11 oktober 2011

Att tysta en irriterad indian


På en av mina tjejmiddagar hade vi Indian som tema. Jag skulle fixa fördrink och huvudrätt, två andra hade förrätt och efterrätt på sin lott. Vad äter då indianer? Eller åt?

Jag googlade och hittade så småningom ett recept jag kunde bygga vidare på. För övrigt var det mycket majs, så popcorn och majschips skulle bli bra som drinktilltugg.

Men jag bestämde mig för att åka till Hötorgshallen och kolla om de kunde hjälpa mig. Latinamerikanska specialiteter borde väl kunna fungera? Allt berodde förstås på vilka indianer jag hade i åtanke.

Samma dag som jag skulle ordna middagen åkte jag till stan med dottern, det var samma dag som det stimulerande mötet med fotografen på själva Hötorget. Tyvärr hade jag inte samma lycka i hallen, kvinnan jag pratade med såg mest förvirrad och förvånad ut. Hade inga som helst tips. Jag visste dock att jag skulle ha Guaranádryck och Yerba mate, så det köpte jag. Och Inca Kola. Om inte annat så för namnet.
 

Väl hemma fick jag koncentrera mig på den köttgryta jag googlat fram. Anpassade den lite på eget bevåg.

Och så skulle jag städa, duka och fixa. Min pappa kom förbi med en fantastisk hatt och en bonad från Peru.


Lilleman kom hem från skolan, blev tillsagd att ta bort alla sina saker från vardagsrummet och skulle självklart göra det. Han skulle också ta ner lite indianleksaker från sitt rum som jag kunde ha som bordsdekoration. Men först skulle han bara ...


Och fram kommer sax och tejp och snöre och "Mamma har du några sugrör?". Han klipper och fixar och är i vägen. Mitt i vardagsrummet.

Mamman blir lite otålig. Vill få fint. Vill få i ordning.


"Har du några fjädrar?"

Till sist var jag ganska irriterad, men han sa att han snart var klar. Och jag kunde inte fatta vad det var som var så himlans viktigt att han måste göra det just nu, innan jag skulle ha gäster?

Då kom han.

Sa "Varsågod mamma".

Och sträckte fram en drömfångare.

9 kommentarer:

Öbon sa...

Åh, vilken son! ♥

Ja, det är olika vad man associerar indian till. Jag hade nog, i första hand, tänkt på nordvästkustindianer och serverat lax och dekorerat med en minitotempåle.

Eller så hade jag kanske tänkt på motorcykelmärket Indian, fast vad man då serverar vet jag inte. Hm, cola eller Budweiser, och något med barbecue, hamburgare ...?

Eller så hade jag tolkat det på engelska och hittat till Indien och indisk mat.

Men att gå till Latinamerika och Peru var ju helt klockrent!

Janicke sa...

Gullige Lilleman! Anar att ditt hjärta smälte.
Och vilken vacker bonad!

Leena sa...

Vilken kul idé! Och vilken son! Kommer ihåg Inca Kola från Peru, var ju tvungen att prova det där. Smakade ungefär som skumbananer har jag för mig. Men jag är inte mycket för läsk så kanske smaknerverna inte riktigt hängde med där. Är Yerba mate samma typ som coca te? Det drack de - och även vi för att klara höjden - hela tiden. Plus att de tuggade på bladen ... Men det är nog inte så lätt att få tag på cocablad i Sverige.

Susie på Stjärnarve... sa...

Åh, så himla gulligt! Jag hoppas han fick både äta och leka med er sen!?
Till Leena som skriver ovan; Det är nog tur att det inte finns cocablad i Sverige - vi behöver nog inte en drog till!

Cari sa...

Underbar son du har - men det vet du ju redan.

Susjos sa...

Fina lilleman ♥

Anne-Lie sa...

Snacka om att ha fått kreativiteten med bröstmjölken!

Pockethexan sa...

Jag blir nästan tårögd själv när jag läser det här, för jag vet hur det är, att man som mor ibland blir man stressad o fräser till mot barnen fast det inte är deras fel o då är de ändå så gulliga och ser igenom en och kommer med sådan här smarta o roliga saker som förhöjer allting.
Då är man stolt som mor o det ska du vara nu!

Kramis!/Pockethexan

Happy sa...

Och där blev det tårar igen. Söta lilleman. Barnen våra har hjärtan av guld. Det finns inget som inspirerar så som ett tema, deras fantasi kör igång direkt.

Älskar folk som "går in för det". Och det verkar du göra.

Kul med alla dina bildreportage, det var ett tag sedan jag var här inne och kikade.

Kram!