Sidor

24 september 2009

I de stillsammaste vatten...

Boråstapeter har en tjusig kollektion som heter Linné. Många vackra fantasieggande mönster och starka färger. Vitt och guld är alltid sobert och inte så krävande i färgerna som en del andra. Se t ex på mönster 3305 med vackra blommor på blekt grön botten:


Att finna en rättvisande bild på Boråstapeters hemsida är svårt, det finns en liten detaljbild som borde få en att ana ugglor i mossen. Om man tittar på den innan man beställer, vill säga:


Denna tapet användes i ett hus för äldreboende i en stad nära mig. Jag vet inte hur länge den hann sitta uppe innan detaljerna avslöjades, men någon tyckte uppenbarligen att den blev lite magstark för pensionärerna:


I timmerhuset i fjällen, det som makens farfar och farbröder flyttade, stock för stock, från fädernesgården på 50-talet finns en broderad bonad på väggen. Makens farmor tyckte alltid så illa om den eftersom hon en gång läst fel.

Under det lilla broderade huset på bonaden står orden:
Hemmets lycka är förnöjsamhet,
men stackars lilla farmor hade läst
Hemmets lycka är förmögenhet.

I denna vackra gamla timmerstuga använder vi dagligen ett porslin som köpts in av någon av farbröderna, kanske t o m av en präst - för det fanns flera präster i brödraskaran.

Första gången jag kom dit fascinerades jag av att lägga maten på en tallrik full av symboler. Ja, inte bara symboler, krävs det ens fantasi för att se vad som avbildas på tallrikarna? Ni får väl klicka och räkna hur många av vilket kön ni ser!


Tallrikarna är av Stig Lindberg, heter Eros och är dyra som sjutton idag. Jag tror jag ska övertala maken att de ska plockas undan och sparas för eftervärlden!

Så, där fick ni lite vardagsporr när ni som minst anade det!

(Och bilderna har jag uteslutande knyckt på nätet, ska man vara fräck ska man vara det fullt ut!)

16 kommentarer:

Sara och Mr T sa...

Ha ha, tack för skrattet så här på morgonkvisten. :)
Tänk att man måste särstudera saker och ting innan man tapetserar eller lägger upp mat. :)Fast lite vardagsporr är ju aldrig fel... :)

Önskar dig en bra dag!
Kram kram

Catarina sa...

Sitte rhär och ler denna torsdag morgon. Tack Anni....:-D

Anne-Lie sa...

Så du vill ha lite nya besökare;-))

Janicke sa...

WOW! Undrar hur många intet anande skumögda som har ätit på de tallrikarna!
Och minen på vissa nya besökare på din sida skulle jag vilja se!

Razzy sa...

Mhmmm, hon vet hur hon ska förgylla vardagen ♥

Mia S sa...

Fast.. det var ju en ganska vacker tapet !

En erotisk tapet som kanske är upplivande för en gammal hjärna, väcker gamla ljuva, bitterljuva minnen... en sån tapet skulle jag vilja ha i ett hörn...när jag "blir" gammal ! ;)

Kram ♥

Britten sa...

Tjaa, varför inte??

Nastasia sa...

Den tapeten finns i en brun/lila nyans...tror det var den färgen...nåväl i vilket fall, så satte en kompis till mig upp den UTAN att SE(!!!)så kommer jag dit och tycker att det är skitkul, att just HON har blivit så tuff!...suck, nu ser hon INGENTING annat i sin tapet. ;o)

Av någon "konstig" anledning, så brukar jag se så´na saker ganska så kvickt...;o)

Men visst är det vackert i alla fall?! Dåde fatet och tapeten.

Mia S sa...

Jo då.. jag tycker också att alla är unika på sitt vis, men inte i detta fallet för det är inte "personlig-unik" utan "situations-unik"....lång- krånglig- jobbig historia ligger bakom.

"Så ligger det till fru Gill" !!

Kramen ♥

emma sa...

Vilken fin tapet! Skulle jag vilja ha som fondvägg i mitt sovrum :)

Susjos sa...

Helt underbara!
Blir sugen på tapeten *ler

Ulla PE sa...

Jag läste först att Susjos blev sugen av tapeten, men hon skrev visst på ...

Och det är klart du får en massa nya besökare nu. Och nej, jag tycker inte att tapeterna var speciellt snygga, tallrikarna är däremot fina. Trevligt med lite vardagsporr!

Babsan sa...

Men vad nu då! Jag skrev ju här i morse.... hm

Skrev att jag tittade på den här här vi gjorde om i kontoret. Tills jag upptäckte mönstret..

Anni sa...

Äsch, det finns ju t o m en blogg som heter vardagsporr, skriven av två mycket unga herrar. Tur för dem att jag inte känner någon av dem...

Anonym sa...

Ler som vanligt när jag är "här inne"...
Tänk så det kan gå...
Var det någon som frågade pensionärerna om de ville ha kvar sin tapet;)

Kramar i massor
Nina (VK)

Anni sa...

Kan inte låta bli att fundera på vad som hänt i Danmark? Där hade säkert tapeten fått sitta kvar och så hade pensionärerna fått vin till maten...