13 juli 2012

Tema fredag - på språng


På väg ut i Europa stannade vi till vid världens största miniatyr-järnvägsutställning, Miniatur Wunderland i Hamburg. Ett gigantiskt bygge med 13 000 meters spårlängd - och de håller fortfarande på att bygga!Jag konstaterade snabbt att det är de detaljerade miljöerna som är mest spännande. Så mycket som fanns att se om man kikade nära!Här är t ex en man på språng ut från en järnvägsstation där en gris sluppit lös! En man svimmat, en har fallit, men det förälskade paret på bänken har bara ögon för varandra.Här är folk på språng i en labyrint.
Figurerna är ca 1,5 cm höga så det var svårt att få rätt skärpa.Här är en hjort på språng över en klyfta.Till bajamajorna på festivaler är alltid folk på språng.
Notera mannen som är på väg upp genom taket!Ytterligare en hjort, denna på språng in i solrosfältet. Vad polisen gör på plats? Ingen aning.

11 kommentarer:

Pialotta sa...

Jisses vilket arbete de har haft att fixa till allt detta... Kan tänka mig det var intressant att se :) Vilket pilleri, undras tro hur många som är inblandade och hur många timmar detta tagit .... År och åter År. Trevlig sommar till dig... den är ju inte riktigt rolig, men ...

Lena sa...

Wow....så häftigt. Måste gått åt massorm med tid för att göra i ordning detta!

Öbon sa...

Så fascinerande! Först tänkte jag att det var ett nördställe, och det kanske det är, men så tänkte jag om. Förutom all detaljrikedom visar de ju prov på humor och en blick för udda händelser.

Gillar det!

Anonym sa...

Herregud vilket pilljobb,,snacka om tålamod alltså. Men superfint.
Mia

Erik Semlan sa...

Vilka härliga bilder från ett ställe jag själv gärna skulle vilja besöka! Så roligt att få se och många passande bilder med både folk och djur på språng i denna gigantiska miniatyrvärld.
Vilket stort modelljärnvägsbygge! Ser jättefint ut! Mycket räls, men verkligen kul med alla små detaljer. Det är detaljerna som gör det. :-)

maria sa...

Underbart! Min bror ska dit i nästa vecka med sin familj :-)
Kramar i massor

BP sa...

Vilken fantastisk utställning! Vilket bygge! Där hade jag verkligen gärna velat vara med och hjälpt till. Helt suveränt faktiskt. Visste inte ens att en sådan utställning fanns.
Toppen bidrag med andra ord!

Mona sa...

Wow, vilket otroligt bygge! Verkar vara en plats där man skulle kunna gå riktigt länge och hela tiden upptäcka nya detaljer. Fina bilder du tagit!

Mona sa...

Det här var ju häftigt.

Bildgatan sa...

Skriver som någon annan, visste jag inte. Däremot vet jag att även det man är minst intresserad av kan bli hur intressant som helst med en kamera i handen. =)

Jag tänker att innan jag och min kamera vet jag inte om ett järnvägsmuseum känts speciellt lockande, men idag ... skulle gärna besöka stället om jag har vägarna förbi. =)

Du har fått en hel drös med "på språngbilder". Snyggt jobbat och det visste du inte när du fotade.

trollet sa...

oj, där kan man säga att barndomens byggdrömmar besannats=))
Tycker sj har blivit lite dyra;)
Förkylningen är mycket bättre, men hostan är envis...