Sidor

18 oktober 2009

Lyckselebo för en kväll

Vilket drag det var på lördagskvällen! Nog framkommer det i rutan att det är ganska livat - men det är betydligt högljuddare än ni kan ana!

Jag var med om Körslaget på plats igår kväll. Direkt-sändningen från Frihamnen. Många konserter har jag varit på, men det här var nog det närmaste tinnitus-varning - framför allt Olas falsettskrikande hejarklack från Lund. Amys jönköpingsbor och dansbandsdiggarna från Älvdalen (inklusive Larz Kristerz själva) stod inte långt efter i volym, men de hade ett helt annat röstläge. Och allra lugnast var klacken där jag stod, vi blåa som hejade på Pontare.

Idag har jag sett reprissändningen på teve och fascinerats av hur annorlunda mixat programmet är - hade det låtit som i studion hade ni inte hört någonting av det som sades! Å andra sidan tycker jag att körnumren också var mycket maffigare på plats - och så är det roligt att se hur allt sköts rent praktiskt och hur liten studion är jämfört med vad den ser ut att vara i rutan.

Det var första gången jag var med om direktsändning (om man bortser från Nobelfesten, men den spelar liksom i en annan division). Här hade man kunnat ha med både dryck och tilltugg att mumsa på i pauserna - på inspelningarna av t ex Så ska det låta är sådant strängt förbjudet. Och då klipps ändå det programmet ihop efteråt!

Inte var det något problem att ha med kameran och ta bilder heller - även om det var lite svåra ljusförhållanden.

Det enda tråkiga var att jag inte lät Lilleman komma med, det sades vara åldersgräns på publiken. Men deltagarnas familjer var där och det fanns många barn inte bara bland dem. Pontare är Lillemans favoritartist (tillsammans med Mika, som han inte heller får följa med på i mars) och han skulle ha älskat att få se och höra honom live. Jag kan bara hoppas att jag får biljetter till ytterligare ett tillfälle och att Pontare inte röstas bort!

13 kommentarer:

Anette sa...

Hej! Kan tänka mig att det var häftigt! Pontare gillar min lill-kille också och han brukar sjunga just den låten på Singstar, så han var nöjd igår. Jag gillade Rinkebykören, fast jag borde ju förstås hålla på Amy..../Anette

Anne-Lie sa...

Vi får väl hjälpa dig alla dina bloggvänner och rösta på Pontare så att Lilleman får komma med!

Susjos sa...

åhhh,direktsändning! Wow,visst är det något speciellt! Jag har ju varit på endel deltävlingar i melodifestivalen i direktsändning! Hur kul som helst!

Tjejmiddagen igår var otroligt god! Förrätten hade en kock stått för ( den exlusiva bilden i min blogg),men sen gick inte varmrätten av för hackor heller,som värdinnan lagat. lammfilé med en god lasagne gjord på bl.a spenat och getost...smälte i munnen!

Ann sa...

Vad roligt detlåter! och kommer Mika till Sthlm i mars??? måste kboka, han är en av mina absoluta favoriter!

Anonym sa...

Ja, sånt där gör sej ju såklart bättre live. Måste varit ett jädrans tryck :))
Tack för din kommentar hos mej, det gör mej glad.
/Helena

Anonym sa...

Då får jag väl börja rösta på Pomtarnen då:-)

AnnaKK sa...

Vad KUL - det där skulle jag också tycka var en upplevelse att få vara med på! :-) Fast det kanske är bäst att jag håller mej till tv-soffan med tanke på tinnitusen... Den grundlade man ju redan för 20-25 år sen när man alltid skulle vara ute på de mest högljudda platserna om fredags- och lördagskvällar, och sen ofta var på en skjutbana om söndagarna... Hå-hå-ja-ja... <:-)

Emma sa...

Låter som du haft en fullspäckad helg som vanligt! Vad trist att Lilleman inte fick följa med, trodde det var familjeunderhållning Körslaget?

Härligt att din pappa är friskförklarad!

Babsan sa...

Musik är för det mesta härligt live. Å körsång är extra maffigt.

Ska försöka hinna se en repris av programmet.

-♥-

Samtal från min trädgård sa...

Det låter ju som en riktig hit att få komma dit i verkligheten.

3kätlrkar sa...

Pontare javisst men Uggla får mina röster. I Love her. Härliga rostvilder i förra inlägget. Kram kram

Mumintrollet sa...

Oj va roligt det låter! Ibland önskar jag att jag bodde närmare en storstad så att man kunde åka på fler evenemang... Kika i min blogg på alla videos jag spelade in från Ladies Night! Vi hade superbra platser, precis invid scen! =)

emsa sa...

Guuud Så tramsigt!!! Familjeunderhållning????
Det är ju ingen dagisklass du kom med!!
Kram