Sidor

05 juni 2019

En utflyktsdag


På klämfredagen skulle vi åka till min glasleverantör i Strängnäs och hämta glaset jag hade beställt. Eftersom maken var ledig tyckte jag att vi skulle göra en liten utflykt av dagen och inte bara flänga fram och tillbaka. En väninna hade tipsat om familjen Grön utanför Enköping som skulle ha öppet hela långhelgen och jag spanade in två andra ställen som låg nära och såg spännande ut. Fast det visade sig såklart att de inte hade öppet just på fredagen.Hos familjen Grön fanns en hel del mer eller mindre trädgårdsrelaterat att köpa, snyggt uppställt i bod och i trädgård.


Trädgården som delvis speglar sig i fönstret var väldigt frodig, det kändes att växterna gillade det skuggiga och fuktiga läget - långt från min solstekta torra trädgård.Här fanns det fika att köpa, men vi valde att åka vidaretill Strängnäs där vi parkerade i hamnen.

De gånger vi åkt hit för att handla glas har vi aldrig tagit oss tid till att gå runt i staden, men nu var vädergudarna med oss och försommaren strålande vacker!Jag hade kollat upp vilket café som ansågs bäst i staden och dit tog vi oss.

Porten in till café Grassagården var lovande,vi valde att sitta ute vid den stora oxeln som blommade för fullt.Räkmackan var inte den största jag ätit, men den var väldigt god! Hur många maffiga räkmackor har man inte ätit som faktiskt inte smakar någonting? Det gjorde den här! Efter macka och kaka vandrade vi bland de smala gatorna och alla faluröda hus.


Sedan tog vi oss till glasleverantören, packade glaset, köpte lite andra tillbehör och körde hemåt den södra vägen via Södertälje.Maken började gäspa, så jag insåg att en paus var på sin plats. Letade febrilt efter öppna och trevliga fik på mobilen men det dröjde ända till Mälarhöjden innan jag insåg att vårt bästa alternativ skulle bli café Lyran.Här hade maken aldrig varit, men jag var här med dottern i barnvagn för sisådär 26 år sedan.Här kan man sitta inne i de magnifika rummenmen vi valde att sitta ute med utsikt över Mälaren och all snickarglädje.
13 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Vilka mysiga ställen du hittar! Förstår att det är dig man ska konsultera om man behöver utflyktstips norröver.

Angående tomater
Du kanske tänkte på tipset att INTE knipa den första tomaten som mognar eftersom den utsöndrar ett ämne som gör att övriga mognar fortare.
Kram
/Anette

Mia Eggimann sa...

Det ser superfint ut och sol hade ni med. 🍰
Du frågade hur jag hinner läsa så mycket och det beror på att jag är sjukskriven halvtid. Jag hoppas givetvis jag blir bättre och kan jobba mer och då blir det mindre böcker.Nu ska jag ner och smälta choklad till muffinsen.

Violen sa...

Tack för utflykten till Strängnäs! Det är en fin liten stad som vi besöker någon gång då och då. Nu fick jag tips på sevärdheter där så nu blir det nog en tur i sommar.
Skönt att du har frisknat till Hoppas du inte drabbas av eländet någon mer gång. Mitt ögonelände är på avtagande men jag vågar inte tro på att över. Ska sluta med antibiotikadropparna nu i dagarna och då får vi se vad som händer. Operationssåret ser ut att ha läkt och jag känner mig ganska pigg.
Ha det gott!

BP sa...

Har varit i Strängnäs bara en gång och du väcker fina minnen där. Staden är otroligt mysig och charmig.
Café Lyran känner jag också igen, tror det eller inte. Miljön där är helt fantastisk, inte bara interiören utan utsikten och omgivningen också.

Susjos sa...

Har inte varit vare sig i Strängnäs eller på det fina cafet Lyran, härliga bilder!

Svar: det blev "A star is born", och nej, jag blev lite besviken, så himla bra var den inte, hade väl för stora förhoppningar på den filmen, alla tycker ju att den är såå bra! Men de spelar bra både Lady Gaga och han Cooper, och vila ögonen på honom var inte alls dumt, hehe...
Musiken var bra, absolut!
Kram!

Lena i Wales sa...

Vad kul att få se lite bilder från Strängnäs, har inte varit där, vad jag minns. Ser fint ut!
Och en räkmacka, WOW! härligt!
Tack för trevligt inlägg!

Nette Cecilia sa...

Såå fina ställen och vackert väder ,nog för att det är det här nu också +34 var det på Bankens mätare just ! Kramen ,nette

Paula sa...

Vilka härliga ställen ni besökte mitt i finvädret! Strängnäs är dessvärre en vit fläck på min karta. har nog aldrig varit där, synd, för de gamla husen såg så pittoreska och trevliga ut liksom kyrkan. Nu kommer man inte just nånstans när jag inte är bilburen. Därför är det så trevligt att få följa med bloggkompisarnas utflykter och resor. Så stort tack för att jag fick hänga med. alla gosaker fick du behålla, dom lockar inte, men en slät kopp kaffe hängde jag med på!

Vonkis sa...

Vi brukar bara åka förbi Strängnäs på vägen mellan Norrköping och Ö-vik men det får vi nog ändra på snart.

Café Lyran påminner lite om Muminhuset tycker jag, får nog bli ett besök där med tror jag :-)

Carina sa...

Fikasugen före frukost - vilka ställen du hittade. Båda miljöerna är läckra men det sista fiket... WOW :) Tänk om jag nu kan komma ihåg det här om det blir en tur över till den östra kusten så småningom...

Kram, Carina

Lillian "sognafaret" sa...

Nå fikk jeg lyst til å ta med en tur for å titte jeg også. Utrolig mye fint som dukket opp på denne runden din. Tenk å bodd i en liten rød stue i en overfylt hage som dufter av sommerblomster.

Bosse Lidén sa...

En av ganska få städer som jag inte besökt i vårt avlånga land. Du gjorde bra reklam för både Strängnäs och de två härliga fikaställena. Jag vill också oftast kombinera en "måsteresa" med andra trevligheter. Vänta lite. Du kommer inte att byta "bloggtitel" till "Med känsliga ögon för grönt"? ;)

Mias Mix sa...

Tänk så många härliga pärlor det finns i vår närmiljö .Ser fram emot onsdag:) Kram