Sidor

10 november 2013

Helgbilden - ljus


Varje höst tar vi våra äpplen och åker till Äppelfabriken på Färingsö för att musta. Under de 45 minuter som mustningen och pastöriseringen tar går vi till caféet och mumsar de godaste luncher och kakor. Sedan hämtar vi ut vår varma must och kör hem i novemberregnet.

9 kommentarer:

Barbro sa...

Härligt!
Jag blir riktigt avundsjuk. Det finns inget godare än Svenska äpplen, tycker jag.

Eva Trillian sa...

Det låter helt underbart! :) Antar att musten bli god också!

Beppan sa...

Åh - tänk om jag kunde göra detsamma med mina äpplen! Musterier finns nog bara i söder tyvärr.
Härligt inbjudande bild från caféet!

Violen sa...

Väl använd dag! Äppelmust, så gott! Och fikat ser också mumsigt ut! Det gäller att njuta när man kan!

BP sa...

Det låter perfekt. Betydligt smidigare än att göra musten själv som min kollega gör.

Mias Mix sa...

Åh så underbart! Både med musten och fikat :) Och sån där ljusstake har jag två stycken efter min mans mormor :)

Unknown sa...

Just att du beskriver att den är varm när ni lämnar Äppelfabriken gör att det vattnas ännu mer i munnen på mig. Vilken lyxdryck.
/Kiki

Marit Johansson sa...

Vilken trevlig tradition att göra sin egen äppelmust!

KajsaLisa sa...

Låter som ett trevligt sätt att göra must på. Fiket såg ju inbjudande ut på din fina bild.