29 november 2012

Tema fredag - intressen


Det var minsann inte lätt, att komma på vilket intresse jag skulle visa upp i Carinas fredagstema. Tömde ut det mesta i januaris inlägg på samma tema, det kan ni kika på här.


 
Till sist bestämde jag mig för att visa lite av mitt fågelintresse. Jag är alls ingen ornitolog, men jag växte upp med kanariefåglar och det har såklart präglat mig.I min trädgård matar jag fåglarna från oktober till midsommar. Tillgången till vatten i fontäner och fågelbad betyder också mycket för djurlivet här. Det är slående hur fort trädgården befolkas när fontänerna dras igång på våren!I våras hade jag den stora lyckan att få följa en koltrastfamilj på nära håll. Jag visade flera bilder från boet allt eftersom ungarna växte och flyttade ut.Idag hade jag fint besök av nötskrikan, en återkommande gäst som dock aldrig brukar sitta så här uppburrad och stilla. Bara att tacka och ta emot fototillfället!Förra året träffade jag den här falken i ett tyskt slott. Honom matade jag inte, men jag fick ha en uggla på armen. Någon gång kanske ni får se den bilden också.

13 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Fina fågelbilder, jag tycker nötskrikan är mycket vacker men tror aldrig jag sett någon på nära håll. Minns att vi hade en sådan uppstoppad hemma när jag var liten..

Anonym sa...

MEN så fina fågelbilder och jag gillar dom första där du tagit med handen extra mycket. Blir ett annat perspektiv och kontraster. Ha en toppenhelg!!

Violen sa...

Intressant med både bilder och text! Kan inte välja någon favoritbild, tycker alla är riktigt bra! Möjligen sticker första bilden ut lite extra!

Eva Trillian sa...

Vackra bilder!

Leena sa...

Fina fågelbilder! Jag är impad, det är så svårt att få dem skarpa och på nära håll. Hos oss är det mannen som ömmar mest för fåglarna, han lägger ut mat och pratar/visslar till dem. Lite enerverande ibland när man är mitt i en diskussion och han börjar kvittra med fåglarna ...
Och för våra fotoböcker kan jag inte ta hela äran för, några av dem är gjorda av vår dotter som kommer snabbare till skottet och hinner göra böckerna på våra gemensamma resor före mig. Då beställer jag bara hennes version :) Men sammanlagt har vi 12-13 stycken.

Beppan sa...

Ljuvliga bilder på de små liven!! Nåja - falken är ju inte så liten...
Den där talgoxen blir utskälld är bara för härlig!!
Hos oss matas det också från tidig höst till sen vår. Så skoj med alla matgäster. Undrar om det är samma fåglar som återkommer - och hur de berättar för varandra var maten finns...

Anonym sa...

Oj, vilka bilder och så nära du kommer fåglarna, riktigt imponerad. Förstår att det är ett stort intresse, de är vackra.

Pumita sa...

Många härliga bilder på ditt intresse! Du verkar ha god hand med fåglar dessutom. Nej, jag skulle inte heller matat den där tuffingen (falken)! :)

Sv: Jag gjorde mig av med skivor/skivomslag för ett par år sedan vid en flytt. Kanske dumt, var verkligen i valet och kvalet, men vill inte samla prylar på hög.

Elizeth sa...

Snygga fågelbilder, är djupt imponerad. Själv lyckas jag aldrig komma tillräckligt nära...

Svar: Jag tog kanske tio bilder totalt men valde likväl den första. Har märkt att det oftast blir så hos mig, den första blir den bästa... :)

Anneli - A'la Foto sa...

Fantastiskt fina bilder och vilket härligt intresse! Det har jag nog också lite som hobbyintresse! Gillar att se och försöka fånga lite nya fåglar på bild! Det är härligt..de ger sån frihetskänsla!

Ha en skön helg!

Kakan sa...

så himla fina fågelbilder...
ha det bra!
kram kakan

Anonym sa...

Som vanligt helt ljuvliga bilder!! Modig liten rackare på första bilden, eller kanske bara hungrig ;)

jeanette sa...

Fina fågelbilder men skulle en fågel komma så nära mig skulle jag bli livrädd. Är så rädd för fåglar.