22 november 2013

Veckans fönster - lekfullt


Mitt (klickbara) fönster är från den klassiska leksaksaffären Kalikå, på Österlånggatan i Gamla Stan. Butiken har funnits sedan 70-talet och överlevt med sina tuggvänliga plyschfigurer. Kvalitet och pedagogik är två ledord som fortfarande karakteriserar deras unika design.12 kommentarer:

larans sa...

Lekfulla fönster som man besökt sedan barnen var små,,,och som säkert kommer att letas upp igen, nu när första barnbarnet just fyllt ett år.

Anna sa...

Visst är det rent av magiskt när man hittat en produkt som kan överleva genom decennier. Jag har lagt märke till den här butiken och tänkt precis som du. Nu passade det ju så bra med just Kalikå till ett lekfullt tema. Bra jobbat.

Violen sa...

Lekfulla fönster som skulle kunna locka in mig i butiken! Tycker om att gå runt och titta på vad nutidens barn förväntas gilla!
Trevlig helg!

Freja sa...

Kalikå, så många presenter jag köpt där, till mina och andras barn. och mönster och tyg för att sen sy egna mjukisdjur!

Anonym sa...

Härligt med leksaksbutiker som överlever de stora företagen. Fint fångat, gillar avståndet och ljuset därinne :0)

Susanne Hultman sa...

Åh, Kalikå är en sådan mysig affär. Fast jag har inte varit in där på många år. En liten Välkommen!-skylt därifrån sitter i alla fall på min vägg i hallen här hemma.

Linnéa sa...

Kalikå, visst är det en härlig affär, så fina leksaker. Stannar alltid upp där när jag är i G:a Stan. Fina bilder fick du till!

Anonym sa...

Ja men de är så fina. Var längesedan jag såg det härnere.
Mia

Jah Hollis sa...

Det ser ju fint och lekfullt. ”Ända sedan 70-talet”. Ja, det kanske är en lång livstid för en mindre affär i dag.

Jah Hollis sa...

Det stod ju inte ”ända sedan” men det kändes lite som det var det du menade. :-)

Anni sa...

Näe, faktiskt inte "ända sedan". Tänk istället foträta skor, Mah yong-mönster, plysch och fri uppfostran - som överlevt alla trender och fortfarande håller. Väldigt karakteristiskt.

Pysselfarmor sa...

Ja tänk att Kalikå består!