Sidor

22 maj 2024

Ljuvliga gränder i Saint-Paul-de-Vence

Den här lilla stadskärnan är populär bland turister, även i april. Vi var glada över beslutet att lämna bilen där den stod, annars hade vi nog fått leta p-plats ett bra tag. Uppe i byn var det knökefullt på alla restauranger längs muren, de som hade vacker utsikt över omgivningarna.

Eftersom vi inte hade behov av att äta turistmenyer (säkert alldeles utmärkt goda, men det skulle ju komma fler tillfällen) så gick vi in på en vietnamesisk restaurang och valde att sitta inomhus där det var lugnt. Maken åt en skaldjursrätt

och jag valde biff med cashewnötter och grönsaker. Gott och mättande till bra pris!

Sedan gick vi åt motsatt håll jämfört med allt folk och fick njuta av ostörda vyer. Nu kommer ett axplock av gränder och detaljer som inte behöver så mycket kommentarer. Jag älskar dessa miljöer!

I bortre änden av byn ligger begravningsplatsen med fantastisk utsikt. Här finns Marc Chagalls enkla grav

och långt därborta ligger de snöklädda Alperna.

8 kommentarer:

Maribel sa...

Godmorgon Anni!
Härliga bilder, mysiga gränder och många fina detaljer. Damen i hängmattan och alla fina skyltar och postboxar. Villa Gyrnos skylten skulle gärna få pryda mitt hem. Maten såg god ut.
Ha det gott /Kram Marika

Anna i Portugal sa...

Men vilken härlig miljö! Älskar också smala gränder och dekorativa hus. Den där vev-ringklockan, klockren verkligen! Fina brevlådor och skyltar också. Njuter av dina bilder, tack!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Oj, oj, oj ... vilken plats, vilka gränder. Så häftigt med alla krukorna, så häftigt med husen inbäddade i grönska. Och vackra detaljer med brevlådan och dörren.

Kram

Cari sa...

Så vackra alla dessa gränder är.

En sån där snurra med klockor hade mina föräldrar utanför dörren på villan där jag växte upp. Så roligt minne. Tack för bilden.

Lisbet sa...

Så fina bilder! Ska sätta mej ute och börja läsa ikapp här i din blogg. Här hoppade vi över våren och det blev plötsligt sommar.
kram

Matilda sa...

Det är alltid så roligt att följa med på dina resor via din blogg :)
Mäktigt med Alperna som fond

Vonkis sa...

Sannerligen underbara gränder. Men du är faktiskt väldigt duktig på att fota och fånga det vackra. För att inte tala om ditt öga för detaljer.

Lena i Wales sa...

Så fint där. Har varit där några gånger i samband med mina besök hos min väninna i Juan-les-Pins.
Kul att få återkomma genom dina bilder.