåa krukan är helt suverän - Love it!
Dessutom verkar du tycka på trädgårdsarbete... också:-)

Carina sa...

Visst blir man glad när växterna kommer tillbaka och visar livstecken. Du verkar ha mängder av fina blå krukor. Och ett litet vattenspel skulle vara kul... Fast idag har jag lekt med högrtrycktvätten och tvättat av alla plattorna på uteplatsen..

Ha en skön helg! Carina

Anita sa...

Vilken fin krukfontän och vilket vackert lusthus. Förstår att fåglarna blev glada. Här har snön smält och vattnet lagt sig i håligheter i och med att det fortfarande är tjäle och där badar fåglarna. Snart ska jag ställa ut deras "badkar". Det är så kallt på nätterna ännu så jag har väntat. Och grattis till att hortensian överlevt.

Önskar dig en skön helg!
/Anita

Rost och rädisor sa...

Det var väl inte så lite!
Önskar fin trädgårdshelg
/Anette

Maggan sa...

Så vacker krukfontän du har det är så fint med den blåa färgen.Så skönt att dina växter har överlevt det är ju någonting som man undrar över varje vår och blir lika glad varje gång man ser att de gjort det.

Vårt land är verkligen avlångt det ser man i dina trädgårdsbilder här har vi snö ännu inte utan att man blir avundsjuk.
Önskar dig en fin helg/Margareta

Villrose sa...

For en vakker blå fontene! Så småfuglene drikke av vårt lille fuglebad i går, så nå er isen smeltet.
Så herlig å se tegn til liv i krukker og i bakken! Kuleprimula er jeg også veldig glad i. De er tøffe, så det går nok bra med dine.
God helg!

Bellas Lantliv sa...

Vilken underbar fontän! Hoppas att du får en härlig helg!
Kram Bella

Rosor och ruiner sa...

Om man kan glädjas åt lite, har man mycket att vara glad åt! ;-)

Önskar dig en trevlig helg!
Gunilla

Razzy sa...

Din trädgård är ju galet vacker. Önskar jag ku de få till min lilla tomt till en trädgård också, lite för mycket berg dock. Men en fontän borde jag ju kunna ha ståendes någonstans så man hör vattnets vackra ljud. Kram Razzy

Razzy sa...

Din trädgård är ju galet vacker. Önskar jag ku de få till min lilla tomt till en trädgård också, lite för mycket berg dock. Men en fontän borde jag ju kunna ha ståendes någonstans så man hör vattnets vackra ljud. Kram Razzy

Janicke sa...

Så långt du har kommit redan!
Kört igång vattnet, tänk om det fryser på? Fast du vet ju vad du gör.
Inser att det i alla fall är dags att se över pelargonerna, längre har jag inte hunnit. Fast längtar gör jag ju!

Inger sa...

Visst blir man glad när växterna klarat vintern.
Kram

Anonym sa...

Scrolled through a few of your blog posts. What a delightful blog you have - very artsy! No wonder, when I look at your side bar - your glass art is so unigue - I love it! Thank you for visiting me. Have a lovely Sunday!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så heldig du er. Her er det håp om mye flott å nyte om noen uker. Lykke til med vekstene!

Veronica sa...

Så här års kan man glädjas lite varje dag när man ser alla livstecken i trädgården. Det är lika fantastiskt varje år.Som om det vore första våren nånsin :)

Tack för din fina kommentar hos mig :D

Må gott och ha en skön vår-söndag i morgon!

//Veronica

Annette sa...

Så fina och inspirerande bilder hos dig :) Det skall bli spännande att följa ert trädgårdsarbete i år igen och se hur det växer i odlingslådorna. Jag såg din länklista längre ned i bloggen, med olika trädgårdar som ni besökt. Jag skall klicka runt och inspireras litet senare. Vi har förresten spikat resan till Frankrike nu, och bland annat blir det ett besök i Monets trädgård i Giverny. Eftersom vi reser med våra närmaste vänner har vi fått lov att anpassa oss efter när det passar för deras arbeten, så tyvärr blir det den allra sämsta tiden vi är där, de två sista veckorna i juli. Hoppas att det ändå är vackert där då. Minnesvärt blir det ju hur som helst :)

Jannibele sa...

Herlige blå krukker som farger opp hagen. Det er en herlig tid vi går i møte.

Kathrine sa...

Flott med så mange fine krukker, og fontene:) Skal bli fint når fuglene begynner å bade igjen.
Virkelig fine glassting du lager også!

:-)

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Mycket glädje i krukor och annat! Du har verkligen vår! Kan inte låta bli att bli lite avundsjuk och tänka på hur mycket mer tid ni har där nere, tid att fixa och dona innan det börjar växa på allvar.
Ha det gott!