Sidor

19 april 2012

Mera middagar med teman!


Jag tog på mig en av alla mina turnétröjor, den från Springsteens senaste, och fyllde en av mina LP-skålar med kolor. Det var tisdag och dags för middag i ett av mina tjejgäng. Middag på temat musik.I köket stod bordet dukat med  ♫ Blå, blå vindar och vatten, blå, blå himlar och hav ♫. Värdinnan fick en hög med cd-skivor och en BASilika av de andra tjejerna. LP-skålen av mig.I vardagsrummet serverades fördrinken, ♫ Drinking Rum & Cocacola ♫.Och vad stod där? ♫ Fyra bugg och en Cocacola ♫ såklart!


Bland tilltugget fanns ♫ Kasta in en pinne i brasan ♫,Det ska va tunna skivor av dig ♫ och lite ♫ Strawberry fields ♫,


och så en skål med ♫ Satellit, satellit ♫ eller var det kanske ♫ Jag vill ha en egen måne ♫?De tunna skivorna var fyllda av pesto, så plötsligt blev det ♫ Fem smutsiga små fingrar ♫ ...Till förrätt bjöds vi på rökt TONfisk - sagolikt gott!Huvudrätten, Bouillabaisse, kom från låten ♫ Äckligt ♫ med Ansiktet - men var verkligen allt utom äcklig! Oj, så vi åt!Och till sist klämde vi i oss lite av min efterrätt ♫ Bye bye miss American Pie ♫ och var verkligen äckligt mätta ...Träffen innan hade temat husmanskost. Då fick värdinnan en disktrasa i linne, en liten bok om tapas (spansk husmanskost) och en sann klassiker från Tore Wretman.Förrätten var rökt böckling med äggröra.Huvudrätten mumsigt dillkött - åh, vad glada vi blev!Efterrätten var en klassisk sockerkaka serverad med Dalasallad; banan och blåbär. Den gången hade jag ingen uppgift, men nästa middag - då ska jag fixa en förrätt på temat KÅL ...

6 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Underbart roligt och härligt inlägg! Jag gillar verkligen era träffar!!

Öbon sa...

Så gott det ser ut!

Hm, kål ... något som kan ta kål på en? Eller felstavat kol? Kolbullar? Fast då får man göra dem väldigt små, så man inte blir proppmätt för tidigt.

Eller "kålboltblått"? Usch, den var dålig.

Mer traditionellt är ju vitkålssallad. Broccoli är kål, och gott.

Blomkål?

Titti sa...

Vad härliga middagar mi har, vilken kreativitet! Jag tycker att jag känner igen efterättspajen :)

Anne-Lie sa...

Men ni är för sköna! Men ta nu inte kål på varandra ;-))

Anni sa...

Helt rätt Titti, receptet är ditt! Och den gjorde succé som alltid!

aino sa...

Ännu en rolig middag! och roligt inlägg!
Och massor av fina bilder till olika fotoutmaningar. Jag har hittat en ny fotoutmaningsblogg... har du sett den? noll ord på wordpress. finns på min länklista på min blogg.
aino