Sidor

23 maj 2012

Onsdagstema - väntansfylld


Efter att de sista äpplena skördats på vårt gamla halvdöda Gravensteiner togs trädet ner. På hösten frästes stubben bort och jag kunde lägga ut stenar som markerade var jag ville ha det nya hallonlandet. Sedan var det bara att vänta på våren.

På Onsdagstema har Birgitta hittat på ordet väntansfylld och det kan man onekligen säga att tiden fram till grävandet var. En tid, inte så fylld av förväntan utan mer bara av väntan.Så kom äntligen våren. Familjens tre stora karlar fick gräva och jag lade tidningar i botten.Sedan fyllde jag på med en blandning av gammal jord och kogödsel. Återigen var dagarna väntansfyllda, eftersom jag måste invänta nästa arbetsinsats från snickarkunnigt håll innan jag kunde fortsätta med mitt.Maken köpte virke och byggde lådan som jag målade med Falu rödfärg. Och fyllde på med mera jord, hela jättehögen gick åt, tillsammans med åtskilliga säckar ny jord och kogödsel. Den kvällen var jag ganska mör i kroppen ...Flera stolpar sattes upp, jag planterade hallonen och fyllde på med funkia och ettåringar.
Nu är tiden inte väntansfylld utan förväntansfylld!

20 kommentarer:

IJM sa...

Sv: haha, nä underifrån bilder är inte det snyggaste, men jag har en ny telefon och behöver en del träning=)) (man tager vad man haver...)
Härligt med hallonland!! Kan tänka mej att kroppen var mör;)

Sussie sa...

Härligt trädgårdsreportage :)

Monica o Jacob sa...

Mysigt litet reportage, hallon är gott men tyvärr har vi så mycket larver och annat otyg på våra.

Öbon sa...

Härligt, härligt

Annemor sa...

Det forstår jeg godt.
Bringebær er godt :-)
Nyt dagen..

http://www.starbear.no/mormor/2012/05/23/onsdagstema-110/

Pysselfarmor sa...

Tänk vad man känner sig nöjd efter en sådan grävning och ja nu är det bara att vänta på skörd
;-))

Pialotta sa...

Tack för dina bilder, tack för din förmåga att berätta bildmässigt .. så roligt att ditt o de andras arbete börjar ta form.. Tror du blir helnöjd av läckerheterna så småningom :)

Elisabeth sa...

Verkligen fina bilder. Har du bekymmer med rådjur, när du hägnat in så? Det hade jag en gång i tiden. Ha dé!

Elisa Day sa...

Jag gillade filmen Dark Shadows. Inte deras bästa, men helt ok. Har du sett den nu?

BP sa...

Så proffsigt byggd och snyggt målad. Ska bli spännande att se resultatet av hallonlandet.

Leena sa...

Fint det blev! Den röda färgen är så vacker till all grönska. Detta att lägga tidningar under jorden i rabatter har jag lärt mig nu här på bloggen, så fiffigt! Men vilket jobb!

Pumita sa...

Blod, svett och lång väntan... men det är mödan värt. Så fint det blev! Och nu väntar du på hallonen, förstår jag. Blir det saft, tro?

Erik Semlan sa...

Det var en fin serie bilder på din fina nya plantering. Förstår att du har förväntningar på en kommande hallonskörd. I brist på polinerare kanske du får bli biodlare också.
Tack för att du sa till om min länkmiss. :-)

SigridfraEnget sa...

Härliga bilder,- med båda väntan och förväntan

Susjos sa...

Tjusigt värre :)
Inte minst den vackra rödfärgen från Falun :)

Marit Johansson sa...

Men du, vilket jättejobb ni gjort, påpassligt av dig att ta bilder under hela processen, själv glömmer jag alltid att ta "före bilder"..

Mona sa...

Vad snyggt det blev! Efter det omsorgsfulla arbetet kommer du säkert att få kanongoda hallon.

Cari sa...

Imponerad!
Varför tidningarna i botten?

Anni sa...

Tidningspappret stoppar rotogräset men multnar efter ca ett år (till skillnad från markduk som är ganska beständig) så att hallonens rötter kan tränga längre ner om de så vill.

Landet är inte inhägnat utan stolparna ska användas till att binda upp buskarna, med hjälp även av snören som inte finns på plats än. Det är fyra ingångar till lådan och plantorna är planterade längs kanterna så att man kan gå i mitten, ovanpå jorden.

llhertz sa...

Underbart! Ett riktigt rafflande hallonreportage. Snyggt med rödfärden i trädgården.